cápák az adriában

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa cápák az adriában

 • Indította
  Témakör
 • #8828 Hozzászólás

  miközödhozzá

  Vannak e cápák a horvát tengerben? én ugy hallotam hogy néha fognak eggyet

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 27
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #121242 Hozzászólás

  Cápali

  Volt a

  és a Cápeti. Mindketten ott dugdosták kifelé a fejüket a vízbõl. Az egyik Fiume, a másik Isztria partjainál….

  #121241 Hozzászólás

  LL

  miert

  nem? Sok volt a capa? Vegre egy jo hir…

  #121240 Hozzászólás

  jöttünk

  most

  meg. Nem volt bizalomgerjesssztõ a helyzet….

  #121239 Hozzászólás

  XY

  Nem veszélyes

  Egyáltalán nem veszélyes…x milliószor több esély van arra hogy az odaúton haljatok meg mint cápatámadásban fürdõzés közben…tudom h ez elég morbid volt.De ez így van.
  Utoljára 1972-ben volt halálos cápa támadás Adrián asszem.

  #121238 Hozzászólás

  XY

  Cápa

  Sziasztok! A partol 5 méterre találtak cápákat de ,,embere ártalmatlanok” Én így nem szivesen viszem a gyerekeimet az Adriai tengerre még szerencse hogy a fhér cápa CSAK betérõket tesz! Hát veszélyes fürdõzés az egyszer biztos!

  #121237 Hozzászólás

  Felike

  bocsi

  Bocsi a sok hibáért de kicsit kapkodtam és kihagytam a kék cápát mi azért van mert õ leg fõképpen a nyílt vizet kedveli. Sorry :'(

  #121236 Hozzászólás

  Felike

  Úristen

  13 éves vagyok már 3-szor sokáig ( egész nyáron) voltam az Adrián mind háromszor beusztam apámmal a közepébe annak a területnek ahol usztunk apám vizilabdázott szóval nem féltem a fulladástól meghát 1. óta tanulok úszni szóval ilyen gondjaim se lehetnek..
  Soha egyetlen cápával nem találkoztam. És ha tallkoznék akkor lehet hogy félnék de elég csak annyi hogy tudjad mit kell csinálni és felismerd a cápát pl. az ember csupán 4 cápa faj veszélyes de abból az egyik gyakran folyókban és torkolatainál találhatók meg ráadásul ezek a fajok mind a kihalás szélén állnak. Szóval már Dél- Afrikában se lehet mindig cápát látni. Szóval a 4 faj amelyik veszélyes az emberre : Tigris cápa. ( partközelben található meg de maximum már ha ez jó csak a lábad vagy a karod viszi el. )
  Édes vizi Szirt cápa: másnéven bikacába kisebb mint a nagy fehérmégis ez a legveszélyesebb mert az összes élõ lény közül neki a legmagasabb a tesztoszteron szintje tõle félni kell!!! de az õ támadása is kivédhetõ minden cápa szereti az emberi érintést és nem harapja le azonnal a fejed mindent gondosan eltervez amíg köröz ha nem hagyod hogy hátma támadjon akkor amikor elindul feléd finoman lökd fére a fejét ( lehetõleg ne a szája közelében) és vagy vissza jön az érintésért vagy elmegy vagy erõszakos és megtámad de ahányszor játszod el az elõkõsdit anyival közelebb kerülsz a parthoz.
  Szirt cápa: detto úgyan ez csak nincs az édes vízben.
  Nagy Fehér cápa : Neki a híre sokkal rosszabb mint õ maga és ez egy filmnek köszönheti amiben egy nagy fehér cápa gyilkolászik.. a címe tükrözi az író zsenalitását : a Cápa Hát nem kreatív?! Igazából a nagy fehér azon ritka esetekben amikor emberre támad akkor is elõszõr próba harapást végez aztán õl meg ha tetszel neki de õ hagyni akarja hogy elvérezz elõtte hogy neokozz benne kárt na ha ez a harapás véletlen rosszul sül el és nem enged és még él komolyan mondom nyomd ki a szemét. Ez a cápának hihetetlen csapás mert neki tökéletes a látása és lássuk be vakon mi se harcolnánk.
  Még néhány érdekes tény a cápákról :

  – Évente átlagosan az egész világon 10 ember hal meg cápa támadás miatt. Míg csak az U.S.A.-ban évent 40 000 ezer ember hal meg kutya támadásban.
  – Minden másodpercben 3 cápát ölnek meg.
  – Az Dél Afrikai fekete decemberben majdnem minden cápa támadást a nagy fehér cápa szálájára írtak akkoriban. ( great white shark kill again) azonban ezeket édes vizi szirt cáp(ák)a követt(ék)e el.
  – Ha már félsz valamit félj a kutyáktól, medúzáktól, tengeri sünöktõl, Krokodiloktól, kígyoktól, kalmároktól, palack orrú delfinektõl vagy találj ki mást de ne bántsd a cápákat ja és a japánok mehetnek a jó p**ba mert a cápa uszony leves visza taszító és ökológiai katasztrófákhoz vezet..

  #121235 Hozzászólás

  öcskös

  Tomnak

  szia
  teljes mértékben igazat adok neked.
  a minap néztem a national geographic wild cimû csatornát,ahol arról beszélnek hogy egyre több az állat támadás emberre.itt pl. a medvékrõl volt szó.azt mondja az alámondó hogy azért lehet mert közel vannak hozzánk.
  kérdem én,nem a pofátlan ember hatolt be az õ territoriumukba?!dehogynem.
  ugyanez igaz a tengerre.a tenger elsõsorban a tengerben lakó állatoké,és nem a pancsikoló fürdõzõké.
  üdv

  #121234 Hozzászólás

  Tom

  Janinak

  Kedves Jani, a jó isten áldjon meg, miért kéne kiirtani a tengeri sünöket?????

  Ne tessék oda lépni, ahol vannak és akkor nem bántanak senkit. 10 millió évek óta ott élnek a tengerekben és akkor most jössz te, hogy irtsuk ki õket, mert zavarják a fürdõzõket.

  Õk vannak otthon, nem a strandolók! Tessék végre tudomásul venni, hogy a tenger lakói számítanak és nem az, hogy az ember nevû környezetpusztító lénynek épopen mik a kedvtelései.

  #121233 Hozzászólás

  Helios

  tengeri sün

  “Az Adrián inkább a sünöktõl kell félni…”

  így van! Sajnos már tapasztaltam hogy milyen az, ha rálépsz egy ilyenre…

  #121232 Hozzászólás

  jani

  cápák

  60-100 cnetis kisebb cápák vannak, emberre teljesen veszélytelenek. Kék cápa+fehér és egyéb veszélyesek nem itt élnek,de néha a hajók után felúsznak. Ebbõl a szempontból a nagy kikötõk környéke veszélyesebb (Trieszt,Rijeka,Split).
  Az Adrián inkább a sünöktõl kell félni,hihetetlen hogy nem tudják kiirtani õket,legalább a strandokon

  #121231 Hozzászólás

  cápavadász

  hello

  nagyobb az esélye hogy villámcsapjon agyon,minthogy cápa támadjon meg az adrián.utoljára pulánál láttak fehér(tehát emberre is veszélyes)cápát,és 2003-ban palagruzánál ki is fogtak egy 6 méteres példányt.de még ha nagyon véletlenül elúszik egy melletetek annak is kicsi az esélye hogy megtámad………hell

  #121230 Hozzászólás

  nfc

  Ezt találtam

  2006-ban 1300 ember halt meg közlekedési balesetekben Magyarországon,

  #121229 Hozzászólás

  nagyfehércápa

  Ez a kókuszos példa marha jó

  …mivel a kókuszdió nem harap ugyan, mégis több embert ver agyon mint ahányat a harapós mérgeskígyók segítenek át a túlvilágra. Hát így van a cápákkal is. Az Adrián már vagy négy embert is megettek a cápák 100 év alatt, mégsem az odavezetõ úttól félnek, pedig ott szerintem hetente pusztulnak el ennyien. Milyen jó a cápáktól meg a mérgeskígyóktól félni! Ja, a kókuszdió nem az Adrián fog agyonverni.

  #121228 Hozzászólás

  Tom

  cápák

  Szeretem ezt a rettegést a cápáktól különösen annak fényében, hogy csak Magyarországon több mint 1000 ember hal meg az utakon baleset következtében.

  És az emberek mégsem ettõl félnek, hanem cápáktól. A kókuszdiós példa teljesen jó.

  #121227 Hozzászólás

  nagy horvát cápa

  cápalárma

  Hiába mentek a Balatonra, ott is van cápa. Nagy fehér gyilkos balatonicápa.

  #121226 Hozzászólás

  Netuddmegki

  atavisztikus félelmek

  Szeretem amikor elõjön az emberekbõl a sok õsi félelem.
  Félnek a cápától, mert csúnya nagy fogai vannak. Az, hogy az Adrián cápatámadás érjen benneteket esélytelen, és akkor sem fog benneteket széttépni. Évente tízegynéhány ember hal meg cápától.
  Nem féltek viszont a mérges medúzáktól és apró sziklahalaktól, amelyek ugyan életveszélyesek, de picik és nincs nagy foguk. Nem féltek beülni az autóba, pedig biztos láttatok már balesetet, vagy túl is éltetek már ilyet.
  Nem féltek a környezetszennyezéstõl, pedig az mindenkiben kárt okoz.
  Igaz ha mindezektõl félnétek, ki se mernétek menni az utcára, valamitõl meg félni kell.
  Egy megoldás van: Menjetek a Balatonra!

  #121225 Hozzászólás

  Az a helyzet

  hogy a cápáktól félek, de a kókuszdiótól nem. Ugyanis tudtom szerint nem harap és nem eszik embert.

  #121224 Hozzászólás

  Cápalárma

  nagy horvát fehércápa

  Persze, minden évben felfalnak a cápák 3-4 embert Horvátországban, csak nem verik nagydobra :)))

  #121223 Hozzászólás

  konzul

  mi bajotok a cápákkal?

  Nem tudom miért pont a cápákkal van bajotok.
  Olvastam valahol az egyik nemzetközi biztosító jelentését, mely szerint évente kb. tízszer anni turista hal meg, vagy szerez súlyos sérülést attól, hogy kókuszdió esik a fejére, mint amennyit cápatámadás ér.
  Ennek ellenére a túristák nyugodtan leülnek a kókuszpálma alá, hogy rémtörténeteket meséljenek a cápákról

  Ha jól emlékszem a tavaly nyári Rolling Stones koncertkõrut is ilyen kókuszdiós baleset miatt maradt el.

  Jó, az Adrián nincs kókuszdió

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 27
Hozzászólás: cápák az adriában
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.