Brazília – Curitiba

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Brazília – Curitiba

 • Ennek a témakörnek tartalma 14 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  demi 12 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #24794 Hozzászólás

  Di

  Sziasztok! 2006. márciusban megyek Curitiba városába (Brazíliába). Járt már esetleg ott valaki? Ha igen, akkor tudna írni néhány infót a városról, környékrõl? Köszi
  Di

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #293078 Hozzászólás

  demi

  sampában

  nem a busz probléma, hanem maga a város. rióban mi a must? háát, maga rio:) a kötelezõkön kívül jó pl. a botanikus kert vagy egy kisváros, petropólis, a hegyekben. távolsági buszok nem drágábbak, mint nálunk. bár most a real nagyon erõs lett a dollárhoz képest és ez nem valami jó. és két film: isten városa és carandiru. mindkettõ kijött dvd-én is. nagyon jó filmek, bár kegyetlenek, de tény, hogy ez is brazília.

  #293077 Hozzászólás

  Di

  SP helyett Rió

  Céges úttal megyek, de utána április 1-tõl magánutazom. Sao Paoloban egy barátomat akartam meglátogatni, de többen mondták, hogy egyedül lánynak nem ajánlják a Rio-SP éjszakai buszutat. Szóval végül kihagyom, helyette több idõt szánok Rióra. Rióban a kötelezõ nevezetességeken kívül mit ne hagyjak ki?
  Köszi Demi az ‘onibus leito’ ötletet! Mennyire drágák?
  Járt vki Florianapolisban? Állítólag gyönyörû kisváros..

  #293076 Hozzászólás

  jan1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Di

  Szia,

  Lehetseges hogy en is megyek curitibaba valamikor tavasszal-te ceges uttal vagy maganuttal mesz?

  #293075 Hozzászólás

  demi

  buszozás

  biztonságos és nagyon jó buszok vannak, fõleg az “onibus leito”, ilyen szintû busz magyarországon nem is létezik. de az alsób kategóriájuak is teljesen korrektek. én sao paolót nem ajánlanám,ha csak nincs ott valami dolgod, mert piszok nagy és ronda város.

  #293074 Hozzászólás

  Di

  Köszi Demi!

  A nagyobb szállodákban nincsenek bankautómaták, ahol biztonságosabban lehet pénzt kivenni?
  Szeritnetek mennyire biztonságos az éjszakai buszozás? Úgy tûnik, hogy Rióból Sao PAuloba egyedül buszoznék át..

  #293073 Hozzászólás

  demi

  szerintem

  dollár a legjobb, de euro is ok. bankártyát nem mindenhol tudod használni, de az igazi gond vele hogy kifigyelik és kirabolhatnak, miután pénzt vettél fel. ez sajna reális veszély brazíliában, külön bandák szakosodnak csak kimondottan erre. persze a készpénzt is ellophatják tõled, általános tanácsom, hogy használd a szállodai széfet, de semmiképpen se rakd egy helyre az összes pénzed, még a széfbe se rakd be az összest egyszerre. sajnos bizonyos óvintézkedéseket brazíliában be kell tartani.

  #293072 Hozzászólás

  Di

  KP vagy kártya

  Szerintetek milyen valutát érdemes Brazliába vinni? Gondolom USA dollár a legjobb. Szerintetek az Eurót v. kanadai dollárt jól vátják?
  KP-t vagy bankkártyát érdemes vinni?
  Köszi!

  #293071 Hozzászólás

  Homa

  Köszi

  Kedves Demi és Ági!

  Nagyon köszi, sokat segítettetek.
  Fõleg, hogy mi fér bele 10 napba, nem így sejtettem, de a nagy távolságok…

  Köszönöm!

  #293070 Hozzászólás

  Ági

  10 nap

  Az Iguacu egyszerûen kihagyhatatlan.
  Curitibából kb. 900 km, a buszos megoldás kényelmes és biztonságos arrafelé. Fozban minimum 2 egész nap kell, hogy mindent megnézz. Onnan repülõvel átmész Rióba és a többi idõt ott töltöd el.
  Hogy mennyibõl jön ki, az attól függ, hogy mik az igényeid.

  #293069 Hozzászólás

  demi

  nem annyira

  veszélyes, ha betartasz néhány alapszabályt. ezt már sokan, sokszor leírták máshol. szóval: zéró ékszer, de szó szerint, veszélyes kerületek, favellák elkerülése, nem kiabálni “gazdag amerikai turista módjára” angolul, már csak azért sem, mert qrvára senki sem érti, kivéve szállodákban vagy nagyon-nagyon turisztikai helyeken. 10 nap? nagyon kevés, szelektálni kell. vagy curitiba + ilha grande +rio és környéke vagy curitiba + foz do iguacu. curitiba, foz és rio ebbe a 10 napba együtt nem fér bele szerintem vagy egy nagy rohanás lesz az egész, az meg nem valami jó. pénz? szerintem 10e Ft/nap és akkor kurva jól élsz. 5-6e Ft/nap = nem annyira élsz jól ( hállótermi ágy+utcai kaja) de így is jó lesz nagyon. irígyellek..

  #293068 Hozzászólás

  Homa

  új kérdések

  Sziasztok!

  Én szintén Curitibába mennék ki tavasszal, itt egy hét munka vár.
  Utána viszont nem hagynám ki Brazília megtekintését.
  Tudnátok néhány tippet adni, hogy
  mit nem szabad kihagyni (tudom, az egyik: Curitiba és a tengerre lemenõ vonatút),
  mi férhet bele úgy 10 napba,
  kb. mennyi zsetonból jöhetek ki,
  és mennyire veszélyes, ha nõként egyedül barangolok (az útleírásokból annak tûnik)?

  Nagyon köszi!!!

  #293067 Hozzászólás

  Di

  Köszi..

  .. a segítséget, mindjárt megnézem az útleírást, aztán majd uána kérdezek még. :-)

  #293066 Hozzászólás

  Ági

  Curitiba

  Szia!
  Én jártam ott, igaz csak pár nap erejéig. Nekem nagyon bejött, biztonságos város, nagyon európai és a leggazdagabb részek egyike. A fent említett útleírás az enyém :))
  Mire lennél kíváncsi?

  #293065 Hozzászólás

  demi

  info

  az útleírásokba nézz be, van egy ilyen címû: brazília 2002 tavasz. ennek 3 része van, curitibáról a 2. és 3. részben találsz sok infót. egyébként közbiztonság szempontjából kiemelkedõen a legjobb brazíliában, éjszaka sétálhatsz a parkokba stb. ugyanezt rióban még nappal sem teheted meg, sao paolóról nem is beszélve, mert az maga a rémálom. curitiba környéke is szép, tengerpartra levezetõ út, illetve vasút kihagyhatatlan.

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: Brazília – Curitiba
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.