csehorszag

 • Indította
  Témakör
 • #8137 Hozzászólás

  fogarasok

  sziasztok!

  mennyit erdemes valtani egy 5 napos onellato (szallas biztositva, kaja nem) csehorszagi utra? hulyesegekre nem akarok kolteni csak kajara.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #115839 Hozzászólás

  Tünde

  Zlatna Koruna

  Tudnátok ajánlani szállást Zlatna Korunaba?

  #115838 Hozzászólás

  Tycho Brache

  re: fogarasok

  Hogy mennyi pénzt vigyél, az attól függ, hogy milyenek az igényeid, és mire akarsz költeni. Az árak – a sör kivételével – nagyjából megegyeznek az itthoniakkal.
  Írtad, hogy a szállásod ki van fizetve. Autópálya-matricát tudsz venni a magyar-szlovák határon forintért (kb. 3-4ezer Ft a két egyhetes/tíznapos matrica), tankolni tudsz kártyával, de az árak nagyjából olyanok, mint nálunk, tehát cseh korona gyakorlatilag csak a belépõkre, tömegközlekedésre, sörre, kajára meg esetleges ajándékokra kell. Nézzük sorra:
  A belépõk vidéken jelképes összegbe kerülnek: 30-80CZK/fõ/objektum. Prágában és a felkapott turistacentrumokban kicsit drágábbak, de egy nagyon alapos, mindenre kiterjedõ, több napos prágai városnézés esetén is kijöttök fejenként max. 1000 koronából.
  A tömegközlekedés igazából csak Prágában merül fel, mint költség, ott egy vonaljegy 14 ill. 20 korona, az elõbbi negyedóráig érvényes átszállással, az utóbbi egy óráig.
  A sör turistacsapdákban 30-80 korona, átlagos nem-turistás helyeken 20-25, külvárosi kocsmákban (amik szerintem a legjobb helyek) 15-20 korona. Kajaárak ugyanebben a sorrendben egy fõre egy fõételre: 150-300CZK, 100-150 CZK, 60-100 CZK.
  A szuveníreknél meg úgyis az van, hogy szánsz rá egy összeget, aztán annyiért azt veszel, amit találsz. Turistaútvonalakon minden drágább, attól 100 méterre eltávolodva már a hazai környéki árakkal találkozol.

  #115837 Hozzászólás

  Tycho Brache

  re: senki

  Én eddig kb. 50-szer voltam Csehországban, és jártam úgy 6-800 kocsmában. Egyetlen egyszer sem vertek át. Olyan volt, hogy megpróbáltak – kb. 3-4-szer. Ez talán nem olyan rossz arány…

  #115836 Hozzászólás

  fogarasok
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ez keves

  ennel ha egy kicsit bovebb informaciot kapnek, mondjuk szamjegyben kifejezve nem lennek szomoru.az hogy magyar vagyok nincs a homlokomra irva.

  #115835 Hozzászólás

  senki

  sokat

  2X annyit mert a csehek gátlástalanul átba*nak ha megtudják, hogy magyar vagy.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: csehorszag
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.