Dalmácia kommerce

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Dalmácia kommerce

 • Indította
  Témakör
 • #9143 Hozzászólás

  árpika

  Sziasztok!
  Dalmáciába szeretnék utazni autóval a 2 gyermekemmel és 1 feleségemmel. Pihenni, semmi bandzsa-csámping! Jó lenne szigetre (Vis, Lastovo?), de fontosabb az, hogy zöld legyen a környezet és homokos a tengerpart, szinvonalas, de nem túl drága szállás. Nagymellû néger táncosnõk nem feltétel. Eddigi képek és leírások (és kvarneres útjaim tapasztalatai) alapján szinte mindenhol szikla- vagy épülettenger. Ha van ötlete, tapasztalata valakinek, elõre is köszönöm!
  árpika

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #124158 Hozzászólás

  Kornel

  útvonaltervezõ

  Judittka! Útvonaltervezõre van szükséged. A http://www.shell.hu-n is van egy, mint ahogy szinte minden autós lapon. Ez alapján Budapestia – Split majdnem 7 óra, a távolság 677 km.
  Kriszbácsi! Kellene a rendõrfõnök haverod neve és elérhetõsége! Köszi!
  Kornél

  #124157 Hozzászólás

  Judittka

  Makarska

  Kriszbácsi, a Splitig 8+-1 óra utazás melyik útvonalra vonatkozik?
  Köszi!
  Judittka

  #124156 Hozzászólás

  Kornel

  Mljet – kemping?

  Kriszbácsi! Meg tudnád adni a Mljet-szigeti rendõrfõnök nevét, címét? A nyugis kempingjében szívesen eltöltenék 1-2 hetet az 1 éves kisfiammal és az asszonykámmal.Akár magánban is írhatsz.

  #124155 Hozzászólás

  Anikó

  Kriszbácsi

  Nagyon köszönöm a segítséget !!!
  Reméllem azért szebb mint Siófok !
  Az kajáról is tudnál mondani valamit ?
  Ha még nincs eleged a kérdésekbõl , és a tenger mélysége a strandokon ? Kellene-e vinni napernyõt vagy vannak a parton ,és van-e homokos része ?

  Köszi, köszi, köszi !
  Anikó

  #124154 Hozzászólás

  kriszbácsi

  Makarska

  ugyanazt várhatod el, mint kb Siófokon, szvsz teljesen korrekt, nem kell aggódni. Az út Split-ig kb 8 óra (+-1óra) legjobb h éjjel mentek, akkor a gyerkõcök nyugodtan tudnak aludni.
  Krb.

  #124153 Hozzászólás

  Anikó

  Metal-men@mail.matav.hu

  Szia!

  Mi Makarskára készülünk agusztusban ! Volt már valaki?
  Milyen az ellátás , étel , ital orvosi ellátás ?
  Két gyerekkel nagyon fontos kérdések .
  Mennyi idõ kb. az út ?

  Szióka !!

  #124152 Hozzászólás

  árpika

  Trpanj

  Lackofi!
  Köszi, megnéztem, jónak látszik. Ez mit jelent: “Hotelbe a felnõtt 70 pénz a gyerek fele” ?
  (utastours épp nem mûködik)

  #124151 Hozzászólás

  Károly

  Csepacsica

  Csepacsica! Meg kellene nézni jobba azt a térképet, Isztria és Dubrovnik között félúton nem igazán Rab-sziget, az mintha kicsit odébb lenne! Pláne Dalmáciához semmi köze!

  #124150 Hozzászólás

  Lackofi

  Árpinak

  Hello
  Mi juni 22 tõl megyünk a Pelsejac félszigetre Trpanjba
  Hotelbe a felnõtt 70 pénz a gyerek fele
  all inclusive 3* szerintem jo
  kollégám már volt ott tuti jo heyl családnak
  Hotel Faraon

  keresõben találsz róla képet is
  szoval gondold meg
  Utas Tours katalogusban van
  csao

  #124149 Hozzászólás

  Zoli

  Árpikának

  Én voltam már Visen, tényleg csendes hely de mivel messze van a szárazföldtõl drága a komp. A szomszédos Bisevo szigeten van egy homokos öböl.
  Én idén Murter szigetre megyek amit híd köt össze a szárazfölddel és állítólag vannak homokos és kavicsos öblei is.

  #124148 Hozzászólás

  árpika

  Akkor kösz

  Meggondoltam magam, nem megyünk Dalmáciába. Arra azért nem számítottam, hogy mindenféle sünökkel, meg napsütéssel fogtok riogatni. Talán a sör is túl hideg, a nõk meg bizonyosan képesek egészen fürdõruhára (neaggyisten mo-no-ki-ni-ree) vetkõzve fetrengeni a napon!
  Egyébként nagyon sok helyen jártunk már a gyerekekkel, és elég edzettek vagyunk. Köszi az eddigi jó tanácsokat, szûkül a kör: Korcula, Mljet, Vis. Keresek máshol is, de Lastovoról még semmi. Várom továbbra is az infot. Akár képet is. Elõre is kösz!
  Kriszbácsi! Az apartman lehet, hogy fog érdekelni. arpikam@freemail.hu

  #124147 Hozzászólás

  Pisti

  Árpika

  Ez a tengeri süntüske kiimádkozása a talpamból étolajjal, valami teljesen új megoldás!! Errõl még nem hallottam. Csak kenegeted étolajjal ,,oszt kész” ? Ez tényleg mûködik ? Homályosíts már fel egy kicsit errõl a, legalábbis számomra teljesen ismeretlen eljárásról. Tavaly a gyereknek és nekem is volt ,,szerencsém” begyûjteni néhányat, s közülük kettõ alaposan be is gyulladt ! Légyszi valami bõvebbet errõl az eljárásról !! Elõre is kösz.

  #124146 Hozzászólás

  Gyurka

  Árpika

  Jót nevettem a szövegeden! Ott a feleséged, és téged nem érdekelnek a nagymellû néger nõk!? Az ilyenek amúgy sem jut(hat)nak eszedbe! Dalmáciának a sziklás tengerpart a jellemzõje, de csodaszép!!! A tengeri sün (tüskéjét úgy kell kivenni a talpadból, hogy az inkriminált helyet étolajjal kenegeted) és a sziklás part miatt valóban ajánlott a papucs – bár én soha sem használtam. Persze, a gyerek más. Haverok dicsérték Hvar, Rab szigeteket, nekem Korcsula nagyon tetszett. Ha nyár közepén mész kisgyerekkel, gondolj a napra, vigyél neki sapkát! Dalmáciában minden ismerõsöm, én is találtam lakást. A Fekete tenger pedig olyan az Adria mellett, mint kétórás vak macskakölyök a kifejlett bengáli tigris mellett!

  #124145 Hozzászólás

  Csepasica

  u.i

  A horvát tengerpart általában inkább köves, mint homokos+a tengeri sün populáció is okozhat kellemetlen meglepetéseket, de minden strandon árulnak gumi-szanbdálokat a balesetek elkerülésére. Ha mindenképpen homokos strandot akarsz Európában, akkor inkább a Fekete-tenger jöhet szóba.

  #124144 Hozzászólás

  Csepacsica

  Dalmácia

  Ha akarsz szépet látni, ajánlom Rab szigetét, Isztria és Dubrovnik között kb. félúton!

  #124143 Hozzászólás

  kriszbácsi

  Mljet

  Javaslom Mljet szigetét, ott aztán van nyugi.
  Ha kell cím, ismerem a rendõrfõnököt, lakhatsz nála, eszméletlen jó arc, van egy panziója, meg egy kempingje.
  Gyerekekkel tuti, ha szerettek kirándulgatással egybekötött strandolni is.

  #124142 Hozzászólás

  árpika

  Tényleg puritán

  Köszi! Attól tartok, a búvárszemüvegen kívül is szükségünk lenne még néhány kamionnyi holmira. Igaz a “szinvonalas”t nem részleteztem, bocs, de asszem appartmanra, hotelre gondoltam.

  #124141 Hozzászólás

  gykari

  Dalmácia, puritán

  Voltam a családommal egy isteni kempingben, Split irányába haladva egy sibeniki benzinkúttól 18 km-re. Van angol WC, zuhanyzó, de villany nincs! Egy fenyõerdõben van egy öböl partján. Pihenésre tökéletes, búvárszemüveget feltétlen vinni kell!
  Annak idején mi 8 éjszakáért 400 kunát fizettünk. (Két felnõtt, egy autó és egy sátor)Állítólag azóta felfedezték, és aki nem foglaltat sátorhelyet, annak nem biztos, hogy szerencséje lesz. Telefonszámot sajnos nem tudok.

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
Hozzászólás: Dalmácia kommerce
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.