Chicagoi jogositvany?

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Chicagoi jogositvany?

 • Indította
  Témakör
 • #16295 Hozzászólás

  hungagirl
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A chicagoi DMV web oldala szerint elmeletileg lehetseges lenne jogositvanyt szereznem, nem tudom ez gyakorlatban mennyire mukodne?

  Ezert kernek velemenyt ha valaki mostanaban csinaltatott Chicagoban jogositvanyt kerem irja meg hogyan sikerult.

  J1 vizummal jottem ki 4 eve, a feherkartyamon nincs datum, D/S (duration of status) van feltuntetve, van ssn kartyam (ins jovahagyassal ervenyes), van hitelkartyam, es volt amerikai jogositvanyom is ami egy honapja jart le es mar itt Jerseyben nem tudok megujitani…

  Ha veletlenul akkora szerencsem van es sikerulne jogositvanyt kapnom, de vezetnem kell, tudja azt valaki, hogy ezt meg lehetne-e oldani berelt autoval is vagy nem fogadjak el? gyorsabb lenne atrepulnom chicagoba mintsem atvezetni…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 30
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #166178 Hozzászólás

  andras33
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nehez csinalni

  Sok chicagoi illegallist ismerek.Nem tudsz csinalni jogsit,mert kerik a social s numbert ecetera.De tudok olyat aki vett hamisat es csinalt jogsit,hogy hogyan nem tudom..

  #166177 Hozzászólás

  azota valtozas?

  Nagyon sulyos torvenyeket hoztak az utobbi idokben nem legalisok ellen. Lehet meg akarhol is amerikai hajtasit csinaltatni?

  #166176 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  – Apa, az lzsidai tényleg magyar név ?
  – Igen, kisfiam.
  – De jó, hogy minket Lakatosnak hívak.

  #166175 Hozzászólás

  Leslie2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Cool man?

  Akarhogyan is nevezed magad, Coolman, Xman,Dixson ugyan az a szokott Roman szekus maradsz, amig elsz! Hiteled neked soha nem is volt es nem is lesz!Evoluciot segited? Ha nem fogadott volna be minden szemetet ez az orszag, meg mindig a fat vagnad a Karpatokban!

  #166174 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  What you see is what you get ;))

  Emilt én általában nem olvasom és itt a forumon válaszolok meg mindent. Azért mert annak igy van hitele, és segiti az evoluciót. I’m for real.

  #166173 Hozzászólás

  egylany
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  coolmannak

  coolmannak szeretnek irni de az f betu nem tudom milyen cim freemailra tippeltem es visszajott a level:(

  #166172 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nocsak, frissités ; ))

  Ha itt valaki retardált az te vagy. Aki illegális annak utlevél és SSN nem számit.

  #166171 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  oops

  “Ha itt valaki retardált az te vagy”
  igaz, mert nem jöttem rá elég gyorsan, mi a helyzet Veled. Kiváncsi vagyok, mikor jönnek rá a többiek. Hogy nem esett le…

  “Krisztina illegális és ezért vannak problémái”
  hát, mit mondjak, azért elég finoman írta körül. Megjegyzem, mint értam, hogy még ha eljátszod is az illegálist, a hat pont összejön (útlevél+I94 = 4 pont, SSN kártya = 1 pont, villanyszámla = 1 pont). A listáján egy dolog az egészböl, ha figyelmesen elolvassuk nem szerepel: maga az útlevél. Anélkül viszont tényleg nehéz.

  #166170 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  tényleg retardált

  Coolman. te tényleg egy retardált alak vagy – nézd már meg figyelmesen, hogy megfelelö elsödleges ill másodlgos papírt hoztam fel, így jött ossza a hat pont amivel “átmentem”. Te itt semmifele segítséget nem akaksz nyújtani csak a szerencsétlen, megakadt emberek elött mutogatod, milyen okos vagy. Szánalmas, megvetendö alak vagy. Süllyedj el.

  #166169 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Gyurko oktatása !

  Angolul a lapot amit az orra elé tesznek, elõsször forditani kell, mert egyébként az neki használhatatlan. Még valami fontossat is megkell hogy magyarázzak. Ezt a 6 pontot ugy kell elérni hogy az tartalmazza a fontos (primary) és a másodlagos (secondary) igazolványokat. Tehát akinek hiányos a megszabott fontos, az nem érheti el a hat pontot másodlagos igazolványokkal.

  Sajnos Gyurko még nem tart ott az evolucion hogy ilyen bonyodalmas dolgokkal az inglis lengvidzsben megbirkozzon.

  Remélem ezzel segitettem sok gyurkón.

  #166168 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Eszem megáll…

  ELSÖ használható info napok óta. Kár hogy elrontottad a hatást a mellékszöveggel. A használható információ ellenére úgy látszik, sem kutyából, sem görényböl nem lesz szalonna.
  Ami a sértéseket illeti – nem tudod lepocskondiázni azokat, akik erre nem adnak értsd már meg, kár a gözért. Röhejes vagy.

  Vissza Krisztinához: eljátszottam a coolmanuszka-lúzer által megadott linkkel, a 6 pontot minden további nélkül elértem:

  1) “Foreign passport with INS or BCIS verification, and valid record of arrival/departure (Form I-94)” Ez, gondolom, J1 esetén nem probléma és 4 pontot ér.

  2) “Current NJ PHOTO driver license” = 1 pont
  3) “Social Security Card” = 1 pont
  4) “Bank Statement or Record” = 1 pont

  (ebböl uugye csak kettö számíthat bele, de ha jól értem, Nálad mindahárom megvolna, szóval lehet választani, melyik kettö érvényes)

  5) “Utility or credit card bill issued in the past 90 days” ill. “Checking or savings account statement from the past 60 days” stb. gondolom szinten nem probléma.

  Mindenesetre elértem a 6 pontot elég egyszerüen. A baj ott lenne, ha nincs útlevél. Ezt lehet pótolni a konzulátuson. Így tovébb sem értem, mi t.k. a baj.

  (coolmannak):

  “Gyurko már megint besült és keveri itt a szezont és a fazont”

  Tudom, coolmucika, puszi a selymes popsidra, hogy én tökhülye vagyok, meg ahogyan fent írtad, keverem a “szezont és a fazont”. Söt, én annál is sokkal nagyobb hülye vagyok, mint gondolnál, sajnos így születtem és az inglish lengvidzzsel úgy állok, hogy az az egyik fülemen be, másikon ki. Még a magyart is csak késön tanultam, középiskolás koromban. Ez van. Most azonban kívételesen hagyd, hogy a Kriszti felvilágosítson, mi t.k. a baj és miért nincs meg az a fránya hat pont. Bírd ki, maradj egy kicsit csenben az ülögumóidon, amíg Kriszti nem válaszol. A szezonodat meg azt a nagy-vastag fazonodat késöbb mutogathatod.

  #166167 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  felvilágositás ;-)

  A pontrendszer az dokumentumokon alapszik. Minden dokumentnak van pont értéke és 6 pontot kell vele elérni. Egy amcsi bemutatja a születésit SSN-t vagy passportot stb. hogy elérje a 6 pontot.
  Tehát mindenkinek bizonyitani kell és az elfogadható bizonyitékokat és azok értékét megadják. Tehát ez világos annak aki konyit angolul. Akinek az nem megy az bizony Amerikában nem sok mindent tud, csak jár a pofája.

  #166166 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  felvilágositás ;-)

  Gyurko már megint besült és keveri itt a szezont és a fazont. Azt a hat-pont-rendszert NJ-DMV lapon világosan megmagyarázzák persze angolul, de azt egy tökhülye nem érti. Más államok is használlják évek óta a pontrendszert ami neki ujdonság.

  Krisztina kérdezett és én válaszolok. A forumon ilyesmit sokan szeretnének tudni, mert Amerikában sok Gyurko van. Nekik az inglis lengvidzst kell nyomni, ami minden tudás alapja.

  http://www.state.nj.us/mvc/6point.html

  #166165 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Krisztina, nem Andrea

  elnézést, úgy értettem, “elöször Krisztinát szeretnénk itt meghallgatni”. Szóval Krisztináé a szó, nem coolmuszukáé, aki újat egyelöre nem tud mondani.

  #166164 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  okosmókus

  cuncikám,

  te nem fogod fel a kicsi agyacskáddal, hogy elöször Andreát szeretnénk itt meghallgatni?

  Ha meg olyan okosmókus vagy és neked itt a leghosszabb és a legvastagabb farkad, akkor légyszi magyarázd el, mi az a hat-pont-rendszer NJ-ben. Legalább akkor haszna lesz a locsogásodnak és a hülyeségeidnek. Addig kb. olyan szükség van itt rád mint halnak a bicikli. Ha meg a magnó ami az agyadban van megakadt egy helyen – akkor fogd be az a gyönörü, pirosajkas lepénylesödet. Remélem világos voltam.

  #166163 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Xman egy nagyon jó fej Amerikában, és már sokszor utánanézett a jogsi rejtélyeinek a forumon.

  felvilágositás ;-)
  Xman xman_usa@f… [Ellenõrzött E-mail] 2005 May 03, 18:23

  Végre Tom reagált ! Elõttem itt csak sötétség volt.

  “itt floridaban. Munka vallalasi engedelyt kernek (az iroda) az emmigracios hivatalnak, es a valasz 2-4 het mulva erkezik a cimedre amivel a dmw nel meg lehet csinalni a jogsit.”

  “Utanna az iroda ir egy masik levelet az emmigracios hivatalnak amiben lemondjak a kerelmet, hogy ne legyen gondod belole, hogy papirok nelkul kersz munka vallalasit. ha erdekel irj , segitek. Tom “

  Tisztázás tõlem:

  Igen igy megy a hurkatöttés minden államban. Munkavállalási kérvényt csak cég vagy annak ügyvédje kérhet.

  Utánna az iroda ir egy másik levelet az emmigracios hivatalnak amiben lemondják a kérelmet, hogy ne legyen gondjuk belõle, hogy munka nélkul szereztek munka vállalásit.

  #166162 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Gyurko csak megint bizonyitott, hogy Amerikában tökhülye. Egy másik megoldás a jogsira hogy egy cég munkát ajánl és kéri az engedélyt. Ezt meg is adják neki, amire kapsz jogsit. A cég utána értesitti a DMV-t, hogy sajnos nem tud alkalmazni mert nincs munka. A jogsi viszont már megvan, és a cég is követte a procedurat. Ezt a rejtélyt is én fejtettem meg a forumon.

  #166161 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  6 pont?

  Krisztina,

  fogalmam sincs mi az a hat-pont-rendszer NJ-ben.
  Megnéztem a DMV-jük web oldalát, ott sem láttam semmit értelmest, azon kívül hogy jóval több papírt kérnek mint nálunk (Kali), nem tíz, hanem négy évre adnak jogsit.

  A dolog mély logikáját nem értem, mert pl. akinek csak egy ID kell, az lényegesen egyszerübben fogja megkapni a non-Driver Photo ID-t a BA-207 forma alapján, és az csak abban különbözik, hogy nem lehet vele vezetni. Ha valaki komolyan vissza akar élni stb stb – a BA-207 is jó. Akkor meg minek ez az egész hercehurca? Mintha tipikusan amerikai alacsony hatásfokú bürokrata gondolkodás termékét látnám, de mindegy.

  Eme 6-pont rendszerben viszont felvilágosítást kérek, mi a csuda az. Egy újszülöttnek minden vicc új, de ez mintha rossz vicc lenne.

  Mellesleg egy meggondolandó taktika. Tegyük fel, hogy egy államban hoznak egy valami lehetetlen szabályt ami az emberek életét megkeserüli. Tudom, hogy vannak kényszerhelyzetek, de meggondolandó, hogy nem áll-e odébb az ember.

  #166160 Hozzászólás

  hungagirl
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  koszonom

  koszonom az otleteket…
  nem ittas vezetes miatt nem tudom megujitani a jogositvanyom, hanem mert egyszeruen lejart. 4 evre kaptam meg mikor kijottem, es a mostani torvenyekkel nem all modomban azt a 6 pontott felmutatni amit kernek… ami meg hab a tortan, hogy az ugyvednom sem tud semmi olyan iratott adni amit fel tudnek mutatni a DMV-nel, hogy ujra hajtasit kapjak, pedig mar ket eve a pairjaim be vannak adva (szponzorizalas).
  Az az erzesem zsak utcaba futottam!

  #166159 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Gyurko vigyázz az epédre.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 30
Hozzászólás: Chicagoi jogositvany?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.