Család túrista vízummal

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Család túrista vízummal

 • Indította
  Témakör
 • #17299 Hozzászólás

  BRobi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Szóhagyomány útján kaptam meg azt az infót, hogy csaldként is be lehet adni a túrista vízum igénylését. Ez igaz?

  Megnéztem a követkség honlapját, de ott erre nem térnek ki. Szóval hogy zajlik a procedúra, ha egy család szeretne utazás céljából túrista vízumot igényelni?

  Mit javasoltok, mire figyeljünk, amivel biztosabbá tehetjük az igen bizonytalan vízuminterjú sikerességét?

  Gondolok itt az amerikai szállásfoglalásra, az összes tulajdoni lap, nyereséges cég, bankszmlakivonat. Más tipp?

  Elõre is köszönöm a válaszokat!

  üdv,

  BRobi

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #174318 Hozzászólás

  Sikerült

  Vagy öttel följebb írott történetnek lett folytatása. Bár azt mondták, reménytelen, de kérvényt nyújtottunk be a konzulhoz, hogy engedélyezze új vízumkérelem beadását. Engedélyezte, aztán egy olyan ablakhoz került a meghallgatáson, ahol egy barátságos ember röviden elpoénkodott vele, nem is foglalkozva a papírokkal és 10 (?!)éves vízumot adott. Ennyi.

  #174317 Hozzászólás

  BRobi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zolcsi

  Nem valószínû, hogy a közeljövõben eltörlik, legalábbis ahogy én értesültem a netrõl… Végre pozitív vélemény is valamirõl, nosza lendítsük fel a topicot:)))))

  #174316 Hozzászólás

  kellemes

  és kulturált ez a rovat, végre egy ilyen is. Arról tud valaki infót, hogy a belátható jövõben várható-e a vízumkényszer eltörlése? Idõnként felröppennek hírek, miszerint “komoly” tárgyalások folynak ez ügyben. Már csak azért is indokolt lenne, mert Magyaro. ugyanúgy NATO és EU tagállam, mint jó néhány Ny európai ország, akiknek nem szükséges vízum. Érdekes dolog.

  #174315 Hozzászólás

  BRobi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Köszi:)

  Köszönöm, hogy megosztottad velem(ünk) a terveiteket! Sok sikert kívánok hozzá! Én csak New York-hoz és Washington D.C-hez tudok hozzászólni: Lesz mit nézni!:) Legyen nagyon szép két hetetek és remélem a beszámolót is olvashatjuk majd!

  Robi

  #174314 Hozzászólás

  Diti1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hát persze Robi

  Nos, hát elõször is elsõ éjjel a Niagara Falls közvetlen közelében alszunk, és ha a párom holnap sikerrel jár a Kanadai Nagykövetségen, akkor másnap átsétálunk a “hídon”, és természetesen megnézzük a vízesést. ÖÖÖ egyszeri beutazói vízumot kérünk Kanadába. Délután már repülünk is vissza New Yorkba. Ott eltöltünk remélem igen tartalmasan öt napot, ebbõl egy biztosan buszos városnézés lesz Washington D.C.-ben.
  Szertnénk egy elõadást megnézni a Brodway-n. Hát ez még igen-igen homályos. Lelkileg felkészültem rá, hogy ott bizony pár “túrista birka” leszünk a nyájban, ugyanis láttam egy riportot arról, hogy manapság ez hogyan is zajlik.
  A következõ célpont Orlandó. A lányaink már kinõttek a Mickey korszakból, de nem az az egyetlen produkció ott. Úgy gondoljuk, hogy három nap elég lesz a kavalkádban, még a végén elfásulunk. És persze akkorra már igencsak el fogunk fáradni, úgyhogy irány Miami. Apának a “fülébe ültették a bogarat”, egy napot rá kell szánnunk Key West-re.
  Hmmmmm óceán, napfény, homok, kényeztetés…ez maradt a végére négy nap. Összesen két hét. Ennyi az egész.
  Elhiheted, hogy vissza kellett fognom magam a felsorolásban. Végül is elég lett volna egy rövidebb válasz is: Keleti Part.

  #174313 Hozzászólás

  Vízum

  Mi sportszövetségi hivatalos delegálással utaznánk öten Dél-Amerikába az USA-n át. Kettõnknek már több mint 15 éve van vízumunk, a két versenyzõ fiamnak megadták, de egy eü. kísérõt símán elutasitottak, mondván, hogy keveset keres és nem tudja bizonyítani a kötõdését (nem volt hajlandó megnézni a frissen épített, saját tulajdonú családi házáról mellékelt hiteles tulajdoni lapot). Menettérti repülõjegye, összes szállása, Karib hajóútja elõre ki van fizetve. Minden elveszett. A konzul láthatóan el sem olvasta a beadott iratokat. Ennyit a könnyítésekrõl. Szóval aki ott jár vízum ügyben és eddig szimpatizált az amerikaiakkal, annak attól kezdve változik a véleménye. Elég erõs felsõbbrendûséget sugároznak, pedig ha tudnák, hogy akkor sem telepednék le ott, ha külön fizetnének, elcsodálkoznának. Kirándulni, szétnézni, megismerni hasznos, de ott élni… nekem biztosan nem hiányzik.

  #174312 Hozzászólás

  BRobi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Megértem…

  Teljes mértékig megértem! Hosszú tervezgetés, pénzgyüjtõgetés, álomszövögetés után minden csak a konzulátuson múlik. Egy pillanat alatt lerombolhatják egy családnak az álmait.. Õk pedig nem érzik át ezt, hiszen mindent megtehetnek. Sajnos…

  Amikor elõször kilátogattam, fel sem fogtam… Aztán az élmények csak záporoztak rám, nem gyõztem kapkodni a fejem. Annyi de annyi sok szp hely van, amit legalább egyszer látni kell az életben..

  Megkérdezhetem, hogy hova tervezitek az utat?

  Robi.

  #174311 Hozzászólás

  Diti1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nem hivatalosan…

  Szóval nem hivatalos, amit mondok, de hallottam már olyat, hogy amikor a Fõkonzul is bent van az Amerikai követségen, akkor igencsak a körmére néz az alatta levõknek.
  Ez azt jelenti, hogy akkor bizony kötelezõen ki kell rúgni pár embert.
  Sõt azt is csak úgy hallottam, hogy napi kvóta is van.

  És igen, elég nagy szemétség ez a magyarokkal szemben.

  A jövedelmi viszonyokkal kapcsolatban:
  Három éve álmodozunk errõl az útról. Úgy gondoljuk, hogy most még együtt a család, most még megtehetjük …
  Ha a lányok felnõnek, már nem anyucival meg apucival vágynak nyaralni. És persze manapság már a munkahely sem biztos sokáig.
  Szóval, aki eltökélte, hogy megy, és “lenyelte”, hogy ez bizony nagyon-nagyon sokba fog kerülni, az had töntse már el, hova rakja azt a pénzt, és had álmodozzon már nyugodtan.

  Különben meg, minden út addig igazán örömteli, meg ismeretlen, meg csoda, amíg el nem jutunk oda, át nem éljük.
  Utána már megtörtént, az is megvolt, kis betûvel, vagy OTT IS JÁRTUNK nagy betûvel.
  Jómagam úgy várom ezt az utat, mint egy kisgyerek. Csak azon izgulok, hogy el ne rontsuk, le ne késsük, el ne szalasszunk valamit, ami ott volt az orrunk elõtt, csak éppen nem törõdtünk vele. És ha már ráköltjük azt a halom pénzt, ne csalódjunk, és valami egetrengetõ, õrjítõ, mámoros és felejthetetlen élmény legyen, amit egész életünkben emlegetünk majd. Hogy a gyerekek is majd örömmel modhassák, hogy igen, anyáékkal már voltunk ott, és ezt is, meg azt is láttuk teljes életnagyságban, a saját szemünkkel.

  Hát “csak” ennyi.

  #174310 Hozzászólás

  BRobi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Állatbarátnak

  Értem.

  A 10 db. tulajdoni lap kiváltásával nem számoltam… Nagyon sajnálom, hogy nemk aptad meg, így az infok alapján tényleg meg kellett volna kapnod… Viszont kiváncsi vagyok, hogy ki interjúztatott? Én egy keleti származású nõcinél voltam, ezenkívül egy fiatal szemüveges srác van ott és egy kopasz szakállas úriember. A szakállas úriember (direkt írtam így) egy szent az összes többi között. Aki hozzá került, 3 perc alatt megvolt a vízuma, végig mosolyogtak és magyarul is tudott. A fiatal szemüveges egy görény, õ szívózik a legtöbbet és nem egy J1-es diákot is visszautasított. A nõci egyenes, határozott, de alapjában õ is jóindulatú, de ha valahol meginog az ember, arra harap, de nagyon… (egy hölgyike a kisfiával ott mentegetõzött 30 percen keresztül. Amikor a nõci sorszámát írták ki nekünk, majdnem agyvérzést kaptam a helyszínen, de sikeresen vettem a hülye kérdéseit és szó nélkül megadta…

  Ténylegesen nem értem, hogy mi alapján megy ez az egész, szerencse is kell hozzá és én is csak a közhelyeket tudom ajánlani, plussz amit ott tapasztaltam.

  Teljesen megértem amit írsz, nem akartam tolakodó lenni, csak a mgj-d hangvétele ezt ütötte meg. Mégegyszer bocsánat.

  Rob.

  #174309 Hozzászólás

  alfa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  broodeenak

  a vizum díj valoban 19000 ft,DE nem csak ebbõl áll.
  Nekem a következõkbõl tevödõtt össze:
  telefon hívás 3000
  fénykép 1800
  utiköltség 10000
  10 db tulajdoni lap kiváltása 40000
  vizum dij 19000
  és akkor még nem számolta hozzá a kereset kiesésemet arra a napra

  valoban csalodott vagyok,de nem azért mert nem kaptam vizumot hanem azért hogy ezt metehetik a magyarokkal.Én nem ramboként mentem nem az stilusom.(tegnap a benzinkuton at akartak verni 225 ft-tal szoltam hogy ez igy nem jó természetesen ki voltak akadva mire én elnézést kértem es adtam 1000 ft borravalot)ezt csak azért irtm le,hogy tud nem rambo vagyok.
  Én végig a szemébe néztem volna a konzulnak,de õ csak a monitort bámulta.
  Ja és nincs sok pénzem!!!
  Amikor én voltam annál a konzulnál az elõttem lévõ se kapot meg az utánnam lévõ se.A többiekrõl nincs infom.

  #174308 Hozzászólás

  BRobi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Friss vízuminfo

  Diti66 nagyon sajnálom, hogy csak egy évre kaptátok meg… Igazából nem értem, hiszen mi is családként voltunk és mi 10 évre kaptuk meg…

  Amit leírtál, az pontosan így van. Mindenkinek külön vízumigénylést kell beadnia és az igénylõlapon kell megnevezni azokat a személyeket, akikkel utazni szeretne. Mi is vittunk fûrõl-fáról papírokat, hogy igazoljuk a hazánkhoz való kötõdésünket, de igazából nem érdekelte a konzul asszonyt. Csakis a vízumigénylõ lapot tanulmányozta, a többit átlapozta és megesküdnék rá, hogy nem tudta milyen papírokat tart a kezében.

  Viszont nagyon fura volt, amikor a sorban álltam az útlevelekért… Elõttem állt egy fiatal egyedülálló srác, elõtte egy idõsebbb hölgy(sacc 55 év), azelõtt pedig egy idõs bácsi. Én a sor végén természetesen(25). Mindenki 10 éves vízumot kapott, kivétel nélkül, pedig mindenféle nembõl és korosztályból voltak az emberek.

  Állatbarát:

  A megszólalásod dacból, büszkeségbõl és csalódottságból íródott szerintem. (amit teljes mértékig megértek) Viszont lenne pár kérdésem… (Ne kövezzetek meg, csak kérdés…)

  1. Miért lenne nagyon sok pénz? Fejenként 20ezer forint(18900 aktuális árfolyam szerint) Ha valaki ki akar jutni, nem a vízumdíj a nagy pénz, hanem a repülõjegy és a költõpénz…
  2. A megszólalásodból ítélve (lehet rosszul) biztosan úgy álltál a konzul elé, mint Stallone a Rambo 1-ben, késsel a szájában. Nagyarccal!!! A harmadik kérdésem rávilágít arra, hogy miért gondolok ezzel:
  3. Megpedzegetted, hogy jó fizetésed lehet. Kérdezem én… Miért pont TE mondod azt, hogy nagyon sok pénzbe kerül? Akinek sok pénze van, az észre se veszi az ilyesmit…

  Én megcáfolnám, hiszen nagyon sokat kapták meg a vízumot! Egyetlen embert nem láttam, aki lógó orral ment volna ki a konzulátusról. Mindenki elõttem volt, hiszen elég késõre kaptunk idõpontot és mi voltunk az utolsó elõtti sorszámmal, ezért volt szerencsém végignézni a embereken.

  Egy kisebb csoport nem kapta meg, akik dolgozni szerettek volna menni az USA-ba valamilyen szervezeten keresztül és hangosan b@zmegoltak a konzulátus közepén, miszerint mit képzelnek… (Mivel visszahívták õket, mert a papírjaik nem voltak rendben. De ez sem elutasítás volt..)

  Tanácsok:
  – Amit kérdeznek, arra válaszolsz. (ergo: Ha megkérdezi, hogy hány alma van nálad, nem azt mondod, hogy három darab pirosas-sárgás jonatán, hanem HÁROM!)
  – Ne bizonygass, hanem válaszolj.
  – Konzul szemébe nézz, mikor válaszolsz.
  – És a legfontosabb, ne félj, természetesen válaszolj.

  Mielõtt valaki azt hinné, hogy a vÍzum miatt beszélek könnyen, hát nagyon téved. Tapasztalatot próbáltam továbbadni…

  #174307 Hozzászólás

  alfa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  adok egy tanácsot

  adok egy jótanácsot minden leendõ vizumkérelmezõnek.NE MENJETEK!!
  nagyon sok pénzbe fog kerülni föleg családosoknak,és az eredmény? hát nem sok az esély manapság turista vizumra.Amit ebbe a projekte beleöltök pénzt azt inkább adjátok egy kutyamenhelynek jobb helye lesz a felesleges pénzeteknek ott!
  ITT jegyezném meg,hogy az adom 1%-at ami 10.000 ft volt (ebbõl kiszámolhatjátok hogy mennyi a havi fizetésem mégse kaptam vizumot!)én is oda utaltam.

  #174306 Hozzászólás

  Diti1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mindenkinek, akit érdekel – vízum

  Szóval: Családi vízum szerintem sem létezik.
  Igen, mindent csatolni kell a vízumkérelemhez, amit javasolnak. A legtisztább, ha pontos utiterve van a családnak, le vannak foglalva a szállások, a repjegyek, és ezekrõl igazolás is van.
  Mi mindent vittünk, amit csak el lehet képzelni. Még fényképet is a kutyáról, macskáról, házról, autóról… a gyerekek ki is nevettek ezért.. Meg se nézték az interjún. Nálunk a korábbi utazások miatt mindenkinek volt már útlevele, és igen, mindegyikünk külön igényelt vízumot, megjelölve az együtt utazókat. Az interjúra a gyerekeket nem szükséges bevinni, mert õket a szülõjük képviseli. A konzulátuson aztán mind a négy igénylést – sorszámot – egybe vették, és egyszerre továbbították a konzulnak.
  A konzul nem sokat kérdezõsködött, csupán, hogy mivel foglalkozunk. Na persze, mindkettõnknek komoly, felelõsségteljes munkája van, amit nyilvánvalóan nem lehet hosszabb idõre magára hagyni.
  A konzul, még meg is jegyezte, hogy a Niagara Falls- nál lefoglalt szállodánk nem igazán a legjobb környéken van, nézzünk másikat, a Kanadai oldalon. Na hát a fenéket, a vízesés közvetlen közelében van.
  Szóval a kis kitérõ után képzeljétek el, hogy a mi tündér konzulkánk képes volt kerek egy évre vízumot adni.
  Jó, persze, hogy örülünk ennek is, de ha valamilyen oknál fogva nem jön össze ebben az évben az utazás, akkor az egész nem ér semmit. Jövõre kezdhetjük elölrõl.

  Mindezzel csak azt szerettem volna sugallni, hogy a családok ne nagyon cidrizzenek a vízum miatt.

  #174305 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia.

  A legegyszerûbb,ha dobsz egy mailt a követség honlapjára.Segíteni fognak.

  #174304 Hozzászólás

  chad
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ugy tudom,

  hogy valoban egyenenkent lehet csak jelentkezni meg akkor is, ha kiskoru gyermek van bejegyezve az utleveledben, akinek meg nem is lehet utlevele. Nem hallottam olyanrol, aki csaladi turista vizummal, mint olyan, megoldotta. De kerdezz ra!

  #174303 Hozzászólás

  gambler
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Családi vízum ?

  Szerintem ilyen típusú vízum nem létezik ! Mindenki kérelmét egyénileg bírálják el !

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
Hozzászólás: Család túrista vízummal
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.