Busszal Görögbe

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Busszal Görögbe

 • Indította
  Témakör
 • #10636 Hozzászólás

  Laci

  Járt-e mostanában valaki busszal szerbiában?

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #133435 Hozzászólás

  Sajó

  igen

  Szia!

  Igen. Törökországba mentünk Szerbián át. Görögországba is pont ezen az utvonalon kell menni.

  Az út Belgrádig kifogástalan, a gondok ez után kezdõdnek. 3* kell letérni a Szkopje felé vezetõ fõutról, annak lebombázása miatt. Azok a mellékutak, amire ráterelik a forgalmat nagyon rosszak, gyakran földút jellegüek. És természetesen hatlamas rajtuk a kamionforgalom.

  A másik gond a számunkra elékpzelhetetlen méretû, zsarolás jellegû korrupció. A busz odafelé az út egy jó részét éjszaka tette meg. Ez idõ alatt 5* állitottak meg minket a rendörök, de csak egszer kérték a papirokat. Ellenben mind az 5 alkalommal elhangzott ez a mondat: “cigarett, coca-cola, whisky”. Az elsõ kettöbõl volt is a buszon és mindig kaptak is. (Általában 1-2 doboz cigi és 2-3 dobozos üditõ volt a tarifa…a cigibõl a Marlbolo-t szeretik a legjobban, de a West is elfogadták tölünk.)

  A szerb és a macedon vámosok is szintén megsápolják az emnbert, a tarifa hasonló. Illetve visszafelé a szerbek csak egy üveg whisky fejében voltak hajlandóak beengedni minket az országba (a duty free boltban beszerezhetõ helyben is :-)).

  Mindezek ellenére (vagy talán pont ezért?) megéri szerintem erre menni. Az út rövidebb és még igy is gyorsabb, ráadásul ez is egy olyan élmény, amit máshol európában nem nagyon tapasztalhatsz meg (talán a szovjet utódállamokat kivéve).

  Amugy veszélyben egy pillanatig sem éreztem magam.

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: Busszal Görögbe
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.