Cross Canada

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Cross Canada

 • Indította
  Témakör
 • #15625 Hozzászólás

  Vancouver környékére (Powell River) indulunk egy kórusversenyre Julius elején a Bach Singers-el két hétre. A verseny után szeretnék még maradni és átutazni Torontóba, érintve a legszebb nemzeti parkokat és városokat (Jasper, Banff, Calgary, Winnipeg …) Valaki csinált már hasonlót? Mivel a legcélszerûbb utazni? Bérelt autóval, vagy esetleg venni és eladni egyet? Trek Canada nem sokkal drágább?
  Elõre is köszönöm az ötleteket.
  Szilvi

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #161464 Hozzászólás

  Joe

  Alternativa

  Nezd, ha ugy jon ki, hogy tul nehez vagy koltseges megoldani a repullojegyet Torontobol, akko toltsd a raszant 3 hetet British Columbiaba. Gyonyoru a termeszet erre fele. Korbe utazhatsz a nemzeti parkokban. Rengeteg latnivalo van. Hosszu evek ota Vancouver az elso vagy a masodik a vilag legjobb varosai kozul. Ha itt leszel, majd meglatod, hogy miert.

  #161463 Hozzászólás

  Szilvi

  Greyhound

  Köszönöm a választ. Azt hiszem az USa-ba nem lesz már érvényes a vízum, amit kapunk így csoportosan. A repjegy is még kétséges, hogy hogyan fogok én egyedül visszautazni, ráadásul nem is Vancouverbõl. Az átutazást kb. 3 hét hosszúságúra tervezem, de ez a pénztõl is függ persze. Örülök, hogy van még valaki rajtam kívül, aki úgy gondolja, hogy ez egy szuper élmény lesz. Azért a te “kis” túrád sem lehetett semmi…

  #161462 Hozzászólás

  nagypapi

  Greyhound

  Ha a legolcsóbban akarsz átjutni Vancouverbõl Torontóba, akkor válaszd a Greyhoundot.
  Én még ’96-ban tettem meg az utat, mindkét irányba, az 5 napos bérlet 99 dollár volt (leggyorsabban valamivel több, mint 3 nap alatt lehet átérni), és ott és annyiszor szakítod meg az utat, ahányszor csak akarod. Bár Calgary környéke így tényleg kimarad, de azért hidd el, hogy az amerikai rész sem csúnya, nem beszélve Yellowstone-ról.
  Ha több idõd van, többféle bérlet közül lehet választani, a két hetes anno 219 dollár volt (ezzel mentem vissza Vancouverbõl Torontóba, kis mexikói kitérõvel, SF-n, LA-n, LV-n (Grand Canyon) New Orleanson, Washingtonon át.
  A busz teljesen biztonságos, és hidd el, nem a hajléktalanok használják (igaz, nem is felsõ tízezer). Érdemes éjszaka utazni, ezzel a szállást is lehet spórolni.
  Kanada még sokkal biztonságosabb, mint az USA, egyedül is nyugodtan utazhatsz, buszon, vonaton egyaránt (persze gazemberek mindenütt vannak).
  Ja, és mégvalami a Greyhound Pass-szal kapcsolatban: az amerikai bérlet érvényes a kanadai átkötõ szakaszokra is (Vancouver-Seattle, illetve Toronto-Detroit, Toronto-Buffalo). A bérletet egyébként anno még Pesten vettem meg, forintért, a Lokomotiv Travelnél.

  Amúgy tök igazad van, hogy nem repülni akarsz Torontóig, feledhetetlen élmény lesz.

  #161461 Hozzászólás

  Szilvi

  Köszönöm

  Köszi a tanácsot. Kanadában a vonatokon, vagy távolsági buszokon biztonságos utazni (fõleg, ha egyedül teszem meg a távot)?
  Szilvi

  #161460 Hozzászólás

  Joe

  Szilvi

  Szia Szilvi. Azt tudod, hogy hosszu utrol van szo. Vancouver – Toronto 4.500 Km.

  Az en otletem a kovetkezo: Nezz korul Vancouverben. Berelj egy autot (one-way) Calgaryig. Jasper, Banff stb. elkepesztoen szep, feltetlenul nezz korul. Calgary nem rossz, de utanna jon a preri. Talan jobb vonattal vagy esetleg busszal menni Torontoig. A Nagy-Tavak kornyeke is eleg erdekes. Montreal is jo otlet, ha belefer.(Esetleg elosszor Montreal es utanna Toronto, ugy rovidebb.)

  Autovetel szerintem tul “komplikalt”.

  Sok szerencset!

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Cross Canada
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.