Brazzaville – Kongó

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Brazzaville – Kongó

 • Indította
  Témakör
 • #1986 Hozzászólás

  Sziasztok!
  Keresek minden infót errõl az országról, aki tud bármit is, esetleg járt is arra, légyszi írjon! Minden infó érdekel, ha megtudok valamit én is felteszem. Egy kérésem lenne, hogy magyarul írjatok és ne angol weboldalakról másoljátok be a szövegeket. Elõre is köszi!
  Üdv: Szety

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 24
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #65706 Hozzászólás

  mti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kongó

  Szia,
  nem vízum miatt kellene, hanem aki halotti bizonyítvány kiállításában tudna segíteni. Szóval azt hiszem, olyan valaki kellene, aki kint él.
  Mindenesetre köszönöm.

  #65705 Hozzászólás

  Márciusban megjártuk az utat autóval

  Marokkó, Mauritánia , Mali , Burkina Faso, Benin, Nigeria, Cameron, Congo, D.R. Congo, Angola, Namibia, Del Afrika.

  Ha kell infó hívjatok :
  Tempfli Laci
  20/9956799

  Jövõre tavasszal a keleti úton megyünk Fokvárosig 3 részletben. Lehet jelentkezni .

  #65704 Hozzászólás

  mti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  KÉRDÉS

  Sziasztok, tud valaki abban segíteni, hogy van-e Mo-n Kongónak tiszteletbeli konzulja, vagy vki, aki hivatalos papír intézésében tudna segíteni?
  Választ elõre is köszönöm.
  Sürgõs lenne az ügy!

  #65703 Hozzászólás

  Laci

  Kongo vs. Kongo

  Mi mind a kettõbe készülünk jövõ februárba így elég sok info kellene nekünk is . Ezen kívül : Burkina Faso, Benin, Nigeria, Cameron, Congo, D.R. Congo, Angola, Namibia, Del Afrika.
  Ezekrõl az országokról is jöhetnek infók , mert ezeket is érintjük . Elõre bocsátom , hogy se az Amerikai se a Magyar külügyminisztérium ajánlása nem érdekel . Tisztában vagyok a veszélyekkel .
  Ami érdekel : határátlépések , látnivalók , esetleg kint lévõ magyarok vagy egyéb ismerõsök .

  #65702 Hozzászólás

  Jani haverja

  Felhozom a topikot

  Felhozom a topikot, mert tényleg ez lenne a kérdésem.

  #65701 Hozzászólás

  Jani haverja

  Nem volt ott valaki mostanában?

  Vagy nem készül valaki arrafelé?
  Egy volt fõiskolai évfolyamtársunkat keresem, aki – sok év magyarországi tartózkodás után – hazaköltözött még 2002-2003 környékén, és azóta semmi hír róla.
  A többi infót – ha valaki arrafelé járna – privátban nagyon szívesen megosztom.
  Azt is örömmel venném, ha valaki leírná a személyes tapasztalatait, mert a Külügyminisztérium honlapján van, volt már néhány “veszélyes” ország, ahol jártam, és egyáltalán nem találtam veszélyesnek, úgyhogy ez semmit nem mond nekem.

  #65700 Hozzászólás

  Barnabas1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Udvozlom Banane-t

  Aki arra jar menjen el mindenkeppen a Conkouati rezervatumba,ahol mint onkentes dolgozhat csimpanzokkal a szabadban…
  En kb 8 eve voltam ott de hatalmas elmeny volt

  #65699 Hozzászólás

  Mengisztu
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  sötét elyzet

  Elég sokan összekeverik a másik Kongóval, a korábbi Zairevel. Brazzaville Kongó francia volt nem belga. A 70-es években rémuralkodott egy kommunista katonaim juta. Már vége, de polgárháborúk zajlanak, nem agyon tudni hiogy kik között, de afrikai viszonylatban is kiemelten veszélyes ország. A magyar külügyminisztérium is óva int mindenkit hogy behatoljon, nem hiszem hogy a CIA jó utat kíván.

  #65698 Hozzászólás

  nekro

  utikonyv nemsokara

  ket honap mulva megjelenik az elso bradt utikonyv a ket kongorol

  http://www.amazon.com/Congo-Bradt-Travel-Guide-Rorison/dp/1841622338/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1204410593&sr=8-1

  a thorntreen 3 arc is van, aki egyedul vagy parjaval atszelte az orszagot tavaly (mind angola-kamerun utvonalon voltak)

  elvileg OK a hely, bar draga (bar nem annyira, mint angola)

  #65697 Hozzászólás

  afrikas

  ceg Kongoba

  http://www.bonobo.hu
  eleg sok afrikai utjuk van, gondolom kulfoldi irodak utjait hirdetik, de ez a magyaroknak eleg draga, amit az is jelez, hogy a legutobbi utazas kiallitason egyetlen foglalasuk sem volt…

  #65696 Hozzászólás

  Kata

  sorry

  Neharagudj Szety kicsit elhamarkodottan raktam be a cikket, az oldalon ahonnan leszedtem egy hatalmas országtérképet mellékeltek, Brazzaville fõvárossal megjelölve, én meg nagy örömömben és sietségemben végig sem olvastam…… sorry :(

  #65695 Hozzászólás

  bb

  Kongo konyv

  vmi arcnak megjelent egy konyve az orszagrol, turistakent jarta be, foleg fotok, ha info kell, akkor ott a Read this first LP vagy a African shoestring LP + egyeb konyvek
  Gabon tuti jobb utazas szempontjabol.

  #65694 Hozzászólás

  nah igen…

  Pedig még direkt fel is hívtam a figyelmet, hogy ne tessék keverni a két országot, ezek szerint nem volt elég világos, nah de nem baj, azért köszönöm Kata, gondolom csak jót akartál.
  Én még mindig várom az infókat!

  #65693 Hozzászólás

  bb

  re: UN

  azt, hogy az ENSZ mit er, ebben a konyvben remekul vazoljak:
  Linda Polman: Nem tettunk semmit (Athenaeum/Magyar Narancs kiadas).

  #65692 Hozzászólás

  nekro

  kiskongo

  http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/cf.html

  en telen nyugat-afrikaban dumaltam arcokkal, akik biciklivel jottek fel fokvarosbol, es azt mondtak, hogy nem volt gaz. (hogy egeszen pontos legyek: nem volt gazosabb, mint angola, egyenlito-guinea vagy nigeria) :)

  hivd fel a kovetseguket es kerdezz ott

  #65691 Hozzászólás

  gzs

  :-)

  Még jó, hogy van egy lektor aki korrigál.

  #65690 Hozzászólás

  WL

  Katának

  Bocs, de a te cikked a másik Kongóról (ex-Zaire) szólt! ;-)

  #65689 Hozzászólás

  Kata

  Mostani hírek!

  Panoráma
  Az EU rábólintott a kongói békefenntartó akcióra
  2006. június 12. 20:03

  Az EU-erõt az afrikai országban állomásozó ENSZ-békefenntartók megerõsítésére küldik a térségbe

  Az EU-tagállamok külügyminiszterei hétfõi luxembourgi ülésükön engedélyezték az EU új katonai akciójának, a kongói békefenntartó missziónak a beindítását.

  Ezzel megkezdõdhet a több mint másfél ezer fõs alakulat telepítése. Az EU-erõt az afrikai országban állomásozó ENSZ-békefenntartók megerõsítésére küldik a térségbe, hogy segítséget nyújtson, ha egyes erõk megpróbálnák megzavarni a július-augusztusra tervezett parlamenti és elnökválasztás megtartását.

  Ez lesz az elsõ, igazán demokratikus (vagy legalábbis annak szánt) választás az afrikai ország elmúlt negyven évében. A voksolást a véres polgárháború, majd az azt követõ átmeneti idõszak lezárásának szánják.

  Az EU-alakulatnak csak egy részét telepítik a Kongói Demokratikus Köztársaságba, a többiek (mintegy 1100 ember) Gabonban állomásoznak majd, készen arra, hogy szükség esetén 24 órán belül beavatkozhassanak. Az egész akciót a németek irányítják. A berlini kormány védelmi minisztere a döntés után bejelentette: július 10-én elindul a német csapatok elsõ része. Németország mintegy 800 fõvel vesz részt a hadmûveletben. Emellett még a franciák adnak jelentõsebb erõket az akcióhoz, s a kongói fõvárosba, Kinshasába küldött alakulatok (400-450 fõ) is francia parancsnokság alatt állnak majd.

  Az EU immár másodszor hajt végre katonai akciót Afrikában. Az elsõ, a 2003-as Artemis-hadmûvelet színhelye szintén a Kongói Demokratikus Köztársaság volt, annak egyik vidéki tartománya, ahol az EU-erõk beavatkozása akadályozta meg a polgárháborús öldöklés folytatását. Az EU akkor néhány hét után átadta a békefenntartást az idõközben odaérkezett ENSZ-erõknek, s kivonta katonáit a térségbõl. Brüsszel ezúttal is hangsúlyozza: a hadmûvelet legfeljebb négy hónapig tart majd, szó sincs arról, hogy állandósítani akarnák a szervezet katonai jelenlétét a térségben.

  #65688 Hozzászólás

  bb

  szerintem

  en tavaly novemberben Gabonban beszeltem par emberrel, aki onnan jott es nem tunik veszesnek a hely. en mennek.
  esetleg olvasd el a CIA lapjat, LP read this first africa, LP forum, stb.

  #65687 Hozzászólás

  aha…

  Jah, a google sokmindenre jó, csakhogy a franciából sajnos egy mukkot sem értek; próbálkoztam angol oldalakkal, de csak a régebbi (1995-1998 körüli) helyzetrõl találtam értelmes anyagot, de engem elsõsorban a jelenlegi helyzet érdekelne, esetleg valami a történelemrõl. Lehet, hogy van a neten, de én sajna nem találtam semmit. :( Csak képeket Brazzavillerõl, azt sem valami jó minõségben… Nah, aki utatkozik az kereshetne nekem valamit :) akár valami útleírást esetleg?! Mennyire veszélyes a hely? (azon kívül hogy nagyon, mert ezt már hallottam egypárszor)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 24
Hozzászólás: Brazzaville – Kongó
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.