Calgary-Whitehorse tanácsok, tapasztalatok

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Calgary-Whitehorse tanácsok, tapasztalatok

 • Indította
  Témakör
 • #17952 Hozzászólás

  Gabor
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Szeptember 19 – október 4 között leszünk Kanadában.
  Calgary-ba repülünk, majd kocsit bérlünk, egészen Whitehorse-ig szeretnénk felmenni.
  Aki már járt ott és vannak tapasztalataik, mire kell vigyázni, medve, állatok, stb…, milyen élményeitek vannak, biggyeszétek ide a hozzászólás rovatba.
  Nagyon szépen köszönöm!

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #178656 Hozzászólás

  calgary

  szeptember vege fele erosen esik a ho es eszakankent fagy mar a varosban is, a hegyek kozott a helyzet meg rosszabb, keszuljetek fel utlezarasokra, stb.
  nemzeti parkokon vezet at az ut, ott kell fizetni belepot / kocsi / utas.
  ejszakai vezetest nem ajanlom, ha arokba borultok a kutya nem talal meg, eltevedtek konneyden es eletek kerulhet egy kobor medve.
  napkozben akar ut szelen is latni fekete medvet, javorszarvast, mindketto veszelyes – fekete medve kevesbe mint grizly – ne menj kozel fotozashoz, ne kinald mezes szendviccsel.
  calgary-ban ugorj be egy calgary flames hokimeccsre, banf-en klassz kocsmak vannak es ha sok a ho a sipalyak is nyitva, tovabba termal vizes furdok.
  edmontonban van a vilag egyik legnagyobb “mall”-ja amiben van egy hotel, amelynek minden szobaja mas temaju – neve nem jut eszembe, de erdemes megnezni.
  kis szerencsevel whitehorse-nal nezhetsz eszaki fenyt – ejjel, felhomentes egen, varostol tavolabb

  #178655 Hozzászólás

  Balla Gyula
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  útvonal-javaslat

  Ha akkor mentek, nem árt a télikabát. Szeptember végén-október elején reggelente már komoly mínuszok vannak. Én a Calgary-Banff-Jasper-Prince George-Prince Rupert-Whitehorse útvonalat javaslom, visszafelé pedig a 97-es utat Edmonton felé.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Calgary-Whitehorse tanácsok, tapasztalatok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.