Brazíliáról minden

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Brazíliáról minden

 • Indította
  Témakör
 • #24353 Hozzászólás

  benobeni
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok! Olvasgattam itt a fórumot és úgy láttam, hogy nagyon sokan érdeklõdnek Brazíliáról minden tekintetben, ezért elhatároztam, hogy a magam szerény eszközeivel megpróbálok segíteni. Négy éve költöztem ki ebbe a csodálatos országba, elég sok helyen megfordultam már, de még közel se láttam mindent, úgy érzem, ahhoz egy élet is kevés lenne. Bármilyen jellegü kérdésre szívesen válaszolok, legyen az utazással, kultúrával, gasztronómiával vagy sporttal kapcsolatos, örömmel tájékoztatok bárkit a helyi viszonyokról, idõjárásról, közlekedésrõl, ügyintézésrõl, üzletrõl, ünnepnapokról, karneválról, fociról stb. Nyilván én se tudok mindent, de minden tõlem telhetõt megteszek, hogy ne vakon induljatok neki a brazíliai kalandnak.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 444
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #458139 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Manauszi taxi árak a repülőtérrő .

  Szia Regina ,

  A Manauszi kerületek 5 nagy területre vannak felosztva a repülőtértől való távolságuk alapján, és az árak ehez függően változnak.
  Itt megy a táblázat :

  TERÜLET 1
  Tarumã, Novo Israel, Bairro Da Paz, Redenção, Colônia Santo Antonio, Campos Sales, Parque Riachuelo, Jesus Me Deu, Parque São Pedro, Mundo Novo e Monte Sinai.

  ÁR : R$ 42,00

  TERÜLET 2

  Planalto, Flores, Dom Pedro, Manôa, Colônia Terra Nova, Parque Das Laranjeiras, Parque Dez de Novembro, Chapada, Nossa Senhora das Graças, Alvorada, Vivenda Verde e Ponte Da Bolívia.

  ÁR: R$ 65,00

  TERÜLET 3
  Centro, N. Sra. Aparecida, São Raimundo, Glória, Santo Antônio, Presidente Vargas, Petrópolis, São Francisco, Praça 14 de Janeiro, Cachoeirinha, Coroado, Aleixo, Japiim, Raiz, Vila da Prata, São Jorge, Adrianópolis, São Geraldo, Lírio do Vale, Santo Agostinho, Nova Esperança, Compensa, Vila Marinho, Ponta Negra, Nova Cidade, Santa Etelvina, Rio Piorini, Monte das Oliveiras, Monte Pascoal, Amazonino Mendes, Novo Aleixo e Cidade Nova I A V.

  ÁR : R$ 75,00

  TERÜLET 4
  Colônia Oliveira Machado, Educandos, Santa Luzia, Morro da Liberdade, Betânia, Crespo, São Lázaro, Vila Buriti, Vila da Felicidade, Distrito Industrial I, Mauazinho, Armando Mendes, São José Operário, Zumbi dos Palmares, Tancredo Neves, Jorge Teixeira I A Iv, Valparaíso, Cidade de Deus, Santa Inês, São Lucas, Alfredo Nascimento, Grande Vitória, Br-174 Até Km 8 E Am-010 Até Km 23.

  ÁR : R$ 88,00

  TERÜLET 5
  Distrito Industrial Ii, Nova Vitória, Puraquequara, Ramal Brasileirinho E Colônia Antônio Aleixo.

  ÁR: R$ 110,00

  Üdvözöllek és jó utazást
  BM

  #458136 Hozzászólás

  Regina

  Szia Lori,
  koszonom a sok infot! :)

  Meg azt szeretnem kerdezni, hogy szerinted a repuloterrol a belvarosig kb. mennyiert visz el a taxi? Csak hogy tudjam, mire keszuljek es tudjam, ha valaki tobbet akar kerni erte.

  #458099 Hozzászólás

  BM

  Pick – up 4×4

  Szia Regina,

  Érdeklődtem egy-két ismerőseimnél, barátaimnál és igen csak nehéz dolog lesz egy pick-up -ot kibérelni, valaki magánszemélytől. De nem lehetetlen , várom még 2 ismerős válaszát. JEEP clubos haverok nem nagyon akarják kibérelni szívükhöz nőt autójukat. Ha a botanikus barátodnak meg vannak az Inpás összeköttetései akkor azok tudják , hogy hol lehet ilyen autót berelni. Na meg az INPA -nak vannak ilyen terepjárói.
  Ha meg nem megy semmi féle úton akkor a Thrifty Car Rental a legjobb ahol ki tudsz bérelni egy ilyen járgányt. Az EMBRATEL is tőlük bérli az autókat .

  A gödörásó segítő felvételéröl annyit ,hogy Careiro Castanho városában lesznek rengetegen akik bevállalnak egy ilyen havi munkát. A jelenlegi minimálbér az 788 reál, ajánljál fel egy ezrest akkor biztos lesz rengeteg jelentkező.
  Persze, ha nem akarsz egészen Manausztól kuturgálni a gyökerek között .

  Hétvégén onnan érkező haverok 4-5-ször akadtak el oly módon, hogy csak a csörlő segítségével tudtak kijutni. Ez a középső legrosszabb szakaszon történt.
  A jó hír az az, hogy már meg van nyitva a forgalom a Careiro Castanho-i és a Tupana-i hídon.

  Maradok tisztelettel
  BM

  #458093 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mindig korán reggel ébredünk és még a párás, ködös reggeli hidegebb idöt megfogva indulunk még a sötétben. Az egyik alkalommal arra lettünk figyelmesek, hogy valami igen csak nagy állat ivott az út szélen egy tócsából. Nagyon közel engedet minket magához 6-7 méterre lehetünk töle amikor megint kotorgálni kellett a fényképezögép után. És mivelhogy már igen kevés benzinünk volt kikapcsoltam a dzsipet, hogy takarékosdodjunk a benzinnel. A csendre riadt fel az állat. Egy hatalmas nöstény Puma volt. Mondanom sem kell, hogy persze, hogy nem tudtuk lefényképezni, de az emlékezetemben soha sem fogom elfelejteni, hogy milyen szépen ránk hördült és háromszor megfenyegetett minket a hatalmas nagy patájával, mintha integetett volna nekünk. Utánna szépen lassan, nyugodtam besétált az erdöbe. Késöbb ugyan ezen a napon arra letünk figyelmesek, hogy a dögkeselyük szépen köröznek egy hídfönél. Amikor megálltunk ott ez alátvány várt minket. Ez egy Jaguár csontváza.

  #458092 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Visszatérve a Manicorei elágazáshoz, az igy nézz ki.
  Csak úgy 8-9km-t lehet nagyon nagy nehézségekkel menni, amikor elérsz a Matupi folyóhoz, ahol nem lehet átjutni, több évtized óta nincs már meg a híd, meg a tovább tartó út sem. Az erdö annyira visszanötte, hogy igen csak nagy nehézségekkel sok munkával lehetne elöbbre jutni. Ez tart úgy 30-35 kilométert, nagyon mocsaras tereppel. Ekkor elérkezel az Amapa folyóhoz ami még szélesebb, mint az elöbbi, itt van az út fele. Innen már jobban utazható az út, mert fakitermelök járnak ott, az ellenkezö irányból. Ez a szakasz elvisz téged Democracia településhez, ahol csak komppal juthatsz el Manicoré városába, mert az a Madeira folyó másik oldalán van.

  #458091 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Minden szépen testvéresiesen elosztva, csak a “Jó ebédhez szól a nóta” hiányzott!
  Pihenés felfrissülés a hideg patakban az ebéd után.

  #458090 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ;) Raimundo a “mindent tudó” készíti az ebédet, de a lecsó igazi pontjához a föszakács is belekóstolt! :)

  #458089 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A nyüvek elleni védekezés arra vitt rá, hogy a nagyon kellemesen hideg patakban ülve, ebédeljünk. Ott csak a halacskák biliszkáltak, de azt jobban ki lehetett bírni. A fogmosás is ott történt.

  #458088 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Pium, egy láthatattlan nagyon pici légy, de igen szépen ki tudja festeni a fedetlen testrészeidet, mit például az arcod, a nyakad, kezed, karod, vagy a lábad. Rendesen tud viszkedni, de a legjobb, ha nem vakarod! Itt a lábam egyik oldalán gyorsából több, mint 60 csípést számoltam csak az egyik oldalon! :)

  Minden elakadásnál ( egy 200 kilométeres szakaszon volt 19 öt nap alatt) jöttek a barátságos vadméhecskék, akik buzgón falatozták az izadságomat. Néha egy-kettö belém mart, de nem volt olyan vészes, mint ha egy darázs csípés lett volna. Segítöimet (szegénykéim) hajcsároltam jobban, hogy siessenek, mert ha kicsit tovább tart e kiszabadulás az elakadásból, lehet, hogy a méhek elvisznek. :)

  #458087 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Vagy nem is beszélve a nehézségekröl, mert az igazi őserdő az igen csak embernek való kemény dolog. Ott nappal nagyon meleg van és nagyon de nagyon párás a levegő, akármikor eshet az eső és akkor meg még vadabra fordul a dolog, este meg nagyon sötét és hideg. Tele van mindenféle bogarakkal, rovarokkal, nyüvekkel, hangyákkal, darazsakkal, pókokkal, amik mindenhol, és mindig csípnek, marnak téged. És ekkor még csak a rovarokról beszéltem ! Hol vannak az állatok, hüllők, halak, stb, stb.???
  Például, ha egy ilyen kisebb pók a feleségem lábára menne fel, az biztos, hogy azonnal szörnyethalna! :)
  Delfinek etetése.

  #458086 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Re: Brazíliáról minden

  Szia Viktor,

  Irigységed a legjobb üzemanyag az álmaid egyszeri bevalósulásának.
  Csak ügysen kell csinálni!
  Igen, hatalmas nagy dolog volt, és igazán lenne még rengeteg elmesélni való, az biztos! Az állatokkal való találkozások azok a legizgalmasabbak, de azokat mindig nehéz volt lencsére kapni. Például egy korán reggel egy itteni fajta vadisznó csapata szelte át az utunkat de csak az utolsót tudtam lefényképezni, addig amíg elökotorásztam a fényképezögépet. Éreztük a nagyon jellegzetes undorító büzüket még úgy is, hogy a dzsip ment, de sajnos az egész család a kicsikkel elrohantak elöttünk.
  Vagy a többmint 4 méteres kigyóbör amit találtunk a Jutai folyó mellett lévö tábor elött. Amelyikröl késöbb kiderült, hogy az táborzó munkások, vadásza ölte meg, hogy jobb hús hiányában megegyék. De amúgy az igazábol nagyon finom, egy ekkora kígyó több napig ellátta öket hússal.

  #458083 Hozzászólás

  Viktor

  Nem semmi képanyag és beszámoló! Igazán irigyellek, jó kis kaland lehetett!

  #458082 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ajándék osztás a helyi gyermekekknek Realidade faluban.
  Innentöl kezdve az út az már jobb, és itt már megint van telefon.
  A Transamazónikai országút BR-230, és a BR-319 elágazásánál.

  #458081 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A Jaguárlyuk után következnek:
  Fazenda Alvorada ( ahol a Catarino lakik),
  Piquiá (ahol az elhagyott “rém” benzinkút van,
  Rio Puruzinho, Rio Acarazinho, és utánna érkezel meg a Realidade településhez.
  A Jaguárlyuk elött és utánna van a legrosszabb 200km-es szakasz,

  #458079 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Catarino Crocodile Dundee akcióban

  #458078 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Catarino.
  Santa Catarina államból emigrált német leszármazású Crocidil Dunde, és unokái.

  #458077 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A Jaguárlyukhoz közel lévö Aristid toronynál voltak technikusok a Catarino fiával.
  Catarino fia száguldozik haza, a Jaguárlyuknál.
  Catarino háza.

  #458076 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Jaguárlyuk
  Hála a jó égnek, szerencsékre csak kis házicicák voltak ott.
  De a keményfejü, segítséget el nem fogadó Alfa cég teherautó soförjét este körbejáta egy nagy mancsú jaguar amikor ott aludt a nylon alatt a teherautó mellett.

  #458075 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Az Új folyó után 35km-re van Jutai folyó, az az a hely ahol a munkásokkal vagyok ott az elözöbbekben, utánna következik a Rio Veloso, és az Új folyótol 90 km-re van a Jaguárlyuk, Toca da Onça.

  #458074 Hozzászólás

  BM
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  2005-ös Új folyói képek.
  Csak a fehér VW mikrobusz meg az akkumulátor a hídfönél, maradt meg.
  Inivaldo és családja visszaköltöztek a városba, mert nem bírták tövább a rossz körülményeket.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 444
Hozzászólás: Brazíliáról minden
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.