Ciprus, országba való belépés

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Ciprus, országba való belépés

 • Indította
  Témakör
 • #7628 Hozzászólás

  bertold

  Sziasztok,
  Meg tudná valaki mondani, hogy Ciprusra be lehet-e személyivel utazni, vagy mivel nem Schengen-tag útlevél is kell?

  Köszönöm,
  Bertold

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #111764 Hozzászólás

  Pont olyan okosat kukorékoltál, mint egy elefánt…

  A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM HONLAPJÁRÓL:

  Schengeni államok

  A schengeni államok körébe 25 ország tartozik: az Európai Unió (EU) 27 tagja közül 22 ország (Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia és Svédország), valamint Norvégia Izland és Svájc. (Az Európai Unió tagállamai közül a következõ 5 ország – Bulgária, Ciprus, Egyesült Királyság, Írország és Románia – ugyanakkor továbbra sem része a schengeni térségnek).

  #111763 Hozzászólás

  elefántkukurikú

  sen-gen

  Válaszom címe nem a kung-fu egyik irányzatára, hanem egy nemzetközi egyezményre utal:))

  Szóval Ciprus is tagja a Schengeni Egyezménynek így bármilyen személyivel be lehet lépni, nem csak mûanyaggal. A török részt nem tudom.

  #111762 Hozzászólás

  bertold

  Köszönöm az infót Zanny

  #111761 Hozzászólás

  Jó a személyi is…

  persze csak a mûanyag lapocskás. A török részre is . Ha hosszabb távra tervezed a tartózkodást, akkor talán azért lenne jó, ha mégis vinnél útlevelet, mert lehet, hogy kedved támad kirándulni valamelyik “szomszéd” országba, mint Szíria, Libanon, Izrael, Jordánia,v. Egyiptom. Ezekbe pedig kell útlevél.

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Ciprus, országba való belépés
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.