Canon árak május után

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó Canon árak május után

 • Indította
  Témakör
 • #6419 Hozzászólás

  daxli

  Sziasztok!
  Egy másik fórumon írta ezt valaki, gondoltam felteszem ide is, hátha többeket érdekel. A vége mégiscsak az, hogy jobban járunk, ha kinn vesszük meg :(
  üdv

  “Van egy jó ismerõsöm akirõl ma kiderült (számomra), hogy a Canon MO-nál dolgozik elég magas beosztásban ahhoz, hogy rálátása legyen a dolgokra. Nyomban felhívtam és feltettem Neki a minket nyomasztó kérdéseket. A következõket tudtam meg:
  1) EU-s gari érvényessége:
  Mostanában adták le a Canon Europának a Canon Magyarország címét és egyéb adatait, hogy rákerülhessenek az EU-s garancialevelekre! Május elsejétõl az EU-ban vásárolt cuccokra itthon is érvényesíthetõ a garancia.
  2) Miért sokkal drágább itthon, mint pl. a nemeteknél?
  Mert a Canon németország Japánból kapja a cuccokat, Canon MO pedig a következõ útvonalon jut áruhoz: Japán -> Canon Európa -> Canon Bécs -> Canon MO és mivel nem értékesít közvetlenül, innen még kimegy a kereskedõhöz. Mindenki ráteszi a százalékát és a magyar vám és ÁFA is magasabb. Ezek nagyrészt nem a Canon MO-on múlnak.
  3) Csökkennek-e az árak a csatlakozással?
  Az EU-s csatlakozással megszûnik a vám (1x%), csökken az ÁFA és ígéretet kaptak jobb árakra, várhatóan csökkennek az árak valamelyest, de nem a német szintre.”

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #108151 Hozzászólás

  daxli

  mert szerintem…

  …ennyi a használható info. Ha tudsz hozzátenni valami pluszt, akkor köszi! ;-)

  #108150 Hozzászólás

  kbalazs

  azt miért nem idézed be…

  …hogy amikor konkrét kérdéseket tettek fel a fentiekkel kapcsolatban, akkor válaszok helyett sértõdés lett a dologból?

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Canon árak május után
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.