cikiacigi

 • Indította
  Témakör
 • #22831 Hozzászólás

  cikiacigi

  Egyszerüen el nem tudom képzelni hogy a dohányzó emberek mennyire nem gondolnak bele hogy mennyira zavarják a nem dohányzókat. Annyira büdösek hogy azt már nem lehet elviselni sem. Nem csak a ruhájuk , de a szájuk is rendkívül büdös. Na és amikor kezet nyujtanak… Utálom öket. Észre sem veszi hogy a cigiböl kiesõ parázs esetleg a szemembe vagy a ruhámra megy e, esetleg kiégeti azt. De nem is foglalkozik vele. Buta az összes. Arrol nem is beszélve hogy minden eggyes szál cigivel közelebb kerül a halálhoz. De én nem is bánom. Megérdemli. Ez is öngyilkosság, csak egy sajátos formája. Az öngyilkosokkal pedig valami biztosan nincs rendben. Kezeltetni kellene öket. Aztán persze amilyen szerencsétlen vagyok, ugyis én halok meg tüdö rákban, passziv dohányzás miatt. Ök meg majd csak nevetni fognak. Aztán majd szép lassan észreveszik hogy elfordul tölük a világ. Senkik lesznek. Nálam már most is azok. Ez a kis szösszenet egyébként ma reggel fogalmazodott meg bennem amikor munkába menet láttam hogy az emberek 90% -a cigizik. Még az olyan is akin jol lehetett látni hogy másra is eltudná költeni azt a 400 Ft-ot…. De semmi sem számit már neki csak a napi adagja legyen meg. Mindegy, a segéjét ugyis én fizetem. Kicsit elkalandoztam, de rendkivül mérges vagyok. Gondolom ez itt senkit sem érdekel, de nem is kérek bocsánatot az érintettektöl. Árivedercsi

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 28
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #261993 Hozzászólás

  lori

  rossz szokas

  Szerintem se koszos attol valaki, hogy cigizik, inkabb csak a sarga fogak es ujjak kelthetik ezt az erzest az emberben.
  En nagyon orulok ennek, hogy mar sehol sem lehet dohanyozni, szerintem mindenki fustoljon otthon. bar engem meg az is zavart, hogy az alattam lako az ablakban fujta, nekem meg szallt be a buz a nyitott ablakon, amin friss levegot szerettem volna kapni :(
  En azt hittem, hogy itt az usaban mar kevesebben fujjak. Munkahelyet csereltem, es szinte mindenki cigizik a cegnel, csak en nem. Sajnos, amikor ebedidoben kimegyek friss levegot szivni, ott fustolnek, nagyon rossz.

  #261992 Hozzászólás

  Kiki

  Miért

  Ha én tiszteletben tartom azt, ha valaki nem dohányzik, egy nem dohányos miért nem tartja tiszteletben azt, hogy én igen? Lassan nincs nyilvános hely, ahol rá lehet gyújtani. Akkor engedje már meg a világ, hogy ott ahol lehet, rágyujthassak!

  Egyébként Joci, lehet, hogy te koszos és büdös vagy, vagy a rokonságod az, rám ezt még a legnagyobb rosszindulattal sem mondta senki, attól függetlenül, hogy dohányzom.

  #261991 Hozzászólás

  Joci

  10 évig

  dohányoztam, kb 1,5 éve szoktam le. Hát, az elsõ pár hónapot egy munkatáborra is kicseréltem volna. Végem volt.
  De!!! Most sokkal jobban érzem magam, kevesebb alvásra van szükségem, fitt vagyok, stb. Nem mellékesen látom-érzem a dohányosokon, hogy – és ezért most elnézést – koszosak, büdösek és szégyenlem, hogy én is ilyen voltam.

  #261990 Hozzászólás

  Morus

  csikk

  Lehet kapni kis szelencét pontosan erre a célra. Van egy dohányos ismerõsöm, az legalább ilyenbe rakja, ha az utcán rágyújt és nincs a közelben szeméttartó. Õ legalább nem dobálja szanaszét, már ez sem semmi.

  #261989 Hozzászólás

  orsi

  cigisekhez kérdés

  Hova szoktátok dobni a csikket?

  #261988 Hozzászólás

  Deborah

  Fiatal korban kezdodhet

  En nem dohanyzom, es sok dohanyzo ember mondta mar nekem, nagyot sohajtva: “de jo neked”. Sokan szivesen megszabadulnanak ettol a karos szenvedelyuktol, dehat a szokas nagy ur. Engem borzasztoan zavar a fust, nem tudom elviselni, de ettol fuggetlenul nem gondolok rosszat arrol aki egyik cigit szivja a masik utan. Legfeljebb kicsit tavolabb megyek tole. Nekik nem kedvez az, hogy munka helyeken pl. nem dohanyzokat vesznek fel, vagy egyre tobb helyen betiltjak a dohanyzast. Nemreg pl. betiltottak Ausztraliaban egyes tengerparti furdo helyeken is, mert a homokba hagytak a sok csikket… Engem legjobban az szomorit el, amikor latok dohanyozni 8 ev koruli gyerekeket. Melyik szulo orul ennek? Am amikor apuka, anyuka cigizik nehez lehet a gyereknek megmagyarazni, hogy o miert ne szokjon ra. A gyermeknek sokszor a szulo a peldakepe.

  #261987 Hozzászólás

  Szõke

  Miért kéne engem szeretni?

  Hiszen mivel a dohányzás “proletár igénytelenség” és “gyerekes” dolog, meg még büdös is lesz tõle az ember, hát föl sem merül bennem a kérdés… :) Mi szeretni való lenne rajtam? Különösebben nem is érdekel :)
  Ma reggel amúgy is nagyon jó kedvem van, tetszik nekem ez a vita (vagy inkább beszélgetés), igazán érdekes!

  #261986 Hozzászólás

  cikiacigi

  Szöke

  Nehogy azt hidd hogy azzal hogy csak szabadban gyújtasz rá azzal nem okozol kellemetlenséget senkinek és szeretni fognak. Ha szivják buszmegállóban odébb kell mennem hogy ne hányjak. Ha felszállnak a buszra és leüllnem elöttem akkor 4 órán keresztül nikotin felhöben ülök én is. Ti nem veszitek észre és ez nagyon gáz. Neketek ez a természetes de nekünk a pokol. Ez kb. olyan mintha én mindog az orrotok alá csinálnák és te állandóan belelépnél és éreznéd a szagát. De az legalább nem káros az egészségre.

  #261985 Hozzászólás

  dezso

  tengeresz,

  Na latjatok errol van szo!Tobbet nem fuzok hozza,mert aki ez alapjan itel meg egy embert,hogy dohanyzik vagy nem,azzal folosleges leallni vitatkozni.

  #261984 Hozzászólás

  faradt

  bocs, kihagytam a nagybetuket

  a terhes dohanyos nonel nincs undoritobb!
  meg a kisgyereket babakocsiban tolo nonel (ferfinal) es kozben fujja a fustot…

  en dolgoztam mint elado, es amikor a dohanyosok kertek valamit, forgott a gyomrom, olyan budos a szajuk.

  ez mellett tenyleg budosek, arad ki a szag a borukbol.

  ismertem valakit, 50 evet dohanyozott, es lerakta. most azt mondja, hogy hihetetlenul budos a cigi, nem is gondolta volna.ja, es leszokott, mert mar nem tudta megvenni, olyan draga lett. most azt mondja, ha ezt tudja, hogy mennyire jobb nelkule, akkor ra se kellett volna szokni

  szoval, addig amig az ember cigizik, hiaba mondjak.

  #261983 Hozzászólás

  Tengerész

  Lehet

  bunkó módon dohányozni, mint ahogy lehet bunkó módon nemdohányozni is.:)

  #261982 Hozzászólás

  Morus

  cigizés

  Számomra a cigarettázás gyerekes dolog. Mert csak gyerekek nem képesek parancsolni maguknak és a szenvedélyeiknek, csak gyerekek képtelenek józan belátásra, csak gyerekek képesek az egész életüket attól függõvé tenni, hogy egy papírdarabba sodort levélõrleménynek birtokában vannak-e vagy sem. Dolgoztam egyszer olyan országban, ahol idõnként nem lehetett cigarettát kapni. A dohányos melósok egyszerûen használhatatlanok voltak ilyenkor, mert máson sem járt az eszük, mint azon, hogy honnan szerezzék meg ezt a butaságot. Soha nem értettem, hogy amikor úgyis annyi korlát, kötelem határozza meg az ember életét, minek még ettõl is függõvé tenni? Ugyanezt gondolom a piáról és a kábítószerrõl.
  Az meg nagy tévedés, hogy ha sok cigi fogy, akkor az sok adóbevételt jelent és az jó a költségvetésnek. Ennek a sokszorosa megy el egészségügyi költségként, amikor azt a temérdek betegséget kezelik, amit a cigarettázás okoz, tehát a mérleg igencsak negatív. És még nem említettem az erdõtüzeket, amiket az eldobált csikkek okoznak, nem említettem a gusztustalan csikkhalmokat az utcán, villamosmegállóban.
  De a csúcs számomra az, amikor terhes nõt, vagy kisgyerekes anyát látok dohányozni. Legszívesebben odamennék és kiverném az ilyen némber szájából azt a marhaságot. Egy dohányos anyának HÚSSZOR nagyobb esélye van arra, hogy szellemileg-fizikailag sérült gyereket hozzon a világra, mint egy nemdohányzónak. Milyen anya az, akinek nem a születendõ gyermeke épsége a legfontosabb?

  #261981 Hozzászólás

  orsi

  engem az zavar legjobban, hogy

  mindenhol, ahol épp elszívják a cigit, eldobják a csikket. Iszonyú sok csikk van a buszmegállókban, az utcákon, a fûben, a vonatperonon és a sínek között, a metróaluljárókban, mindenütt.

  Irtózom az igénytelen emberektõl. Kedves dohányosok! Én nem ítélkezem afölött, ha cigizni van kedvetek, tegyétek! De szívbõl kérlek benneteket, ha elszívtátok, keressetek egy kukát, és a csikket oda dobjátok.

  Köszönöm!

  Egy toleráns ember

  #261980 Hozzászólás

  ip

  Dome

  Változtatni ugyan lehetne rajta, de biztosan bele telne 1-2 generációnyi idöbe! Valahogy a gyerekeknél, fiataloknál el kellene érni, hogy tényleg cikinek tartsák, ha egy társuk cigizik. Hogy ne legyen egy vagány dolog, ha egy 13 éves rágyújt. Ez viszont rajtunk szülökön múlik. Föleg azon is, hogy milyen példát nyújtunk.

  #261979 Hozzászólás

  Dome

  Én nem dohányzom, de

  Már most kijelentem, hogy én nem dohányzom, és sem szeretem, ha passzív dohányzásban részesítenek!
  Sokan azt hiszik, illetve azt gondolják, hogy abból, ha valaki dohányzik sok mindenre lehet következtetni? Hát nagyon tévedtek.
  „én elkerülnélek lelkem, téged és a többieket is, mert a dohányosnak nem csak a szája rohadt büdös, hanem az egész bõrén, haján, ruházatán is lehet érezni „
  azért találkoztok ilyen emberekkel állandóan, mert az otthontalan szállón, ahol éltek csak ilyenek vannak! De valóban, sokkal könnyebb csak beszélni egy problémáról, mint esetleg törekedni a megoldására. A nyavalygástól nem fog semmi megváltozni, még a dohányosok sem.
  Egyébként a dohányzás 1492 óta van jelen a világban.

  #261978 Hozzászólás

  Szõke

  Miért kéne bárkit is elkerülnöm?

  Tévedés ne essék, nekem semmi bajom azokkal akik nem dohányoznak :) Velem meg nyilván az áll szóba, akit ez nem zavar.
  Nem szoktam rágyújtani zárt helységben, ahol nem dohányoznak, kivétel ez alól a saját lakásom, mert ugye oda csak az jön aki ezt tolerálja, vagy maga is dohányzik. Rágyújtok viszont utcán, kocsmában (természetesen ott ahol lehet, másmilyenbe nem járok :)), kivéve, ha én ülök oda valaki asztalához, aki nem dohányzik, vagyis akkor megkérdezem. Azt hiszem ez így teljesen korrekt.

  #261977 Hozzászólás

  vax

  szõke

  én elkerülnélek lelkem, téged és a többieket is,mert a dohányosnak nem csak a szája rohadt büdös, hanem az egész bõrén, haján, ruházatán is lehet érezni. de túl sokan vagytok, és füstöltök mindehol. képtelenség mindenkit kikerülni. de az ötlet fordítva már mûködne: miért nem te kerülöd ki azokat akik nem gyújtanak rá?
  a dohányosok is drogosok, csak épp a rosszabbik fajtából valók. a függõségük teszi õket erõszakossá, h mindenhol rágyújtsanak.

  #261976 Hozzászólás

  Yankee

  Katasztrofa

  Eszrevette mar egy magyar is mikor az USA-ban jart, hogy milyen fegyelmezetten es milyen kevesen dohanyoznak itt? Mikor MO-on jarok, eleg sokat, ugy erzem nem kapok levegot sehol a nikotin miatt. Fajdalommal veszem tudomasul, hogy mindenki dohanyzik, de a legfajdalmasabb, hogy a mai gyerekek sem okosabbak. Nagy betegseg, sajnalatosak es nem turik a jora figyelmeztetest. Ahogy itt tettek, ott is az Allam kellene szigoru torvenyeket hozzon. Itt a legutobbi torveny egy hete jott meg, buntetik ha autoban gyermek jelenleteben dohanyoznanak. Meg kinyitott ablaknal sem engedett.

  #261975 Hozzászólás

  szsz

  Szõkének

  és nem csak a cigitõl büdösek egyesek sajna…, de az egy másik történet…

  #261974 Hozzászólás

  Szõke

  Ja!

  Munkahelyen sokféle embert nem lehet elkerülni…:)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 28
Hozzászólás: cikiacigi
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.