Chicago-ban milyen kétkezi munkát lehet találni?

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka Chicago-ban milyen kétkezi munkát lehet találni?

 • Ennek a témakörnek tartalma 13 hozzászólás, 5 résztvevő. Utolsó frissítés:  boom 6 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #29790 Hozzászólás

  edyna80
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Férfiaknak és nõknek milyen munkát lehet találni?

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #325753 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Edina

  Azt nem értem, hogy miért nem a rokonaidnál érdeklõdsz. Náluk senki nem fogja tudni jobban választ, még az sem, aki éppen usában él de egy másik városban. Én például Pesten a 13. kerületben élek, de nem tudnám megmondani, hogy melyik kerületben lehet legkönnyebben elhelyezkedni mondjuk autószerelõként, vagy ha valaki azt kérdezné, hogy Székesfehérváron vagy Nagykanizsán mi a helyzet. Okoskodni mindenki tud, de a legjobb, ha megkérdezed a rokonaidat.

  #325752 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  46 ezer

  forint azoknak az embereknek a fizetsége, akiktõl 3 hónap után elveszi a munkanélküli segélyt Orbán, és ezzel próbálja õket a “középosztályba segíteni” Nyilván, aki már eddig süllyed, az nagyban köszönheti saját magának is hogy nem realizálta idõben a helyzetet: nem tanult egy szakmát és nyelvet ami segítségével kimenekülhet a léket kapott hajóról. Most persze az vita kérdése, hogy mennyire lehet egy USA feketemunka perspektíva, de ez megint az egyéni helyzettõl függ. Mondok neked egy példát. Ismertem egy 58 éves nõt, akinek se iskolai végzettsége, se nyelvtudása nem volt, mégis megtalálta a helyét egy idõs amerikai nõ mellett és évekig nagyon komoly pénzt tudott spórolni. Nyilván egy hiánydiplomával és jó nyelvtudással könnyebben mozog az ember, de egy kis szerencsével semmi sem reménytelen.
  Ha egy fiatal pár úgy érzi kipróbálja Amerikát, akkor miért ne tegye? Egy évet eltölt ott és utána még haza jöhet az EU-ba dolgozni ha a Gyes-re vagy nyugdíjra akar dolgozni.
  Ha meg sikerül neki esetleg valami kínlódással egy munka vízumot elcsípni vagy szerencséje van és kihúzzák a zöldkártyán akkor meg tényleg az USA lehetõ legjobb hely, ahol élni lehet. Van mindenféle éghajlat, gyönyörû tájak és és bárki lehet amerikai, egy idõ után. Nyugat-Euban csak az a baj, hogy mindig ” auslander ” maradsz. Persze az nem elhanyagolható, ha valaki ügyes, akkor különbözõ segélyeket fel lehet venni. van komoly összegû Gyes a nõknek és nyugdíj is, meg munkanélküli segély. És nem kell éveket kínlódni amíg letelepedést nyersz. Egyéni izlés kérdése ,kinek mi tetszik jobban.

  #325751 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  BK

  Nem tudom ki kap ma otthon 46ezer forintos havi jovedelmet, de tapasztalatbol tudom sehol a vilagban nem fog az ilyen ember jol elni. Mindennek van oka, hogy miert el es keres annyit egy ember ahogy el es ammennyi a jovedelme. Ha valakinek, neked aztan tudni kellene miutan Amerikaban eltel. Nincs semmi ingyen es azt kapod amiert es amennyit fizetsz.
  A logikam azt sugja, hogy aki 46000-bol el ma Magyarorszagon, az:
  a, iskolazatlan vagy beteg vagy nyugdijas vagy bortonbol kiengedett, a tarsadalom margojara szorult szemely.
  b, nagy valoszinuseggel meg magyarul sem tud rendesen, idegen nyelven meg vegkepp nulla a tudasa.
  c, olyan foglalkozasa volt ami meg ugy-ahogy biztositotta szamara a mult szazadban a normalis megelhetest, de mar nincs szukseg a munkajara [ pl. a technologiai haladas miatt ]
  Mit gondolsz?
  AR

  #325750 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  persze

  írhatsz nyugodtan. Ha van kérdésed szívesen válaszolok. Én több évet éltem kint, igaz már elég régen hazatértem, de a külföldi munka terén most is viszonylag tájékozott vagyok
  con123@freemail.hu

  #325749 Hozzászólás

  edyna80
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  BK

  Köszönöm szépen az információkat. Van kint rokon,aki csak a szállásban tudnak segíteni,azért is informálódunk hogy mit és hogyan,nem akarunk csak a vakvilágba menni. Ha lesz még kérdésem,írhatok neked?

  #325748 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  makimajom

  Lövésem nincs, hogy valaki miért akar usába menni, amikor euba mehet mindenhová szabadon. Más, ha mondjuk meggyõzõdésbõl vagy identitásból. Én Ausztriába készülök, elvileg megvan a munkahely, csak kértek egy alapfokú németet, ami max 3-4 hónap. 1350EUR a kezdõ fizetés ami egy éven belül 1600 EUR + 13 havi, plusz 24 nap fizetett szabi, plusz ha kiviszem a családomat, akkor kevesebbet vonnak és 300 euróval több marad. Gyerekek után kapok 248 EUR-t. Nejem ha elhelyezkedik a szakmájában szintén kap1100-1400EUR-t kezdõ fizetésnek, ráadásul beszél németül. Ja, és 160km a határ Budapesttõl. Azt sajnálom, hogy az angolt tanultam és nem a németet, már rég nem itt élnék.

  #325747 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  már

  írtam, ha mindketten dolgoznak akkor biztos hogy nem fognak nyomorogni ” magyar szinten”. Bár a nyomorgás az relatív dolog, mit nevezünk annak. Ha két ember csak a most szokásos 9-10 dolláros fekete órabért keresi, és bírják a munkát elég óraszámban, akkor már megoldott a helyzetük. Bár Magyarországon tudnának az emberek egyszerû fizikai munkával annyit keresni mit az USA-ban. Nyilván, akit a fidesz betett havi 1,5-2 milló ft-ot fizetõ állásba, az nem fog menni takritani az USA-ba, de akinek csak a havi 46 ezer forintos közmunkát ad Orbán, azt is csak 3 hónapra, az elhúz innen szinte bármilyen munkára.

  #325746 Hozzászólás

  BK

  Ird meg Edinanak hogy mastol is hallja milyen jovedelme lehet es mennyibe kerul az elet ha nem akar magyar szinten nyomorogni es azon meditalni mi a fontosabb a teli jumper megvasarlasa vagy villanyszamla fizetese

  #325745 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Edina

  Chicago, az jó hely munka szempontjából, sokkal jobb mint Florida. Persze, nem egyszerû a megtelepedés.
  Két fontos, és nem elhanyagolható tényt kell figyelembe venni:
  1, Az USA nem Eu, ahogy írták és munka engedély kell ami nem egyszerû. Annak több típusa van: J vizum doktornaduszoknak, tanuloknak, au-paireknek. H1 B visum magasan képezett szakmai professionoknak, és lehetõség van már magyar állampolgároknak a H2 B visumra is, ami egyszerû kétkezi munkákra is alkalmas, ha azt amerikai nem tudja betölteni. Amit tudni kell a visumról hogy mindíg itthon Magyarországon igényled, SOHA nem odakint. A munkáltató küld egy petíciót amivel mész a követségre ahol megadják ( vagy nem)
  2, A másik módja a munkavállalásnak az illegál dolog. Nem bíztatni akarlak, de ez is mûkdik még mindíg. Én próbáltam illegálban és legálban is annak idején.
  A magyar allampolgárok 90 napig kint lehetnek az USA-ban vísum nélül, a visa waiver program keretében, aminek meghosszabítására nincs lehetõség. Persze lehet túltartózkodni de akkor kitiltanak 5 vagy 10 évre az USA-ból
  Ha mégis e mellett döntöttél, akkor is vannak lehetõségek
  A nõnek mindíg van munka illagálban is meg a párodnak is lesz
  A legjobb az lenne, ha valami ismerõsöd lenne, aki venni ki nektek lakast mivel ehhez a legtöbb helyen SSN number kell
  Persze sz sem mindenhol kell, a négerek nem mindíg kérnek olyat…Milyen munkákat lehet vállalni feketén? Elsõsorban takarítás és házvezetés. Ott van hatalmas zsidó közösség, ami ilyenkor korlátlan takarító felvevõ piac. Jön a passover a zsidó husvét akkor agyon tudod keresni magad. Egy zsidó közvetítõt kell keresned és az majd biztosít neked rendszeres fekete munkát. ( vasalás, sittelés, stb)
  A párodnak akkor a legjobb, ha ért valami fizikai munkához. mondjuk a gipszkartont nagyon hamar meg lehet tanulni de az autó szerelés sem rossz, mert vannak mûhelyek amiket bevándorlók üzemeltetnek és nem kérnek SSN-t.
  Lehet még a szálloda iparban is dolgozni, ott vannak magyar, lengyel és orosz közvetítõk aki tisztára mossák neked a pénzt, de én valahogy ezeket a szálodás fiúkat soha sem preferáltam. Kb ezek a lehetõségek vannak feketén …Illetve van más is, de azt ide nem írnám le, nem publikus
  Ha mindketten dolgozni fogtok, és ésszerûen tudtok bánni a pénzzel, akkor nagyon sok pénzt lehet spórólni kint. Ha nem, akkor nyilván nagyon sokat el is lehet költeni, de Chicago nem olyan drága város. Ha van kérdés , írd meg nyugodtan

  #325744 Hozzászólás

  edina

  kb ugy van ahogykbarna irta de azert had ponsositsak. nyomorogni magyarban is lehet. ehez nem kol Amerikaba repulni. Nem akarom elvenni a kedved de a nyorkuszob az USAban evi durvan $20,000.00 kezdodik. ha valaki ennel tobbet nem tud ado elott megcsinalni akkor csak harcol az eletbe maradasert. Lehet hogy kiralyne lennel ennyibol Magyarba de nem az USAba.
  A nursing nem ketkezi munka es vizsgat vizsga utan kell letenni hogy regisztraljhas valamelyik allamban es ha koltozol meg nem biztos hogy a szomszedban elfogadjak a vizsgad. En meg nem lattam noi komuvest vagy autoszerelot. Megis mi vagy? komuves, banyasz ICU nurse vagy buszvezeto? esetleg van masik 18 szakmad amiben illegalisan akarsz adofizetes nelkul atlag amarikai jovedelmet csinalni? Ugye viccelsz. Ha megis az USAba tevednel te lennel a tizmillio egyedik illegalis az allamokban. alapfoku angolal meg cipot sem pucolhatsz akkora a konkurencia. Mas egy guatemalainak illegalisan narancsot szedni ot Dollarert orankent amikor otthon napi 3 Dollarbol el negy ember a faluban naponta es mas neked havi otszaz Dollaros havi jovedelmed folcserelni evi 15 ezerre mert nem kapsz tobbet az USAban evi 15 ezerbol mint Budapesten evi 6 ezerbol. Vannak bizonyos dolgok amit mindenhol fizetni kell. lakas,villany,viz,benzin,autotartas,biztositasok, and so on. Mennyi a disposable jovedelmed Magyarban es mennyi lenne az USAban? szamold ki. De azert hajra magyarok!

  #325743 Hozzászólás

  boom
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  banánevõ

  Szia, kuglit próbáltad már?

  car mechanic job shicago

  stonemason job shicago

  nurse job shicago

  Egyébként ez nem úgy van, hogy oda megyek és dolgozok. Nem tudom, hogy bemondták e már a tv-ban, de usa nem eu része. Vízum kell a munkához, mert illegálisból van ott vagy 50.000.000. Ha beszéled a nyelvet legalább alapfokon, akkor itt találsz információt: http://www.onetonline.org/ megtalálod, hogy adott államban egy szakmára hány állást hirdetnek és mennyi az átlagfizetés.

  Fõoldalon van egy rubrika: “Keyword or O*NET-SOC Code:” oda beírod a szakmát angolul és megjelenik a leírás, követelmények, végzettség és minden egyéb.

  Tudom, hogy lerágott csont, de eszetekbe jutott már Ausztria vagy Németország?

  #325742 Hozzászólás

  edyna80
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hasznos információ

  Csak olyan írjon,aki hasznos információval tud szolgálni!
  Egyébként nem jártam még az USA-ban,azért kérdezek.
  Azt hallottam,hogy kõmûvesként,autószerelõként,ápolónõként hamar talál az ember munkát.

  #325741 Hozzászólás

  komolyan kerdezed

  ugye meg nem jartal az USAban

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: Chicago-ban milyen kétkezi munkát lehet találni?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.