Chilérõl bármi

 • Indította
  Témakör
 • #24045 Hozzászólás

  Balázs

  sziasztok,

  Chilérõl érdekelne mindenféle dolog, aki már járt ott turistaként, vagy dolgozott ott, esetleg kinn él/élt.

  Pl.: mennyibõl úszom meg a repjegyet, nézegettem a neten, de 200 000 huftól kezdõdnek, legolcsóbb, amit találtam az 150 000 huf volt.
  Milyen az ottani tömegközlekedés, gondolok itt buszra, vonatra etc,, és városi, ill. távoli tömegközlekedésre egyaránt. Tehát kb. milyenek az árak, van-e vmiféle bérlet, pontosak-e stb.
  Mennyibe kerülnek az alap dolgok; tej, kenyér, ásványvíz, alkohol stb stb.
  Milyen a közbiztonság?
  Beszélnek-e spanyolun kívül más nyelvet is (elsõsorban angolra gondolok, de ha vki tud magyarul v németül beszélõ köröket annak nagyon örülnék:)))
  Dolgozott-e vki már itt, vagy esetleg most is dolgozik a turizmusban? Milyenek a fizetések. Nem meggazdagodni, hanem elsõsorban “Világot látni” akarok, persze ,ha összejön némi zsebpénz az sem baj:)
  Síoktatóként szeretnék elhelyezkedni, erre mennyi esélyt láttok?

  elõre is köszönök mindenféle (témával kapcsolatos) hozzászólást!

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #284198 Hozzászólás

  vili

  balázsnak

  bár mindössze bõ egy hetet töltöttem chilében, ezért állításaim bizonyára nem annyira relevánsak, pusztán tájékoztató jellegûek.
  – a városi és a városok közti tömegközlekedés jó, a járatok sûrûn követik egymást, viszonylag olcsóak, a távolsági buszjáratok ráadásul kényelmesek (cama)és pontosak.
  – az élelmiszerek egy picit olcsóbbak mint idehaza, talán 5-10%-kal
  – a közbiztonság alapvetõen jó, viszont mint minden latin-amerikai országban, kerüld az összetûzést a rendõrökkel.
  -a spanyolon kívül nemigen beszélnek más nyelvet, bár santiagóban azért lehetett érdeklõdni angolul is. a fõv. környéki síparadicsomban rengeteg az ausztrál sielõ. osorno környékén élnek németek, bár velük kicsi az esély ghogy kapcsolatba kerülsz
  nagyjából ennyi, remélem segített valamit..

  #284197 Hozzászólás

  grr

  mmm

  “tej, kenyér, ásványvíz, alkohol” the 4 major food group. Altalaban az alkohol arat legfontosabb tudni amikor az ember egy orszagot valasz maganak.

  http://www.todocl.cl/

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Chilérõl bármi
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.