Canadai infot szeretnek.

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Canadai infot szeretnek.

 • Ennek a témakörnek tartalma 8 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Anonim 14 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #19548 Hozzászólás

  Dori

  Sziasztok!!
  Erdeklodnek,ha mar kijott a papirom,hogy kuldjem a fenykepeket es a kiallitashoz szukseges osszeget a bevandorloi vizumhoz,korulbelul mennyi idon belul lehet bemenni Canadaba,es ha mar bent vagyok utazgathatok -e a vilagban,vagy van valamennyi ido amig nem szabad elhagyni az orszagot.A betelepedes utan mennyi ido meg az allampolgarsag?Elore is koszonom a valaszokat!!

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #198390 Hozzászólás

  Anonim

  Canuck-nak

  Igazad van… Mea culpa, mea maxima culpa…
  Utánanéztem, és az én infoim már réges-régen elavultak, ráadásul nem egy közülük bevándorlási ügyekkel foglalkozó ügyvédi irodák honlapjáról származik. A mai napig találtam olyat, amit 1997-ben frissítettek utoljára.

  Tehát a pontos szabály a PR status megtartásához: 5 évbõl kettõt Canadában kell töltened. Vannak bizonyos megkötések, pl: nem csinálhatod meg azt, hogy kimész két évre utána visszajössz 6 évre, majd megint kimész (így elméletileg az elsõ, majd a második 5 évre is meglenne a 2év benntartózkodás). Valahogy így írják: “any 5 years period of your stay”. Tehát figyelni kell…

  Mondjuk, szerintem érdemes ledarálni azt a három évet mihamarabb, és ha megvan a Canadai útleveled, akkor már csinálhatsz amit akarsz…

  #198389 Hozzászólás

  Candy

  Kérdés Dórinak

  Szia,

  Csak azt szeretném megkérdezni, hogy kb. mennyi idõ telt el az orvosi vizsgálat és az útleveled bekérése között, milyen gyors az orvosi után az ügyintézés?
  Mások válaszát is szívesen fogadom, akik mostanában intézéték a bevándorlási kérelmet.
  Elõre is köszi mindenknek!

  #198388 Hozzászólás

  Dori

  Koszonom a valaszokat!!

  Koszonom mindenkinek az infokat,sokat segitett!!
  Sziasztok!

  #198387 Hozzászólás

  Canuck

  Anonim

  “vagy már több, mint 5 éve megvan a PR státuszod és az elmúlt 5 évbõl legalább három évet Kanadában töltöttél”
  “rövid idõtartamú, túrisztikai célú utazás, amit Kanadai állampolgárral, vagy PR-al (ha egyedül élsz, akkor akár egyedül) töltesz el olyan országban, ahol nem vagy állampolgár”
  Ezekre tudnal mutatni egy hivatalos linket mert a torvenyben ilyen kiveteleket nem talaltam.
  http://laws.justice.gc.ca/en/C-29/33703.html#rid-33725

  #198386 Hozzászólás

  Canuck

  183 nap

  Nem, a 183 napos szabaly mar egyaltalan nem letezik, mint ahogy a “returning resident permit” sem. Ezt valtotta a “5 evbol 2” szabaly.

  #198385 Hozzászólás

  Anonim

  Canadian-nek és Canuck-nak

  Ez pontosan úgy van, hogy ha 183 napnál hosszabb idõt töltesz Kanadán kívül, akkor kérned kell egy ún. “returning resident permit”-et, ami formalitás. A PR státuszt akkor veszíted el, ha adott 5 éves periódusban több, mint 3 évet Kanadán kívül töltesz. Állampolgárságot akkor kérhetsz, ha a kérelmet megelõzõ négy évbõl legalább 3 évet Kanadában töltöttél, vagy már több, mint 5 éve megvan a PR státuszod és az elmúlt 5 évbõl legalább három évet Kanadában töltöttél. Az említett idõt nem folyamatosan, hanem összeadva értik. Nem számít Kanadán kívül töltött idõnek az az idõ, amit Kanadai cég alkalmazásában töltesz kiküldetésben, illetve az a rövid idõtartamú, túrisztikai célú utazás, amit Kanadai állampolgárral, vagy PR-al (ha egyedül élsz, akkor akár egyedül) töltesz el olyan országban, ahol nem vagy állampolgár.

  Ezek a rule-ok megtalálhatók szinte minden hivatalos honlapon.

  #198384 Hozzászólás

  Canadian

  En ugy tudom hogy

  mikor meg van a papirod es Kanadaban elsz , minden evben 180 napot tartozkodhatsz kulfoldon , tobbet nem..ha ez megis tobb, elvesztheted a statuszod…egyebkent meg, ha ki mesz kanadaba ,minek toltenel minden evben 180 napot kulfoldon?:-))) A legjobb ha 3 evig ki sem mesz , es beadod a papirt allampolgarsagra, ami ugyan csak 9-10 honapot vesz igenybe…

  bye…

  #198383 Hozzászólás

  Canuck

  Dori

  A magyar utleveleddel nyugodtan utazgathatsz, viszont minden 5 evben legalabb ket evet Kanadaban kell toltened ahhoz, hogy ne veszitsd el a PR statuszodat. Allampolgarsagot akkor kerheted ha a megelozo 4 evben legalabb 3 evig Kanadaban tartozkodtal mint PR.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Canadai infot szeretnek.
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.