Családi kerékpártúrák

Kezdőlap utazas.com Fórum Magyarország Családi kerékpártúrák

 • Indította
  Témakör
 • #26552 Hozzászólás

  Kepes Jozsef

  Ki merre volt az orszagban gyerekekkel bejarható helyeken? Mi tavaly az Õrségben tettünk 9-10 éves gyerekekkel kerékpár csillagtúrát a Vadása tótól, hát szuper volt. Az idén is tervezzük valahol a nyugati határszélen. Ti merre voltatok?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 25
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #308775 Hozzászólás

  Gabor

  egy szep outi tav Bp-rol

  Nagyon szeretem, bar nem egy konnyu utvonal:

  ki az 1-es uton, Biatorbagy fele lefordul, viadukt alatt at, utana balra Soskutnak. Leszen jobbra egy leagazas Etyek fele, oda be kell fordulni. At Etyeken, Alcsutdobozon, Lovasberenyen, Nadapon, es kiersz Velencere. Ott egy kis pincsi-pancsi, utana vonattal vagy a 70-esen haza. (Megj. amikor utoljara voltam, meg nem volt fizeto az M7, es a 70-esen lehetett bringazni. Most nem tudom mi ujsag.)
  Velenceig van minden: napraforgotabla, preshaz, ketszaz eves fasor, aminek a lombja osszefonodik az ut folott, meg rengeteg kaptato. Az ut vegig aszfaltos, es kizarolag falukozi forgalom van rajta, meg akkor is tok ures volt, amikor a redbull ropnap miatt bedugult a 70-es meg az M7-es is. (Hehe, a sok hulye ott nyelte a benzingozt, mi meg huztunk Etyeken at lagyan ringatozo kormanyvaltos nagypolszkival, szaztizes tempoval.)

  A varosi biciklizes baratait meg kerulje el mindenki, akinek kedves az idegallapota, igazi vesztesek gyulekezete.

  G.

  #308774 Hozzászólás

  porcogó

  Mecsek

  Ahol jártam és nagyon szép volt: Keleti-Mecsek, Ormánság, Balaton-felvidék,Õrség. Melegen ajánlom: Tisza-gát!!!!

  #308773 Hozzászólás

  Lola

  Szigetköz kerékpárral

  Bárki aki járt e vidéken írjon kérem!1-2 napos túrákat szeretnénk tenni elsõ nekifutásra. Melyik a legszebb rész? Minõségi kedves kis szállás is érdekelne.Írjatok egy jó útvonalat.Köszi.

  #308772 Hozzászólás

  kovi

  Utazás a kerékpárral

  A vasúti kerékpáros utazási lehetõséget is érdemes kihasználni. A MÁV honlapján vagy az értékesítõknél meg lehet tudni a részleteket.

  #308771 Hozzászólás

  nomax

  Zempléni kerékpártúra

  Ha Regécrõl jössz Háromhuta felé (12 km), akkor még tekerni sem kell, mivel nagyon szép erdei úton végig lejt az út, úgyhogy lehet élvezni a száguldás mámorát. Néha szlalomozni kell egy-két szarvas között, de ez benne a kaland. A Zemplénbe kevesen járnak és gyönyörû szépek az utak. Háromhutáról Kõkapura például igazi szurdoktúra. Persze csak látványra. Úgyhogy lehet felpakolni a lurkókat és indulni a Zemplénbe.
  Bõvebb felvilágosítás: e-mailen

  #308770 Hozzászólás

  Gombóctündér

  érdekelne az útvonal,

  legfõképp a zalai és a somogyi. Az idén is készülünk szeptember végén, de nem nagyon van még határozott elképzelés. Köszi minden infót.

  #308769 Hozzászólás

  rehi

  kjap@mail.matav.hu

  Én gimnazista diákokat szoktam biciklitúrára vinni nyaranként, szállásainkat fõképp sátrasan, vagy plébániákon oldjuk meg. Nagyon ajánlom a Fertõ-tó környékét (körbe, viszonylag könnyû és csodás, aztán kicsit nehezebb, de gyönyörû az Alpokalja, Õrség. Tavaly Somogy megyét jártuk be, idén Zalába indulunk, ami bár nem bõvelkedik látnivalókban, azért akadnak értékek, de a táj megfoghatatlanul szép és kedves. Ajánlhatom Csongrád megyét, Szigetközt, valamint a Mecseki dombságot valamint a Tiszahátat, a Bakonyt vagy a Balaton-felvidéket. Ha valakit részletesebb útvonal érdekel írjon, s megküldöm az általunk bejárt útvonalat. Sajnos legközelebb csak augusztus 20-a után jutok géphez,így ne haragudjon ha valakinek csak ezután válaszolok, de akkor rögvest válaszok. Jó nyarat és kitartó, üde tekerést kívánok mindenkinek.

  #308768 Hozzászólás

  Csóka Lajos

  ez a legjobb

  Mindenkinek ajánlom a következõ útvonalat bicikliturára.
  Kékkútról Káli medence kerülés, legszebb hely: Szentbékálla.
  udv

  #308767 Hozzászólás

  Nagy László

  Jó szállás a Szigetközben bringásoknak

  Kinek van friss tapasztalata Szigetközi kerékpártúrákhoz hangulatos,de nívós szállás ügyében. 3-4 fõnek kellene fürdõs, tiszta szállás bárhol a Szigetközben a Duna mellett.
  Elõzõ mail-ben Gombóctündér szépeket írt, de nem látom a címét.
  Milyen útvonalat javasoltok feltétlen kb 3 napra és mire vigyázzunk ?
  Elõre is köszönöm.

  Laci

  #308766 Hozzászólás

  Gombóctündér

  Itt vannak a cimek és az útvonalak

  Sziasztok,
  Szállások a következõk voltak:
  1. Fertõrákos, Vizimalom Turistaszálló (99/355034, Pethõ Károlyné. Cim: Fertõrákos, Fõ u. 141.) Itt a szobába is be lehetett vinni a bicajt. Tavalyelõtt 700 magyar forintba került/fõ a szállás.
  2. Sopron, Középskolai Leánykollégium (99/314-366, cim: Sopron, Ferenczi u. 60. Ez asszem 800,- Ft körül volt és itt is a szobába vittük a bicajt)
  3. Fertõdi Kastély Turistaszálló része (99/370-120, zárható helyiségbe raktuk a bicikliket és még a portás is figyelt rá, ez a szállás 1.000,- Ft/fõ, nagyon kultúrált, tiszta és igazán impozáns volt a látvány a szobaablakból, frankón megnyirt kis bukszusok (ezt nemtom, igy kell-e irni) a kastélykertben. Szuper.)
  4. Darnózseli (Szabadság utca 31., telefon: 96/231-233, valamilyen Robi volt a kontakt személy, ez egy nádfedeles kis csárda, a nád alatt a tetõtérben van két egymásba nyíló szoba, 4 személyes az egész kis lakosztály, tip-top, tiszta, kedves az üzemeltetõ, és ha igény van rá, elmegy pecázni és még halat is süt, ha szeretitek.
  Aztán ez a Robi gyerek ajánlott egy családot Albertkázmérpusztán (Németh György 96/213-485, a határ mellett laknak 50 méterre, ahol egy 4 személyes lakókocsiban húztuk meg magunkat 500,- Ft/fõ áron és a család fõzött nekünk marhapörit is. Arrafelé iszonyatosan aranyosak az emberek.
  Gyerekek, ezen kivül is van egy valag cimem a Szigetközben, ha érdekel valakit, csak szóljon, mert akkor erre nagyon rákészültünk.
  Az útvonal egyébként a következõ volt:
  1. nap: Gyõr-Gyõrújfalu-Gyõrzámoly-Gyõrladamér-Dunaszeg-Hédervár(a kastélyt mindenképp nézzétek meg és sörözzetek egy jót, iszonyatosan klassz parkja van, bárki bemehet)-Darnózseli.
  2. nap: Darnózseli-Halászi-Mosonmagyaróvár-Mosonszolnok-Albertkázmérpuszta
  3. nap: Albertkázmérpuszta-Fertõ tó (átkelés komppal a nyugati partra), Eisenstadt-Fertõrákos.
  4. nap: Fertõrákos-Sopron. Pihenõnap
  5. nap: Sopron pihenõnap.
  6. nap: Sopron-Balf-Fertõboz-Fertõszéplak-Fertõd.
  7. nap: Fertõd-Kapuvár-Csorna (utazás haza vonattal).
  Érdemes megcsinálni, mindenhol tuti kis bicikliutak vannak. Ha van kérdés még, irjatok!
  Sziasztok!

  #308765 Hozzászólás

  nade

  gomboctunder-szallasai

  engem is erdekelnek, legyszi ird meg merre, es milyenek. Az arak is erdekelnenek. Tavaly a Ferto kornyeken nagyon nehez volt (neha lehetetlen) szallast szerezni.
  koszi

  #308764 Hozzászólás

  eniko

  Engem erdekelne,

  ha tudsz adj meg legyszi utvonalat, szallasokat, kb. km-t: eniko

  #308763 Hozzászólás

  Gombóctündér

  Irány a Szigetköz

  Mi is jártunk az Õrségben bicótúrán, tényleg fantasztikus az a hely. Aztán ráközvetkezõ évben egy hétig Gyõrbõl az egész Szigetköz, valamint a Fertõ-tó térsége, Sopron, Balf, stb. nagyon tudom ajánlani. Ha gondolod, irok róla többet is, szálláscimeket is tudok adni. A Szigetközben nagyon klassz bicikliutat csináltak tavalyelõtt, erre már Gyõr után rá lehet csatlakozni és Soprontól Csorna felé is van végig, profi!
  Szia!

  #308762 Hozzászólás

  Attila

  bringa 40 felett, de fiatalosan

  Fejér megye OK. Elõször telefon.06/22-380-198
  mobil.: 06/20-923-85-58
  Elõször telefonon egyeztessünk
  Üdv Attila

  #308761 Hozzászólás

  Levente

  Re.: Orseg

  Nagyon erdekelnenek az orsegi tippek! Jo lenne ha majusban el tudnank menni a csaladdal! Idaig Esztergombol indulva nagy korturakat tettunk, az Alfold nagyon klassz ilyen szempontbol! Semmi domb, semmi forgalom … ! :-) A tiszai gat is fantasztikus volt, mint fennt! Kontans furdesi lehetoseggel! :-) Alfoldi hoforasos strandok kulon nagy buli!

  #308760 Hozzászólás

  S.Tibor

  Kepes J.

  Kérdésedre válaszolva: Igen, van jól kerékpározható erdészeti (jó minõségû) út Bakonybélre (kb.15 km). Az út Farkasgyepü Veszprém felé esõ szélérõl indul és abszolút nincs rajta forgalom. Jó mozgást.

  #308759 Hozzászólás

  kepes J

  S Tibor

  farkasgyepû kornyeken hol, az erdoben, vagy vannak kis forgalmu kerekperozhato utak is?
  Mert en csak a Pápára menõ utat ismerem, de az elég forgalmas. Én csak gyolog voltam a kornyeken, de eleg magas hely. Pontosan merre tudtatok kerekperozni?

  #308758 Hozzászólás

  S.Tibor

  Bakony

  Mi tavaly nagyon szép biciklitúrát tettünk a Bakonyban Farkasgyepü környékén. Farkasgyepün a Boroszlán fogadóban egész jó szállást lehet kapni, és sátorozásra is van lehetõség.

  #308757 Hozzászólás

  Petya

  Petyanak

  ide irjatok, az e-mail cimem folyamatban van.

  #308756 Hozzászólás

  kepes J

  Petyanak

  Írjunk, dehová?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 25
Hozzászólás: Családi kerékpártúrák
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.