Bulgária, Albena

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Bulgária, Albena

 • Indította
  Témakör
 • #8123 Hozzászólás

  Kiribati

  Ha valaki már járt itt, vagy van valami tapasztalata szervezett Bulgár nyaralásról, kérem ossza meg velem!
  Az idei nyáron kipróbáljuk, de kéne még infó!
  Akinek idáig említettem, le kart beszélni róla.

  Kiribati

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #115767 Hozzászólás

  Delina

  Íme még egypár kép is…

  http://www.albena.bg/

  #115766 Hozzászólás

  Zsivkov

  Bulgária

  Ja, kimaradt. Robogót nem béreltem, nem is nagyon láttam, de valószínûleg lehet. A fentiek tükrében viszont nem nagyon (nagyon nem) ajánlom. Kirándulásokra Neszabarba, Várnába, stb. minden lépésnél be lehet fizetni a tengerparton, ha jól emlékszem 20 DM. körüli áron. A jet ski 50 DM volt/negyedóra. A taxi viszont nagyon olcsó. Ami még kimaradt: Várnában van egy delfinárium is.

  #115765 Hozzászólás

  Zsivkov

  Bulgária

  Busszal, attól függõen, hogy Románián, vagy Szerbián keresztül mentek, viszonylag hamar oda lehet érni. A kocsi mellett ez a legjobb megoldás, a repjegy Várnába irreálisan drága, a vonat meg (Bukaresten keresztül) baromi hosszú. A tengerparton 3 nagy üdülõhely van, Albena, Aranyhomok és Napospart. A legszínvonalasabb Aranyhomok, magasan veri a Balaton-partot. Ezek teljesen elzárt üdülõ-gettók – még sorompó is van! – nincs sok közük az ország többi részéhez. Minden többszörösébe is kerül, de mág így is legfeljebb a pesti közép-kategóriát érik el. (Éttermek, szórakozóhelyek stb. rengeteg van belõlük, és nagyon színvonalasak) A szállodák elég drágák, pontosabban nem nagyon vannak kisebb, olcsóbb szállók. Magánházaknál viszont olcsón adnak ki szobákat, 10 márkánál nem nagyon kérnek többet. (Most pár persze euróban) A legtöbb ott nyraló külföldi orosz, vannak még (kelet-)németek, meg angolok, de én pl. svéd egyetemistákkal is találkoztam. Magyarok száma kb. O. Albena északon van, ott nincs nagyon semmi érdekes, bár érdemesebb megnézni az elagyatottabb partszakaszokat, nagyon szép sziklás helyek vannak. Amúgy az ország nem nagy, 1-2 óra alatt bárhova el lehet jutni a tengerparti sávban. Nem szabad kihagyni Neszebart, délen Napospart közelében. Egy félszigeten fekvõ történelmi kisváros, régi, tipikusan bolgár házakkal ls bizánci tempolomokkal. A világörökség réésze, nem véletlenül. Várna nem egy szám, de 1-2 órát megér. Burgasz dettó. Albena közelében van viszont egy kagylótenyésztõ telep, ahol embertelenül finom kajákat lehet enni. (Egyáltalán, a bolgár konyha nagyon király!) Ha az ország belsejébe is utaztok, Szófia szintén nem nagy szám, a legszebb hely Veliko Trnvo, a régi fõváros, és persze a rilai kolostor.
  Az emberek nagyon barátságosak, de nagyon nagy a szegénység. A tengerparton persze nem így van, a bolgárok közül csak a gazdagok engedhetik meg maguknak, hogy ott nyaraljanak,(Várna környéke tele van szuper luxusvillákkal) és az ott dolgozók is jóval az átlag fölött keresnek. Az említett üdülõtelepeken nagy security van, így kíváló a közbiztonság, az ország többi részérõl mindez nem mondható el. Lopnak mindent, ami nincs lebetonozva, gyakoriak a rabló-támadások is, Szófiában pedig a maffia-leszámolások is a helyi folklór részeit képezik. a legnagyobb veszély mindazonáltal az utakon fenyeget, a bolgár vezetési stílushoz és fegyelemhez képest Magyarország egy idill. A tengerparton az idegenforgalomban dolgozók legjobban oroszul beszélnek, de a legszükségesebbeket tudják angolul és/vagy németül is, máshol a bolgáron kívül legfeljebb az orosszal lehet boldogulni.

  #115764 Hozzászólás

  Kiribati

  Sopszkának

  Ti hol voltatok, az árak tényleg annyira alacsonyak, mint ahogy írják a prospektusok?
  A tegerpart homokos,vagy kavicsos?/többségében/
  Mit érdemes megnézni?
  A sok bugyuta kérdésemre a válszokat elöre is köszi!

  Kiribati

  #115763 Hozzászólás

  Sopszka

  én tavaly voltam

  Mi tavaly voltunk autóval. Szerintem semmi gond nincs, tapasztalatom szerint csak a nagyobb városokban kell vigyázni. Várnában felnyitották az autómat, de pancserek voltak, csak egy táskát vittek el, abban is a szennyesem volt. Még az autórádiót is bennehagyták. Burgaszban már nem mertük az autót egyedül hagyni, sajnos jogosan, mert láttuk a burgaszi sakálokat, amint éppen folyt nyáluk a külföldi autók után.
  Egyébként vidéken nagyon rendesek az emberek, a rendõrõkkel sem volt semmi problémánk. Én csak ajánlani tudom.

  #115762 Hozzászólás

  Kiribati

  Albena

  Hi!

  Ami érdekelne, milyen a tenger, milyenek az árak, milyen a busz-út ( ha azzal mentél), lehet-e robogót bérelni,mit érdemes megnézni Albena környékén, és mi a tapasztalatod az emberekkel.
  Az is érdekelne, mire kell esetleg figyelni, milyen helyi sajátosságok vannak?
  Eddig már sok éve mindig Görögországban nyaraltunk, most kipróbáljuk ezt is, remélem jól választottunk.
  Kérlek amiben tudsz segíts!

  Kiribati

  #115761 Hozzászólás

  Zsivkov

  Bulgária

  Üdv!
  Jártam arrafelé. Konkrétan mi érdekelne benneteket?

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Bulgária, Albena
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.