Csomagméret ellenõrzés a frankfurti repülõtéren

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Csomagméret ellenõrzés a frankfurti repülõtéren

 • Indította
  Témakör
 • #3657 Hozzászólás

  Alex

  Kinek vannak személyes tapasztalatai errõl? A Lufthansa honlapján azt olvastam, hogy egy ami nem jut át a mérõszerkezetükön, azt becheckoltatják. A kiterjedés 55/40/20 lehet, a táska, amit renddszerint használok 53/30/23. Ezt, mikor emberek vizsgáltk, mindig felengedték, de vajon egy gépbe rakva le tudják és le akarják-e lapitani annyira a tetejét, hogy beférjen a 20 centis magasságba? Valakinek valami ötlete, hogy hogyan zajlik ez pontosan, illetve hogyan tudhatnék meg többet errõl? Vagy ideje új táska után néznem? Elõre is köszi.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #84772 Hozzászólás

  Alex

  Sokkoló

  Szigetlakó, ez durva történet. Fizetned is kellett érte?Valahogy úgy érzem, én is igy járnék, mostanában minden reptéren megszivom. Valahogy lesir rólam, hogy sebezhetõ vagyok, egy gyenge nõ túl nagy és túl nehéz kézipoggyásszal…

  És egy porcikám sem kivánja, hogy hasonló bravúrt kelljen végrehajtanom, mint Neked, kimenekitve a notebookomat, meg minden más fontosat, amit aztán táska hiján 12 órán át az ölemben szorongathatok…

  Mindenkinek köszönök mindent, de óvatos duhaj vagyok – új táska, és csak nyolc kiló.

  #84771 Hozzászólás

  Szigetlakó

  Egyszer jártam

  így Frankfurtban. Becsekkolás után(ott már átment a kézi, ami nem volt nagyobb mint a megadott méret) a beszállásnál elvették a kézipoggyászom.(még a reptéren) Nagyon felháborító volt, mert sokan vittek fel jóval nagyobbat is a gépre, jó páran kettõt is. A notebookomat a hónom alá csapva, a másik kezemben a fényképezõgéppel és az irataimmal szálltam fel a gépre. Ilyet még soha elõtte nem tapasztaltam, ki is akadtam rendesen. Még egy ilyen dobás a Lufthanzitól és elveszítenek egy jó kuncsaftot a személyemben. Ráadásul a gép félig üres volt, nem indokolta a paraszt viselkedést semmi.

  #84770 Hozzászólás

  kbalazs

  Ez persze csak egyéni vélemény, de

  szerintem normál méretû poggyász (55x40x40-ig) esetén nem lehet gondod. A súlyát nagyon ritkán mérik, szvsz csak akkor ha gyanús (mondjuk látszik, hogy alig bírod el).
  Akkor sem mindig szólnak, amikor két kézipoggyász van. Egyszer volt nekem ilyen gondom (persze pont Ferihegyen), végül odahívattam a Lufthansa-s embert, és megkértem, hogy válassza ki, hogy a notebookot és a filmszkennert vagy a fotósfelszerelést kívánják összetörni – szó nélkül felengedett mindent.
  Szerintem tranzit esetén is nézik a méretet, de nem hiszem, hogy ez pénzedbe kerülne. Ha az a verdikt, hogy túl nagy, akkor elveszik és megy a többi csomag közé, ilyenkor már sietnek és nem fognak azzal szórakozni, hogy megnézzék, kell-e így túlsúlyt fizedned.

  #84769 Hozzászólás

  Alex

  Szorongós vagyok

  Kedves Balázs, azért ha lehet, kérlek mégis fejtsd ki egy kicsit bõvebben!

  Mennyivel, és milyen kiterjedéseiben nagyobb táskával? És egyáltalában, hogy zajlott az ellenõrzés? A súlyra mekkora figyelmet forditottak a kézipoggyász esetén?

  Vagy talán ez a szigoritott kézipoggyászellenõrzés csak a Frankfurtból indulókat érinti, és aki már bejutott, annak nyert ügye van, azaz a tranzitból továbbutazókat már nem vizsgálják?

  Eléggé nyomaszt a gondolat, hogy Frankfurtban fizettetnek velem párszáz eurót, rögtön az utam kezdetén…

  Elõre is köszi.

  #84768 Hozzászólás

  kbalazs

  Szvsz semmi okod aggódni

  Engem még mindig (utoljára 4 hete) átengedtek egy db ennél kicsit nagyobb táskával.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Csomagméret ellenõrzés a frankfurti repülõtéren
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.