Costa Brava

 • Indította
  Témakör
 • #11701 Hozzászólás

  kerke

  Sziasztok!

  Júniusban megyünk 1 hétre Santa Susannába a férjemmel és a másfél éves kisfiunkkal. A kérdésem az lenne, hogyan tudunk eljutni Monseratba és Barcelonába a legkényelmesebben a pici miatt. Gondolkozunk 1 napos szervezett kirándulásra, de félünk, hogy neki túl sok lenne a buszozás. Kisvasúttal lehet menni Barcelonáig? És Monseratba fel lehet jutni másképp is mint autóbusszal vagy autóval?
  Elõre is köszi a segítséget

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 942
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #140444 Hozzászólás

  margo445
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Lili

  Szia Lili,
  jelentkezz priviben!!! Nem találom az e-mail címed.
  Skype-d már nagyon régen volt bekapcsolva.
  Örülök, hogy hiányoltál. Somival priviben tartjuk a kapcsolatot.
  Üdv. Margó

  #140443 Hozzászólás

  Somi

  Sziasztok!
  Nyáron szeretnénki lakókocsival és kisgyerekekkel a Costa Bravara (max. Barcelonáig) menni. Szívesen vennénk infot elfogadható áru és szolgáltatású kempingekrõl. Melyik részen találhatunk lassan mélyülõ homokos partot? Esetleg a kettõt egyben… Minden további értékes és hasznos infót köszönettel fogadunk, mint pl pályadíjak, költségek, látnivalók szabadságolási idõszakok stb. Segítségeteket elõre is köszönöm

  #140442 Hozzászólás

  BARNA

  Rigodon és Mindenki!!!

  Szeretnék az Indalo park hotelrõl infót kapni.
  Ha jól olvastam az elõzõ üzeneteket már ti voltatok ott.
  jelentkezzetek, sürgõs!!! KÖSZI BARNA

  #140441 Hozzászólás

  Ibolyának

  Szió:)
  Folyt.köv.
  Fakultatív kirándulásokról annyit,hogy Barcelonat szerintem nézzétek meg önállóan,mert csoporttal csak rohanás.Ha olyan kisvárosban szálltok meg ahol megy a renfe(HÉV-re hasonlít),akkor pikk-pakk bent vagytok a városban,légkondis vonat,végig a tengerparton megy be,és nem drága.Szerintem a Costa Brava 2009 fórumon leírtam az árakat.A csúszdapark és Marineland(ahol van delfinshow)viszont tényleg az a kihelyezett idegenvezetõvel rendezendõ,mert neki kifizeted,ad jegyet,és elmondja honnan indulnak az ingynes buszok a parkokba.
  Blanes-t jól írtad! :) A botanikus kert nagyon szép!!! Majd megnézem mennyi az idei belépõ és megírom.
  Ami lényeges,hogy pl. Ha Tossaban vagy Lloretben szálltok meg,onnan csak busszal tudtok bemenni a városba,mert a vonat Blanesig megy. Lloretbõl és Tossaból áthalyózhattok Blanesbe a botanikus kertet megnézni. A többi helyrõl pedig vonattal mehettek oda. jó lenne tudni melyik városok érdekelnek,mert akkor pontosabb adatokkal tudok szolgálni.

  ÉS MÉG ANNYIT KÉREK,HOGY EZT INKÁBB FOLYTASSUK A COSTA BRAVA 2009 FÓRUMON!
  Köszi szépen!
  Dóri

  #140440 Hozzászólás

  Miki

  Néhány ötlet Ibolyának

  Hello!
  Mi egyik alkalommal se szervezett út keretében voltunk, hanem saját magunknak intéztünk mindent; fapados repjegyet Barcelonába (www.clickair.com) és a szállást is (www.hotelclub.com) neten foglaltuk. Tehát a repülõs utak tekintetében nincs utazási irodás tapasztalatom. Anno még 10 évvel ezelõtt voltunk irodával, de az buszos volt. Akkora Hotel Reymarban szálltunk meg, ami jó volt volt, a Maripinsnél “kultúráltabbak” a szobák, viszont az étkeztetés ismerõs szerint jobb a Maripinsben.
  Fakltatív programokról se tudok sokat, mert az utóbbi nyaralások alkalmával nem vettünk részt rajtuk.
  Egyik alkalommal béreltünk kocsit, ami utólag is jó ötletnek bizonyult. A kocsival bejárt helyekrõl a Somi által is említett Costa Brava 2009 topikban olvashatsz. Ekkor Barcelonába be se mentünk.
  Barcelonát akkor jártuk be, amikor csak tömegközlekedtünk. A “HÉV” egyenesen bevisz Barcelonába, azonban Malgratból (ahol pl. a Maripins van) az út több, mint egy óra. A város kb. 3-4 napnyi látnivalót tartogat mindenkinek ízlés szerint.
  Ha nincs kocsi, akkor is aránylag könnyen el lehet jutni a HÉV+vonat kombinációval Figueresbe vagy Gironába

  Rövid ennyi :)

  Üdv,
  Miki

  #140439 Hozzászólás

  Ibolyának

  Szia Ibolya!
  A hétvégén nem voltam gép közelében.Amúgy csináltam egy másik topicot a Costa Brava 2009-et,mert itt már sokat kell pörgetni az oldalt. Oda írhattok.
  Mivel közel vagytok Debrecenhez,én a Grand Tours nevû debreceni irodát ajánlanám. Én sokszor utaztam velük,bár Pesti vagyok.Õk utaztatnak Tossa de Marba(gyönyörû),Lloretbe.Õk busszal utaztatnak,de elintézik a repülõjegyet is,ha kell.Nagyon megbízhatóak!Majd még délután írok,válaszolok mindenre,de most rohanok.

  #140438 Hozzászólás

  ERDÕHÁTI IBOLYA

  SOMOGYI DÓRÁNAK

  KEDVES DÓRA!
  NEM TUDOM NEM ÉSZRE VENNI, HOGY SOK EMBERKÉNEK VAGY SEGÍTSÉGÉRE. KÉRLEK, OLVASDD EL AZ EDDIGI IROMÁNYOMAT. SZERETNÉM, HA JELENTKEZNÉL. KÖSZI IBOLYA

  #140437 Hozzászólás

  Erdõháti Ibolya

  NYARALÁS

  Szia Miki!
  Köszi, hogy írtál,érdeklõdnénk, hogy merre jártatok?
  Érdemes-e a fak. kirándulásokra befizetni, vagy saját magunk fedezzük fel a környéket?
  Gyorsvasúttal sok helyre eljutunk, tudsz írni ötleteket?
  Barcelona, csúszdapark, delfinshó,hajókirándulás stb…
  Nagyon tetszett a Blanes-i botanikuskert itt a gépen keresztül. Valószínü, hogy a város nevét nem jól írtam le.
  Esetleg tudnál más hotelt ajánlani és utazási irodát?
  Mi Hajdúsámsonban lakunk Debrecen mellett. A repülõ szerintem csak Pestrõl indul, de ez nem baj.
  Elõre is köszi, bárki is jelentkezik. Mindenkinek jó tervezést a nyárra,valamint jó utat! IBOLYA

  #140436 Hozzászólás

  Miki

  Maripins

  Hello!

  Mi már kétszer is megszálltunk a Maripinsben. A környékhez viszonyítva a szálloda régi, nem túl modern, viszont árban a legkedvezõbb. Az étkezések nagyon rendben vannak, csak ha egy hétnél többre megy valaki, akkor ismétlõdnek. :)
  Nekem mindkétszer úgy tûnt, hogy a szálloda elsõsorban az angol nyugdíjasok törzshelye, de mivel túl sok idõt nem töltöttünk ott, ez nem okozott problémát.

  Üdv,
  Miki

  #140435 Hozzászólás

  Erdõháti Ibolya

  nyaralás

  Sziasztok!
  Szeretnénk férjemmel 2009 augusztusában Spanyol o.-ban nyaralni.A Costa Braván és környékén. Minden információt segítséget és ötletet köszönünk. Volt már valaki a MARIPINS hotelben vagy az INDALO PARK hotelben? Érdemes már most elõfoglalási kedvezménnyel élni? Csak repülõvel tudunk utazni mert férjemnek beteg a lába.

  #140434 Hozzászólás

  Oszti

  Hasznos Weboldalak

  Próbáltam összegyûjteni az itt és más fórumokon+útikönyvekben fellelhetõ hasznos linkeket:

  http://barcelona.weblink.hu/
  http://barcelona_latnivalok.weblink.hu/
  http://costa_brava.weblink.hu/

  Remélem hasznotokra lesz! :)

  #140433 Hozzászólás

  Nannni
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Idõjárás

  Sziasztok Fórumozók!

  Én már a jövõ évi nyaralást tervezgetem. Tossa de Mar lenne a “támaszpont”. Május utolsó / június elsõ hetében lehet már fürdeni?

  Elõre is köszönöm a választ.

  #140432 Hozzászólás

  Milu78

  katalán nemzeti ünnep kérdés

  Sziasztok!

  A Costa Brava-ra utazunk nyaralni és szept.10-11-én lenne 2 napunk Barcelonában is, de most tudtam meg, hogy ez utóbbi katalán nemzeti ünnep. Sajnos az idõponton változtatni nem tudok, el tudnátok mondani, nagyjából mire számítsak nyitvatartás és tömegközlekedés terén? Pl. a Bus turistic-cal vagy tömegközlekedéssel járok jobban aznap?? A legnépszerûbb turista látványosságok nyitva lesznek vajon?

  Nagyon fontos lenne az info, pont mert csak ez a 2 napom lesz ott :-/
  Elõre is köszi!!

  #140431 Hozzászólás

  Vickie

  rigodon747-nek

  Szia!

  Köszönöm szépen a választ! Megnéztem a youtubo-ot, nem is tudom, miért nem jutott nekem is hamarabb eszembe! Köszi ezt is! Jó videók vannak rajta.

  Még arról szeretnék érdeklõdni, hogy lehet-e Calella-ban, vagy környékén horgászni? Ha igen, akkor milyen feltételek mellett. Nem olyan komoly horgászatra gondolok, hanem inkább “lógatásra”.

  #140430 Hozzászólás

  delfin show

  Szia!
  Nem reklámként írom,de szerintem nézz körbe a youtube-on!ott rengeteg videót találsz ezekrõl a helyekrõl!
  pl:
  http://www.youtube.com/watch?v=qnVmn-meWxg&feature=related

  Amúgy a csúszda parkot nem hagynám ki!:)

  http://www.marineland.es/marineland/cataluna/

  #140429 Hozzászólás

  orsi

  idõjárás

  Sziasztok!

  Milyen az idõjárás szeptember elején, szeptember 6.-án mennék nyaralni.Érdemes?Jó idõ van még olyankor?

  Köszi elõre is

  #140428 Hozzászólás

  Vickie

  delfin-show

  Sziasztok!

  Kisfiam miatt mindenképpen szeretnénk elmenni egy delfin-showra. Olvastam, hogy a barcelonai állatkertben is van ilyen show, illetve Marinelandben mehetünk. Azt szeretném megkérdezni, hogy Ti melyiket választanátok, mekkora a különbség a két show között. A barcelonai állatkertbe mindenképpen megyünk, Marinelandben pedig csak a show miatt mennénk, a csúszdák nem vonzanak.
  Köszönöm a válaszokat.
  Mindenkinek szép napot!
  Vickie

  #140427 Hozzászólás

  milu78
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  milu78@freemail.hu

  Sziasztok!

  Tossa de Mar-ba szervezem az idei nyaralást szeptember elején, mivel iroda nem nagyon szervez ide repülõs utat, ezért saját szervezés lenne. Lenne egy nagyon fontos kérdés: szerintetek hogy tudok Tossa-ból eljutni a Girona-i reptérre reggel 6:50-re?? (A wizzair járata 7:50-kor indul haza és ugye _legalább_ 1 órával elõbb ott kéne lennem…)

  Van oda ilyen korán valami buszjárat, vagy taxi kb. mennyiért vinne el?? Ezen áll vagy bukik a dolog, mert meg kell gyõznöm a barátomat, hogy visszajutunk valahogy…

  Nagyon köszi az okosságokat elõre is :-)))

  #140426 Hozzászólás

  Mare Nostrum

  Sziasztok!

  Szeretnék egy kis infot kérni, ha járt már valaki Tossa-ban a Hotel Mare Nostrum-ban, vagy tud róla valamit, írhatna pár sort hogy milyen. Képekrõl egyszerûnek és kellemesnek tûnik, csak jó lenne közelebbit is tudni. Ja, és még valami, ha én Tossa-ból Girona-ba szeretnék eljutni tömegközlekedéssel, az megoldható? (és kb mennyibe kerül) Elõre is köszi a segítséget.

  #140425 Hozzászólás

  Rigodon747

  :))

  Köszi!Remélem belülrõl is szép:)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 942
Hozzászólás: Costa Brava
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.