Búvárkodás Dominikán

Kezdőlap utazas.com Fórum Vizi sportok, búvárkodás Búvárkodás Dominikán

 • Indította
  Témakör
 • #7260 Hozzászólás

  Alex10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Üdv mindenkinek!

  Új magyar búvárbázis nyílt a Dominikai Köztársaságban, Sosuan!
  Akinek kedve támad búvárkodni és magyar nyelven minõsítõ vizsgát tenni (NAUI, PADI, IDD) csodálatos karibi környezetben és Vizi világban, keressen minket.
  Egyéb szolgáltatásaink, egész napos programok pl.: Jetbot
  (300LE) és jetski túrák, agyaggalamb lövészet, Dominika megismertetése, szükség esetén szállás, utazás teljeskörü ügyintézése.
  Üdvözlettel: Schubert Alex
  Kapcsolat felvétel
  Email: ssdivemaster@gmail.com

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 54
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #110179 Hozzászólás

  Attila

  pár nap

  Szia Kati!

  Már csak 2 nap és egy kis pihi!
  Nektek is nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben, Merülésekben (meg amit csak akartok)Gazdag Új Évet Kívánok!
  Jövõre mesélhetünk, hogy milyen volt a szileszter!
  Üdv,Attila

  #110178 Hozzászólás

  Kati

  munka

  Szia Attila!
  Valóban ezek az utolsó hónapok csak a munkával teltek, de örülök,hogy olvasod még a fórumot.Nem voltunk mi sem most sehol, viszont szilveszterezni mi is elmegyünk. Igaz csak Villány és Harkány lesz a cél.De itt is lesznek finom borok és víz is .Igaz csak gyógyvíz de legalább vízben leszünk s a “hártyáink”az ujjaink között nem nõnek vissza.
  Érezzétek jól magatok.
  Kellemes karácsonytés és Békés Boldog sok-sok merülésben gazdag / és minden másban is / Új Évet Neked .
  Üdv Kati

  #110177 Hozzászólás

  Attila

  Most erre mit mondjak…

  Szia!
  Látom nem csak mi vagyunk elfoglalva?! Bocsi! :) Nagyon sok minden volt az elmúlt idõszakban, de én sem akarok mentegetõzni. Hibe-hóba voltunk rövideket túrázni,de semmi komoly,munka munka munka. Ja,tényleg! Láttad hétvégén az RTL clubbon a karácsonyi merülést? Azt mi szoktuk rendezni. Sajnos nem tudtam idén merülni,mert pont Pesten voltam,de biztos megyek télen merülni.
  Szilvesztert úgy döntöttünk, hogy Ausztriába töltjük. Tuti hó,sielés,szánkó,forralt bor,puncs… 5 nap pihi! Várom!!
  Veletek mi van? Voltatok valamerre mostanság?
  Üdv,
  Attila

  #110176 Hozzászólás

  Kati

  Bocsi

  Szia Attila!
  Nem fogok memtegetõzni,de bocsi hosszú idõért.
  Örülök hogy ha a Deep Dreams-ét válasszátok. Miért márciusban akartok kimenni? Csak akkor ér rá a csapat? mert szerintem ha már csak 1 hónappal mennétek késõbb, sokkal jobb volva a víz hõmérséklete és sokkal többet is lánátok.Szerintem igen, lehet kérni a merülésvezetõt. Voltatok túrázni , esetleg valóban a Pilisben?. Igen valóban klassz hely a Pilis még mocival is.
  Sharm-ban a C-Fun nevû bázison merültünk és egy igazán klassz merülésvezetõnk volt. A neve Halmos Dénes.Ha mentek hozzá mondjad én küldtelek.Iszonyúan tud a srác. Olyan dolgokat vesz észre amihez nekünk nagyon sok merülére van még szükségünk. Most én magunkról beszéltem, mert mi még csak kb 160-170 merülésen vagyunk túl, Õ viszont már több ezren.Ti nem tudom hol tartotok.És hát pár mondat a Sharmi merülésrõl.Nagyon jó volt. A víz 28-29 fok, a felszin 30-35.Szóval nagyon pozitív. S ehhez jött még,láttunk sasráját , nem mindennapi volt. Megmerültük a Blue Hole-t Dahabban. Hát az is fantasztikus volt.Már maga az út is nagyol jó volt Sharm-ból Dahab-ig.Ha nem voltatok még ott az is megér egy misét. Nos most már elköszönök, remélem nézed még az oldalt és eljut hozzád a levelem.
  Üdv és szép napot neked Kati

  #110175 Hozzászólás

  hunglider
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Help

  Kérlek, segítsétek diplomamunkámat a következõ rövid kérdõív kitöltésével:
  http://www.ripet.hu/feedback.php?kid=ba1cuwdhaqtqvqus

  #110174 Hozzászólás

  Attila

  sharm

  Szia!
  Sharmba kinél merültök? Úgy néz ki nincs túl jó idõ máshol márciusban mint Egyiptomba(közelben),úgyhogy megmaradunk ott. Nagyon szeretjük,nem próbléma,majd nyáron…Úgy döntöttünk,hogy mindenképpen kipróbáljuk most a Deep Dreams-et. Lehet kérni a merülésvezetõt?
  Hétvégére nem mondanak túl jó idõt,nem tudom,hogy lesz így merülés4 :) Na nem baj,helyette elmegyünk jövõ héten egy kicsit túrázni itthon valamerre. Talán a Pilisbe,szép hely az is.
  Üdv, Attila

  #110173 Hozzászólás

  Kati

  merülés

  Szia!Klassz hogy már tudtál túrátni a lábaddal s már nem volt gond.Nem tudom mi van a dominikai bázissal, elég rapszódikusan válaszolnak. gondolom van más elfoglaltságuk is, de elég sûrün be vannak jelentkezve skypon de a válaszreakció sokáig késik. No de sebaj. Van még jó pár hónap mire kimegyünk, s remélem addigra mindent tisztázunk.
  Mint ahogy már írtam ha Egyiptomba mentek a Zozót próbáljátok magatoknak vezetõnek megkapni.De ezt csak úgy megsúgtam!
  Mi 18-án kimegyünk Sharmba remélem klassz lesz.
  Üdv Kati

  #110172 Hozzászólás

  Attila

  Már egész jó!

  Szia!
  Elég jó már a lábam, ha 7végén jó idõ lesz akkor kimegyek merülni. A túra elég jól sikerült, nagyon jól esett. Nagyon szép helyen voltunk,itt még nem jártunk,de biztos, hogy még visszamegyünk.
  Mi is tavasszal szeretnénk kimenni valahova merülni,de sajnos csak egy hetünk lesz,ezért Dominika kizárva. Nézegetem Törökországot,Kanári-szigeteket,de az is lehet,hogy marad a jó öreg Egyiptom. Telefonon már édeklõdtem a Deep Dreams csapatánál,úgyhogy ha EGyiptomba megyünk most kipróbáljuk õket. Nagyon kedves volt a hölgy a telefonba, úgy tûnik,hogy tényleg azt akarják,hogy jól érezze magát az ember. Majd meglátjuk!
  Dominikára kiváncsi leszek…
  Üdv, Attila

  #110171 Hozzászólás

  Kati

  Dominika

  Szia! Valóban rég írtam,bocsi.Remélem a bokád gyógyul ill. meggyógyult s tudsz túrázni.
  Mi a múlt hétvégén voltunk 4 napot Pag szigetén s merülgettünk. A víz itt is max. 22 fokos volt, de jó volt.
  Igen szeretnénk kimenni jövõ év elején Dominikára már levelezek az ottaniakkal. Remélem összejön.Ha lesz végerednény megírom.
  Üdv Kati

  #110170 Hozzászólás

  Attila

  Szia

  Üdv újra itt!

  Olyan rég írtál, hogy most is csak véletlenül néztem ide be. Sajnos nekem idõközben volt egy bokaszalag szakadásom, úgyhogy a nyaramról ennyit! :( Merülni még kellemes vízben(10 fok feletti) nem merültem. Úszni járok,hogy erõsítsem a lábam, most hétvégén meg kinézünk a Hochswabra egyet túrázni. Meglátjuk, hogy hogyan bírja a bokám a túrázást aztán majd jöhet az uszony, remélem!
  Hát igen, hasonlókat mondott az én ismerõsöm is, hogy van gazdagság is(legfõképp túristahelyeken) meg nagy szegénység is. A cápák miatt meg nagyon írigyellek. Az mindig egy teljesen más érzés! Óóóóóó, hmmmmm…
  Örülök, hogy összeségében jól éreztétek magatok! Tényleg! Dominikára mentek valamikor? Arra kiváncsi lennék, hogymilyen! Beszéltél már az ottani bázissa?
  Mennem kell nekem is egy kicsit dolgozni!
  Légy jó addig!
  Ciao
  Attila

  #110169 Hozzászólás

  Kati

  Bocsi!

  Szia Attila!
  Bocs hogy csak most, de ha gép elé kerültem miután hazajöttünk Kenyából azt igazán csak a munkára használtam .
  Nos Kenya!Csodálatos,borzongató,iszonyúan szélsõséges.De kezdjük az elején. Repüléssel nem volt semmi probléma.Mikor megérkeztünk Mombasaba kellemes meglepetés ért bennünket mert, ugyan nem volt lebeszélve a szállodával hogy értünk jönnek mégis megtették. Így nem kellett kérdezõsködni hogy hogyan jutunk ki a szállodához.Szálloda tiszta,kényelmes a személyzet barátságosak és mosolygósak.De nem csak a szállodában,mindenhol segítõkészek és mosolygósak az emberek. Mindent megtesznek,hogy jól érezd magad.Láttunk gazdagságot,de igazából csak a szállodák ill. a turizmus környékén.Minden máshol a nyomorúságot, a szegénységet lehetett felfedezni.A városokban vannak “lakások”/ahol nincs ablak, nagy részén ajtó mert minek is nincs miért. Az idõjárás miatt nem kell, vagyonuk meg igazábol nam nagyon van. Talán csak az állatok miatt kellene. A falvakban sárkunyhóban élnek,saját maguk készítette tárgyakat készítenek és azokat árulják a túristáknak. Voltunk ilyen maszály faluban, de még mindíg borzalmasan érzem magam ha rágondolok arra a gyerekekre akik itt élnak. Ül az anyja ölében és a szemében orrában ,hát nem számolta mennyi légy “pihent”. Igénytelenek nincs más szó rá.
  Viszont a szafari is felejthetetlen volt.Teljesen úgy éreztük magunkat mintha egy utifilmben szerepeltünk volna. Felemelõ érzés volt közelrõl látni a vadont. De szó szerint. Láttunk “lakározni” oroszlánt,leopárdot,hiénát.Legelészni,zsiráfot,vizilovat,elefántot,kafferbivalyt,lesbenállni krokodilt.Szóval felemelõ és félelmetes volt.Szóval csodálatosan éreztük magunkat összességében.Voltunk merülni, usztunk együtt cápákkal.A víz nem volt a legtisztább de hát óceánban úsztunk és nem tengerben.Ha voltál már Thaiföldön akkor ahhoz hasonló volt a víz.
  Szóval klassz volt.Ha kíváncsi vagy valamire amirõl nem írtam kérdezz rá.
  S mióta hazajöttünk voltunk egy párnapos motoros túrán. Hát az lehetett volna jobb. Szlovákoknál és a cseheknél voltunk.Ott igazán az idõjárással volt a probléma, mert majdnem minden nap esett. A táj gyönyörû volt s el is határoztuk, hogy kocsival visszamegyünk ezekre a tájakra.
  Jövõ héten csütörtökön megyünk Pagra egy kicsit merülni, a jövõ hónapban pegig kimegyünk nagyot merülni Sharmba.
  Nos most nem mondhatod hogy nincs mit olvasnod, de mot befejezem.
  Üdv Kati

  #110168 Hozzászólás

  Attila

  Jó pihenést

  Szia!
  Én ilyenkor csak az automatámat meg a maszkomat szoktam vinni,ha nagyon ki kell cantizni a súlyt. De majd meglátod!
  Nagyon kellemes idõtöltést kívánok!
  Várom élménybeszámólod! :)
  Üdv, Attila

  #110167 Hozzászólás

  Kati

  Pakolás

  Szia Attila!

  Nos még nem vagyunk bepakolva, de most ha befejeztem a levelem megyek haza és próbálkozom a bepakolással. Szóval azért próbálkozom mert szeretnénk búvárcuccot is vinni, de a 2 szer 20 kilóba nem tudom hogyan fog sikerülni. No majd meglátjuk.

  Szerintem itthon is jó idõ lesz ebben a 2 hétben és Ti is tudtok sütkérezni és strandolni.

  Ha visszajöttünk jelentkezem!

  Szép napot Neked!

  Üdv Kati

  #110166 Hozzászólás

  Attila

  Jó szórakozást

  Szia!
  Biztos tuti jó lesz Kenya! Amikor utoljára kint voltunk Egyiptomba akkor a merülésvezetõnk Akart kimenni Kenyába merülésvezetõnek. Ha jól tudom ki is jutott,bár azt már nem tudom, hogy kint van-e még.
  Már biztosan be vagytok pakolva és utra készen vagytok?! Mi itthon jól elázunk ti meg sütkérezzetek nyugodtan a strandokon meg merüljetek jó nagyokat!
  Várom a beszámolót ám!
  Üdv, Attila

  #110165 Hozzászólás

  Kati

  közbiztonság

  Szia Attila!

  Azt hiszem merülés szempontjából kihagynám a tavat, de gondolom a környék csodaszép lehet. Kirándulás céljából megkeresem majd hol van.

  Nem tudom személyesen milyen a közbiztonság, de találkoztam kint idegenvezetõként dolgozó emberrel és Õ semmi ilyesmivel nem nem riogatott.Igaz mondta hogy vigyázzunk az értékeinkre, de azt hiszem Budapesten sem igen sétálgatnék néhány kerületben még talán nappal sem, nem hogy éjszaka. Kenyában viszont éjjel csak a szafari idején leszünk talán, akkor viszont lesz velünk idegenvezetõ.

  No majd ha visszajöttünk errõl és remélem sok érdekes dologról is fogok tudni mesélni.

  Üdv neked és kellemes hétvégét

  Kati

  #110164 Hozzászólás

  Attila

  hideg

  Szia Kati!
  Hát inkább úgy kellene kérdezni, hogy mennyire hideg? :) Általában 6-8 fok körül van, de ez függ a tavat feltöltõ hegyi patakoktól és ezért nem mondhatni túl melegnek,szinte csak száraz ruhában észszerû nekivágni. Keress rá a neten! Nagyon szép lehet! Még mi sem voltunk ott, most akarunk elõször menni.
  Gondolom jót fog tenni egy kis pihi Kenyában?! Bár amióta a haverom hazajött Zanzibárból azóta…, nem is tudom…Nem nagyon tudom elképzelni magam, hogy csak a szállodában legyünk,bár nem tudom pontosan Kenyában milyen a közbiztonság. Remélem fogsz mesélni róla?!
  Üdv, Attila

  #110163 Hozzászólás

  Kati

  Kristálytiszta víz

  Szia Attila!

  Nos valóban nem csak merülni megyünk. Szeretnénk egy 4 napos szafarira is benevezni és természetesen merülni és nem utolsó sorban kicsit szétnézni az országban No és pihenni sem árt egy kicsit. Két hétre megyünk és remélem ezeket mind meg tudjuk valósítani.

  A grüner see-t nem ismerjük. Mivel tó gondolom nem a legmelegebb.
  Milyen meleg a vize és pontosan merre található?

  Üdv Kati

  #110162 Hozzászólás

  Attila

  Grüner see

  Szia Kati!
  Természetesen lesz leánybúcsú is,hogy is képzelhetnénk, hogy a csajok kihagynának egy ilyen remek lehetõséget. Szerencsére Gyõrben elég sok hely van ahova el lehet menni szórakozni, bár mi elõször egy tekézõben leszünk amit kibérelünk, aztán …
  Grüner see-re is beneveztünk egyik 7végére. Nagyon szép helyen van, jókat lehet kirándulni meg természetesen merülni. Az a kristálytiszt a víz…hmm, majdnem mint Egyiptomban :)
  Mennyi idõre mentek Kenyába? Gondolom nem csak merültök?
  Üdv, Attila

  #110161 Hozzászólás

  Kati

  Ja az idõ!?

  Szia !
  Nos valóban , a fiatalság egy múló állapot amit mindenki megél, s aztán jönnek a következö évek és mindegyikben van szép.
  De örülök hogy igy gondolkodsz. Nekünk mondhatnánk a legtöbb barátunk fiatalabbak mint mi vagyunk. Legyen az motorozás, búvárkodás vagy más kikapcsolódás pl. utazás . Van olyan barátunk akit repülõgépen ismertünk meg s azóta is tartjuk a kapcsolatot sõt jövöre együtt tervezzük a nyaralást. Õk is 30-asok.De ennyit a korról.

  Jó idõt és merülést nektek a hétvégére.
  Mi két hét múlva Kenyába utazunk s mi arra “gyurunk”. Sok még itthon addig a tennivaló.
  Sok boldogságot a megnõsülõ búvároknak s nektek s nekik is jó szórakozást a legénybúcsún. De gondolom leánybúcsú is lesz.
  Nos elég késõ van megyek haza a következõ mûszakot kezdeni.Vacsi csinálás, mosogatás stb.

  Üdv Neked
  Kati

  #110160 Hozzászólás

  Attila

  Elrémiszteni??

  Szia Kati!
  Hogy rémisztene el az idõ?! Mindenki annyi idõs amennyinek érzi magár! Hál’Isten a búvárkodás által rengeteg olyan barátra tettünk szert akik sokkal idõsebbek nálunk és ezidáig ez nem volt akadály,sõt… Nagyon is jól kijövünk. Bár mi csak mostanában léptünk be a 30-ok klubjába, mi sem vagyunk eszetlenül csavargó komiszok. :)
  7végén ha jó idõ lesz kimegyünk Ausztriába merülünk egyet a Neufelder see-n. Már azért jönnek a telefonok,hogy egyre többen merülnének,hát ennek teszünk eleget. Jó lesz már,hogy újra összeáll a “banda”. :)
  Nemsokára ráadásul az egyik búvártárs(bár igazából min a 2 búvár)megnõsül. Gondolhatod…?! Legénybúcsú…lagzi…. Nem is folytatom! :)
  Dominikát nagyon megnéznénk mi is, de majd meglátjuk. Jövõre egy mélydéli merülés van betervezve(mint amint említettem már),azt majd meglátjuk…
  Ciao Attila

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 54
Hozzászólás: Búvárkodás Dominikán
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.