Csango pasztorok Erdelyben

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Csango pasztorok Erdelyben

 • Indította
  Témakör
 • #8307 Hozzászólás

  Barbi

  Erdekelne, hogy Csango pasztorok fotozasahoz melyek Erdely legalkalmasabb reszei. Barmi mas szinten erdekel veluk kapcsolatban, muzeumok, gyujtemenyek, konyvek, stb.
  Barbi

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #116893 Hozzászólás

  Imre Balázs

  Esztena

  Két éve nyáron a barátnõmmel Háromkút fölött túráztunk (Gyilkos-tótól 15 km délre), ott az Egyes-kõ nevû csúcs mellett (1600 m) találkoztunk egy birkapásztor családdal. Nagyon kedvesek voltak hozzánk, vettünk tõlük sajtot is. Nem kellett kérni, hogy lefényképezhessük õket, mert a gyerekek, amint elõvettük a gépet, rögtön ragaszkodtak hozzá, hogy készüljön róluk kép. El is küldtük nekik. A családfõt egyébként Psetsmer Istvánnak hívják. Ja, és az esztena, az a nyári szállás a havasi legelõn.

  #116892 Hozzászólás

  L.Kitty

  csangok Erdelyben? miota?

  A csangok nem Erdelyben elnek, hanem Moldvaban. Gyimesbe barhova mehetsz, rendkivul vendegszereto emberek.

  #116891 Hozzászólás

  bence

  csangok, hol?

  Gyimesközéplok

  #116890 Hozzászólás

  rolland

  fotozas

  szerintem a csango pasztorokat kora tavasszal lehet elkapni, mert utanna olyan magasra mennek, hogy tobb nap mig elkapod oket, ha erdekel a dolog irj nekem es lehet, hogy segithetek

  #116889 Hozzászólás

  Dzso’

  Hát…

  a csángók tudtommal nem Erdélyben élnek, hanem Moldovában, bár lehet, hogy a magyarországi amatôr néprajzkutatók kedvéért
  emigráltak. :) Ezeknél nem lehet tudni.
  Bár az is lehet, hogy az én információim tévesek. Tudod, CNN, meg ilyesmi… nem megbízható.
  A csángó munkások nem érdekelnek? Na és a csángó értelmiség?

  #116888 Hozzászólás

  Rapsonne

  Miért pont csángó???

  Hahó! Van valami különös oka, hogy épp CSÁNGÓ pásztorokat akarsz fotózni? Mert szerintem ugyanúgy néznek ki, mint a többi pásztor. Egyébként ha a csángók nagyon érdekelnek, és neaggyisten bp-i vagy, akkor szerda esténként a Marcibányi téri mûv.házban van Moldvai és Gyimesi táncház, ott aztán van információ és csángók is bõven. Ott még arról is kaphatsz hírt, hogy táborok hol és mikor vannak Moldvában és Gyimesben. Minden jót!

  #116887 Hozzászólás

  Éva

  Gyimes

  A Tatros völgyében, a Gyimesekben élnek a csángók, itt mindenki meg tudja mondani, hol vannak a nyájak.De jó erõben légy, mert a hegyek meredekek.

  #116886 Hozzászólás

  Talpi

  Csangok

  Csikszeredatol a strand menten kivezeto uton, a hegyek kozeleben, meg evekkel ezelott lattunk csango juh- es tehenpasztorokat. Ez csak egy megjegyzes, lehet hogy sokkal jobb helyek is vannak veluk talakozni. Sok sikert!

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Csango pasztorok Erdelyben
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.