Bringával a Bering-szorosig

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Bringával a Bering-szorosig

 • Indította
  Témakör
 • #42547 Hozzászólás

  Ubul

  Szeva Mindenki! Csá fiatalok, bringások, túrások, egyszóval az összes utazó! Elhatároztam, hogy megvalósítom életem nagy álmát, az eddigi leghosszabb bringatúrát ( A BRINGATÚRA )! Olyat, amihez más eddigi nem mérhetõ. Ehhez keresek most néhány elszánt õrültet. Szóval tervem a következõ: cangára pattanunk, és meg sem állunk a Bering-szorosig! Két hónap alatt a számításaim szerint oda lehet érni. Úgy gondolom, hogy 100 rugó elég lesz, mert csak kajára kell költeni egy keveset, már arra, amit nem tudunk konzerv formátumban magunkkal vinni! Alvás sátorban, mosdás a folyóban. Visszaút Alaszkából repülõvel, az oda már csak 30-40 km! Na, hadd lássam, hogy van-e elég tökös gyerek ebben az országban? Mondjatok IGEEENNNN-t erre a kihívásra, és tartsatok velem, kalandorok! Csak profi bringások jelentkezését várom! Én tavaly elkerekeztem Bp-tõl Párizsig, kényelmes tempóban három hét alatt! Szóval mindent bele srácok! Vár minket a nagy ÁZSIA!

  Küldhettek emilt a pistipostafiókomba is: ubulka@freemail.hu

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #403292 Hozzászólás

  Dániel

  minden álmodozónak

  A bringatúrát valóban meg lehet csinálni, drukkolok hogy sikerüljön. De nem 100 rugóból és nem olyan embernek, aki azt sem tudja, hogy kell-e oda vízum. Valszeg sosem jártál ilyen helyen, ez nem lesz nagy elõny késõbb sem…

  #403291 Hozzászólás

  sonero

  Ubul

  Elismerésem, hogy ennyi hozzászólót hülyére tudtál venni, tényleg meglepõ.

  #403290 Hozzászólás

  Denali

  Alaska-Chukotka

  http://www.chukotka.org/tourism/turalaska/?lang=en
  Kedves Ubul itt szep kepeket talasz, de a tourism meg nincs olyan nagyon kifejlodve.

  #403289 Hozzászólás

  Ubul

  Clash!

  Tényleg lejöhetnél velem Beregszászig, még sose jártam arra és nem akarok az útkereséssel szarakodni már az elsõ napon! Egyébként pedig a Csukcs-félszigetrõl biztosan sok nyugati turista jár át USA-ba, meg az amcsik is ruszkiba soppingolni, mert az olcsóbb! Majd hülyék lennének a drága Alaszkában, amikor Oroszo. filléres hely, úgy, mint Záhony-Csop viszonylat itthon. Gyertek minél többen!

  #403288 Hozzászólás

  Denali

  Alaska-Budapest?

  http://www.beringair.com/content.php?action=russia
  http://www.alaska.faa.gov/flt_std/fly_vfr_russia/
  Alakska legkozelebbi pontja 55 Merfold. de az nem azt jelenti hogy ott talasz valami civilizaciot. Ahhoz hogy Anchorage be kerulj az Provideniyatol 3 es fel ora repulovel. Nome kozelebb van, de onnan meg nincs international flight, tehat onnan is elobb Alaska Air-rel el kell menni Anchoragebe. Nem akarlak lebeszelni, de jol el kell ezt tervezni. A legjobb arat a Condor Flugdienst ( vagymicsoda) 600E korul Anchorage-Frankfurt.

  #403287 Hozzászólás

  Clash

  Ukrajnába

  pár éve úgy tekertem át, hogy lekentem a határõrt. Nem kért se vízumot, se meghívólevelet, csak egy ezrest.
  Tudod mit Ubul! Ha indulsz, Bergszászig elkísérlek.

  #403286 Hozzászólás

  MDávid

  Gratulálok Ubul

  Szerintem ez egy szuper ötlet! Meg amúgy is ha valakinek van egy álma azt érje el ne akadályozza semmi “Ne álmodd az életet, inkább éld az álmaidat”

  Engem is nagyon érdekelne az ötlet csak még itt a suli.

  De mi is terveztük a haverokkal valami hosszambb tura megvalósítását. Mi gondoltunk már BP-Gibraltár, New York-Miami és egy nagy europai bicikli körútra is. Szóval ha gondolod egyszer megbeszélhetnénk egy nagyobb bicikli turát.

  És ne add fel az álmaidat senki kedvéért sem.

  Sok sikert tervedhez!

  #403285 Hozzászólás

  Hmm

  Én mondtam, hogy remek ötlet!

  De, hogy miért is kellene vízum? Igaz is, miért?… Ja! Mert kérik!
  És Franciaországban igenis van bicikliút! Aki mást mond, azt a lángoló pokol tüze fölött forgassa Lucifer háromágú izzó vasvillával! És ha ott van, akkor biztos, hogy van a nagy Szibériában is! Aki ezt ebbõl nem látja teljesen biztosnak azonnal a napnál is világosabban, az mind vagy hülye, vagy a vészmadár kórus tagja, a haladás kerékkötõje, de legalábbis tehetetlen! Máglyára velük!
  És aki azt hiszi, hogy annyi konzervet nem lehet egy biciklin elvinni ami a bering szorosig kitartana, és egyébként is elõjön olyan ócska kifogásokkal, hogy azt is pénzért adják, az nem tud számolni. Szerintem se hagyd, hogy ilyen apróságok megzavarják az éleslátásodat. Hajrá!
  Mint mondtam, én is mennék… csak nem most…

  #403284 Hozzászólás

  ZoliWR

  Ubul!

  Ne tartson vissza semmi se, én ezt kivánom… ha van egy álmod, ne foglalkozz másokkal, ugyis ha nagyon akarod, el fogod érni, bármilyen nehéznek is tûnik másoknak!

  Én terepmotoros vagyok, és mi is a barátaimmal csináltunk már pár olyan túrát,amire mindenki azt mondta, hogy komplett idioták vagyunk, mégis megcsináltuk. Jövõre mi THAIFÖLD-re készülünk, kizárólag terepen! Betonon annyit fogunk menni, hogy keresztbe átmegyünk rajta, illetve a határokon ugyebár. Ezt eddig is igy csináltuk, amikor erdélybe megy a csapat minden nyáron (4 nap az út terepen…). Szóval egy szonak is 100 a vége, nagyon jól tervezd meg, és vágj bele. Ne kapkodj el semmit, mert az tény, hogy ott egyedül, ha bármi probléma adódik, akkor nagyon nehéz lesz megoldani. Meg lehet oldani, de nem könnyü…
  Hisz tudod:
  “A lehetetlen nem létezik…” (max. tehetetlen…)

  Sok sikert a túrádhoz, és ha van kedved, majd számolj be a http://www.expeditions.hu -n, ott vannak hasonló “elmebetegek” :)

  ZoliWR

  #403283 Hozzászólás

  Denali

  Vizum “Amcsiba”

  Csak viccelsz Ubul ugye? Persze hogy kell vizum.

  #403282 Hozzászólás

  Mik

  Ubulkám…

  a ruszkiknál, már csak én örülnék jobban ha mennél!!! bár még így is sokan maradtok itthon, de legalább egy kihúzva!!!…:o)
  Clash! Kolumbusz felfedezni indult a BIZONYTALANBA! Ubulka meg a BIZTOS szívásba indul! Ne nevetesd már ki magad, hogy ezt a lúzert Kolombusszal akarod egy lapon említeni!!??!!

  #403281 Hozzászólás

  Ubul

  Szívattok?

  Ti hülyék vagytok? Mi a francért kellene vízum a ruszkikhoz? Örülnek, hogy megyek! Egyébként pedig biztosan a Föld egyik legcsóróbb és olcsóbb országa lehet! Út pedig mindig van mindenhova, Franciában is azzal szívattak, hogy nincs bringaút, aztán pedig volt! Ez valami vicc? Az amcsikhoz vízum az EU polgárainak? Ne szívassatok!

  #403280 Hozzászólás

  Clash

  Ubulka,ne törõdj a kishitûekkel!

  Kolombuszt is ijesztgették a haladás kerékkötõi az útja elõtt a fenti urakéhoz (Okos, Dani, Hmm)hasonló beszólásokkal, mégis elindult. Ha hallgatott volna a vészmadár-kórusra, most talán az Inka Birodalom gyarmata lennénk. Hajrá Ubul, tûzd ki a magyar zászlót a Jeges-tenger partján!

  #403279 Hozzászólás

  Hmm

  Remek Ötlet!

  Már csak pár apróságot tisztázzunk. Szerinted milyen utak vannak arrafelé, pédául a csukcs félszigeten? OK, helikpterrel remekül járható, de biciklivel is…? Hány napos kajakészlet kell a lakatlan vagy alig lakott területek áthidalásához? Mikor összeraktad a kaját meg a meleg ruhát meg az egyéb felszerelést, hány kilót fog nyomni a cucc…? Mit csinálsz vészhelyzetben (pl. betegség, baleset esetén)? A 100 rugót úgy érted, hogy a vízumok a repülõjegy, a kaja a felszerelés és az úton adódó egyéb költségek nélkül? OK… Kb úgy stimmel.
  Én is szívesen csatlakoznék,… de ez a pár apróság kissé zavar engem… Egyébként jó utat…

  #403278 Hozzászólás

  Dániel

  Ubul

  ennek fuss neki még egyszer. A tervezett idõn és a költségvetésen kívül minden stimmel.

  Szerinted mennyi kaja kell egy egész napos tekerés után? Szerinted mennyibe kerül a repjegy haza az amcsi vízummal megfejelve? Szerinted mennyiért osztják az orosz vízumot? Szerinted milyen utak vannak arrafelé? Szerinted mennyibe kerül összerakni a felszerelést erre a túrára?
  ???

  #403277 Hozzászólás

  Okoska

  2 hónap?

  A Bering szoros mintegy 8-szor van messzebb, mint Párizs, és az útviszonyok sem a legkedvezõbbek arrafelé. Ezek fényében a 2 hónapos számításod enyhén szólva is irreális.

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
Hozzászólás: Bringával a Bering-szorosig
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.