Burkina Faso

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Burkina Faso

 • Indította
  Témakör
 • #1585 Hozzászólás

  miklós1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sok információról szolgálhatok Burkina Fasoról, 4 évig dolgoztam Ouagadougouban.
  Aki az igazi, autentikus Nyugat-Afrikára kiváncsi annak ott a helye

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #58867 Hozzászólás

  Kristóf

  BF

  Most voltam Nyugat-Afrikában és meglátogattam Burkinát is. Az utat az elefántcsp-i határtól Bobo-ig leaszfaltozták, meg Ougadougou-tól Ouahigouiya-ig is betonút van, utána Maliba földút. Ouga tényleg egy csalódás, semmi különös, persze lehet, hogy ha vki most jár elõször Afrikában, akkor nem így látja, mert még minden érdekesnek tûnik… Egyébként nem vészes, csak nem sok látnivaló van. Bobo tényleg kellemes, de kicsit zavaróak voltak a turistákból élõ árusok, fõleg a nagymecset és a folyóparti óváros környékén, de azért közel sem volt annyira lehúzós, mint mondjuk Djenne Maliban, Ouahigouiya pedig egy igazi kis gyöngyszem… Igazi száhel-övezeti város sok kis sárból tapasztott házacskával, vizeshordókat szállító szamárkordékkal és mosolygó, kedves emberekkel. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

  #58866 Hozzászólás

  mti

  januarban

  jartunk ott, jarhato az orszag, finom a bagette, ouagadougou egy csalodas, patyomkinfalu, bobo-dioulasso viszont annal elragadobb egy hely. ha burkina, akkor bobo, kellemes, hangulatos, elvezheto

  #58865 Hozzászólás

  mop
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ujabb infok?

  Ki jart arra mostanaban? Tovabbra is minen tovabbi nelkul jarhato orszag?

  #58864 Hozzászólás

  Labella

  Burkina, Mali

  sziasztok,

  idén februárban voltunk burkinába, onnan mentünk maliba.
  vízum: mi a francia nagykövetségtõl kunyeráltuk ki (szép levél franciául és angolul) + mi már egyszer voltunk burkinába, igaz, akkor ghánából mentünk és ott szereztük meg….
  utak: néha néha béreltünk kocsit soförrel, ott helyben meg kell alkudni és kitartani, hogy ne akarjon mást is felvenni útközben (nagyjából a háromszorosába kerül mint busszal, de nagyobb távolságokra jobban megéri) az lp-ben vannak árak is.
  egyébként meg burkinába összesen két betonozott út van: Ouaga és Bobo között meg Ouaga és Kaya után 100 km-ig tart, egyébként földút, maliban rengeteg az útellenõrzés – szerintem pénzes, és egy helyi ember ezeket jobban tudja, mint egy külföldi (hallottam hírét, hogy egy egész napot is eltarthat, ha valaki nem ismeri a szokásokat – jó sok papírmunka,+pénz :)))

  minket is ért meglepetés: (erre valószínûleg kell készülni) burkinából nincs közvetlen (busz)járat maliba!!!! legalább hatszor átszállítottak minket, és hiába vettük meg elõre a teljes útra a jegyet, nem volt elég, még kértek a negyedik átszálláskor (több társaság – többféle tarifa….) :)))

  a közbiztonság igazából jó (nekünk nem volt bajunk), sötétedés után is lehet mászkálni, de nem túl késõig
  Ouagaban van egy remek kis “szórakozóhely”: helyi zenét játszanak (balafonon többnyire) és enni is lehet, a consuill d’etat mellett van, a program is ki van rakva elõre.

  jó utazást! megéri!

  #58863 Hozzászólás

  Miklós

  Burkina Faso tippek

  A közbiztonság B. F.-ban nem e legrosszabb, de nem is a legjobb, nyugati-afrikai mércével mérve viszonylag jó. Ez azt jelenti, hogy sokkal rosszabb a helyzet pl. Nigériában (Lagosban különösen), Elefántcsontparton, Ghánában (és persze Libériáról, vagy Sierra Leonéról nem is beszélve, ez utóbbi országokba eléggé veszélyes utazni), viszont jobb a helyzet pl. Szenegálban, Gambiában vagy Kamerunban. Ez azt jelenti, hogy fokozottan figyelni kell a pénzünkre, csomagunkra, de emberrablásra, terrortámadásra, utcai lövöldözésre nem kell számítani.
  Szállás: Ouagadougouban vannak viszonylag színvonalas szállodák (lévén a fõváros Nyugat-Afrika egyik kulturális központja, itt rendezik pl. a nyugat-afrikai filmfesztivált), vidéken azonban csak szerény panziók és persze itt nem a magyarországi falusi turizmus szinvonalára kell gondolni (legtöbbször egy kétes tisztaságú ágy, moszkitóháló, az udvaron egy pottyantós WC és vízcsap.
  Étkezés:
  Mivel B. F. (Felsõ-Volta néven) francia gyarmat volt, ezért a fõvárosi szállodákban fellelhetõ nemzetközi konyha francia konyhát jelent.
  A burkina fasoi konyha viszonylag egyhangú és igen távol áll az európai izléstõl. Az alapvetõ étel az ún tó, köles- vagy kukoricalisztbõl készült, a puliszkához hasonló kása. Ezt zöldségekbõl, okrából (más néven bámia, ezt mindenképpen érdemes kipróbálni), húsból vagy halból készült mártásokkal fogyasztják. Az utcán kapható az arab kebabhoz hasonló húsnyárs (Suya vagy tsire)), ez azonban meglehetõsen gyanús tisztasági körülmények között készül.
  Tipikus utcai étel még az ún kosai (olajban sült, babból készült gombócok) és az ún croua-croua (földimogyoróból készült sütemény). A helyi palackozott sõr elfogadható, a házilag készített dolo nevû ciroksört azonban kétes tisztasága miatt érdemes kerülni.

  #58862 Hozzászólás

  Kiss Elemér
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  more info

  Engem is érdekelne, minden. Decemberben készülünk oda.

  #58861 Hozzászólás

  MamaAfrika

  de jó!!!

  Sziasztok,légyszi írjatok több infót!!!
  Pl.vízummal kapcsolatosan.Mi november elején megyünk,jegyünk még nincs,Dakarba érkezünk onnan utazunk tovább Malin keresztül.

  #58860 Hozzászólás

  Julius

  Lehetne kicsit részletesebben?

  Milyen a közbiztonság? Két magányos utazónak milyen lehetõségei vannak? (az ország elérhetõsége, ott tartózkodás, szállás lehetõségek, étkezés, utazás országon belül, higiénia, árak stb)

  #58859 Hozzászólás

  KorculaDude

  Hogyan sontottel?

  Adtak kocsit soforrel? Busz? Egyeb?

  Kepeid nincsenek a weben?

  Koszi.

  #58858 Hozzászólás

  miklós

  Korcula Dudenak

  Pontos adatot nem tudok. Én soha sem utaztam bérelt kocsival. Azonban sofõr nélkül utazgatni Burkinában és egyáltalában Nyugat-Afrikában eléggé veszélyes. Burkina Faso úthálozata igen rossz állapotban van. Nyugat-Afrikában csak Nigériában és Ghánában van többé-kevésbé jó úthálózat, a többi országban, így Burkinában is jobbára föld- és makadámutakkal fogsz találkozni.

  #58857 Hozzászólás

  KorculaDude

  Kocsiberles tema

  Sofor nelkul, 4WD, hatartalan KM – mennyi?

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Burkina Faso
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.