Bucsecs – Kárpátok

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Bucsecs – Kárpátok

 • Indította
  Témakör
 • #43531 Hozzászólás

  Zsolti

  Sziasztok,
  Júliusra terveztünk egy 6-7 napos túrát a Bucsecs hegységbe. Sajnos nem sok infot találtam a neten a helyrõl, annak ellénére, hogy elég népszerûnek mondják. Köszönettel várok tapasztalatokat a hegységrõl, úgy mint: megközelíthetõség,nehézség(Retyezát, Fogaras gerinc már megvolt),túristautak kitettsége,sátorozási lehetõségek, menedékházak felszereltsége,útvonalötletek,ill. mekkora a tömeg ebben az idõszakban.
  Nagyon köszi

  Zsolti

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #417577 Hozzászólás

  glzsolt

  Mas utvonal.

  Ime egy szep utvonal a Jezer-Papusa hegysegben.
  Zernyest-Plaiul Foii-Curmatura Foii-Dimbovita volgye-Papusa csucs-Rosu csucs-Iezer csucs-Voina menedekhaz-Campulung Muscel.
  Ezt ket nap alatt le lehet jarni, harom nap alatt lezserebbul. A Jezer-Papusa hegysegben nincs nagy tomeg, lehet mondani majdnem senki nem jarja a hegyet. A jelzesek eleg jok. A Rosu csucsrol at lehet menni a Fogarasba, ha arra akarjatok folytatni az utat.
  Udv Laci

  #417576 Hozzászólás

  troll

  Zsolti

  Legközelebbi túraötletem – aktuális sajnos cs jövõ nyáron – a következõ: Kárpátlaja, Máramarosi-havasok, Hoverla, majd átmenni innen Észak-Erdélybe és tenni egy körtúrát a Radnai-havasokban, ami egy kolozsvári barátom szerint (akivel nyáron a Fogarasban ismerkedtem meg :)) szintén igen szép.

  #417575 Hozzászólás

  Zsolti

  Jó poén lenne :-)

  de inkább új terepre szeretnénk menni.

  #417574 Hozzászólás

  troll

  Zsolti

  Fogaras gerinc másik irányból? :)))

  #417573 Hozzászólás

  Zsolti

  Köszi az infokat,

  még nem 100%a Bucsecs, igazából nagyon nem rajongok a tömegért a hegyen. Amennyiben tudnátok ötlettel szolgálni, ill. szebb, érdekesebb és nyugisabb, kevésbé népszerû részt javasolni, lehet, hogy a mellett döntenénk.
  köszönöm

  #417572 Hozzászólás

  glzsolt

  Bucsecs

  Hello !
  En eleg jol ismerem a Bucsecs hegyseget, mivel minden honapban egyszer vagy tobbszor is megyek.
  Ha mar a Fogaras gerincen jartal, akkor nem lehet problema a Bucseccsel. A jelzesek jo allapotban vannak es a Fogaras mellett a traszek setautaknak mondhatoak. Persze nem kell lebecsulni.
  A hegyseget megkozeliteni Bustenibol a legkonnyebb es innen is indulnak a legszebb utvonalak. Igaz ha annyi nap all a rendelkezesre, akkor a Malaesti kornyeket is ajanlom (eszaki resz). Szerintem itt vannak a legszebb jelzett osvenyek. Itt bejarhato a Malaesti Nagykemeny, az Omul csucs, Bucsoiu gerinc, es a Kecskek parkanya.
  Satrazni barhol lehet, nem szol senki semmit. A menedekhazak elg jol fel vannak szerelve, a Malaesti hegyimentoknel csak szallast lehet igenyelni es teat, mashol jol el vannak latva. A szallas arak 200.000 lej/szemely korul mozog. Kell ugyelni a hegyseg deli reszen fekvo “hotelekre”, mert ott magasak az arak.
  Hetvegen nagy a forgalom, hetkozben elegge turheto.
  Konkretan kerdehetsz barmirol, megprobalok valaszolni.
  Irj az e-mail cimemre:
  glzsolt@apropo.ro
  Udv. Laci, haromszeki EKE.

  #417571 Hozzászólás

  troll

  Zsolti

  Szerintem próbáld meg felvenni a kapcsolatot az Erdélyi Kárpát Egyesült brassói tagjaival, bíztosan tudnak Neked segíteni. Illetve Nagy Balázs Gerinctúrák a Kárpátokban címû könyve is segíthet. Eddig én is cs az általad bejárt helyeken voltam. Állítólag a Bucsecs kiépítettebb, sípálya, felvonó, meteorológiaia állomás a tetején /Omul/…

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Bucsecs – Kárpátok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.