damaszkuszi szállás – segítsetek!

Kezdőlap utazas.com Fórum Közel-Kelet/Közép-Ázsia damaszkuszi szállás – segítsetek!

 • Indította
  Témakör
 • #45856 Hozzászólás

  karesz

  sziasztok

  március 19-én megyek damaszkuszba, de még mindig nincs szállásom, mert az összes ismert, interneten elérhetõ hotelben (kb 15-20-nak írtam) teltház van…
  van tippetek hol keressek szállást?

  nem luxuskategóriára gondoltam, hanem megfizethetõ, tiszta, furdoszobás single room-ra….

  vagy foglalás nélkül is neki lehet vágni az utazásnak? találni kint tiszta szállást? elõször megyek damaszkuszba, így nem vagyok jártas ebben a dologban….
  köszi a segítséget

  karesz

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #439703 Hozzászólás

  LP_re jellemzõ

  Most került kezembe az újabb LP. Az elõbb említett Al Arabi étteremrõl a korábbi verzióban még ezt írják: “Staff can be extremely rude” . Az újabb változatban ez a szöveg már kimaradt… Jelentem, a helyzet nem változott.

  #439702 Hozzászólás

  Merjeh környéke

  Most jöttem meg, körülnéztem szállás ügyben is, a Merjeh tér környékén tényleg van dögivel,ajánlani nemigen merek, mivel 35 dollár alatti szállóknál tök bizonytalan a színvonal, egyik szobájuk elviselhetõ, a másik már csak igen nehezen, ráadásul a nyugati turistás helyeken tartják csak a színvonalat(AlRabia, Haramein), a többinél általában iszonyatos sebességel romlik az évek múltával: pár éve pl. a Yamouk még tiszta volt, most az egész lépcsõházuk, lift valami dráma, a szoba dettó vigasztalan. A Najmet ash-Sharq-ban aludtunk végül, ugyan csak egy csillagos, de végeredményben elfogadható, fõként a kis erkélyes, kilátással a géppisztollyal õrködõ rendõrökre(25 dollár). A nyilvános része a Merjeh-re nyílik, a személyzet látszólag barátságtalan, de csak azért, mert nemigen megy nekik az angol, különben nincs velük gond.
  A következõ kategória már 50 dollár és ott is ki lehet fogni gyengét.
  Eszetekbe ne jusson még betévedni se a Al-Arabi éttermekbe, se a gyengébbe, se a jobban kinézõbe, ahogy az LP is írja, iszonyatosan bunkók, személyes tapasztalat, tényleg elképesztõ, nem vicc. Ha nem akarsz nála annyit rendelni, amennyit õ gondol, úgy kirúg, hogy majd a szék megy ki alólad. Csak az nyugtatott meg, hogy az LP íróival is valahogy így csinálták: “extremenly rude”-ahogy írták.
  Ellenben egy utcával odébb, a Rami Hotellel szemben van egy igen korrekt hely. És pont vele szemben van az italos bolt. Olcsó kis pizza (15 pénz) a régi vasútállomástól jobbra, a második sarkon.
  Kérdezhettek.
  http://www.poapo.hu

  #439701 Hozzászólás

  Sofi

  Damaszkusz

  Szia:)
  Al-Salam (vagy Salem) hotelben szálltunk meg két évvel ezelõtt. A belvárosban van normális kulturált, én ezt ajánlom. Vigyázat: két ilyen nevû hotel is van Damaszkuszban. A belvárosit válaszd, a másik nagyon gyenge, és még valami interneten én is kerestem, de nem találtam rá a hotelre…….:)
  Jó utat:)

  #439700 Hozzászólás

  damascus
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szíriai szállás

  Kereshetsz az index fórum Szíria topicban.

  #439699 Hozzászólás

  karesz

  damaszkusz

  Szia Tamás
  írtam privibe, az emailedre, ahogy kérted

  Karesz

  #439698 Hozzászólás

  damaszkuszban…

  …keresd pl. a hotel saada-t. Tutira lesz hely.Menj a merjeh térre, ott szemben az emlékmûvel, az út túloldalán az átjáró alatt kell bemenni. Ha nincs hely, a téren és környékén, kb. 20 olcsó hotel van.
  írj privit, adok infot. Nem kell sehol sem szállásfoglalás, én 3x, egy ismerõsöm kb. 10x volt kint, soha, senki nem foglalt szállást, és mégis mindenütt volt. “No problem”…

  #439697 Hozzászólás

  Péter

  Azért csak óvatosan!

  A nagyobb városokban biztosan igaz, de például Boszrában jártamkor(2003) egyetlen szállás volt az egész városban, egy számomra megfizethetetlen 4*-os hotel. Ha helybeli srácok nem hívnak meg magukhoz aznap éjszakára akkor egy vendéglõ padlóján töltöttem volna az éjszakát, már meg is alkudtam a tulajjal. Szerencsére az emberek jó szívére mindig lehet számítani Szíriában! :-)

  #439696 Hozzászólás

  Rakka

  hotel Dam-ban

  Rengeteg hotel van Damaszkuszban, és nincs annyi turista, hogy mind telt házzal mûködjön. Biztosan fogsz találni, ezt tapasztalatból tudom, mi két éve voltunk április végén, és nem foglaltunk elõre hotelt, csak az elsõ éjjelre, de az olyan ótvaros volt, hogy másnap tovább álltunk, és gond nélkül találtunk többet is, csak ki kellett választani a megfelelõt. És ez igaz az ország többi városára is….

  #439695 Hozzászólás

  karesz

  Péternek üzenet

  Szevasz Péter!

  Köszi a tanácsot, ez legalább értékelhetõ, ezzel már tudok mit kezdeni….
  azt hittem, annyi az összes hotel damaszkuszban, ami a neten fellelhetõ…
  de ha találok kint elõzetes foglalás nélkül is, akkor rendben, úgy már neki merek vágni…

  #439694 Hozzászólás

  Péter

  szállás

  “van tippetek hol keressek szállást?”

  Ha tényleg nincs szállás az interneten elérhetõ szállodákban, akkor azt javaslom keress olyan szállodákat, amelyek nem elérhetõek az interneten. Damaszkuszban szerintem a legtöbb szálloda ilyen.

  “vagy foglalás nélkül is neki lehet vágni az utazásnak? találni kint tiszta szállást? elõször megyek damaszkuszba, így nem vagyok jártas ebben a dologban….”

  Ha csak nincs éppen valami nagy ünnep március 19. környékén, akkor biztosan találsz szállást némi utánajárás után. 32 országban jártam és elvétve foglaltam szállást elõre, de még sosem kellett az utcán aludnom! :-)

  A Marjeh tér környékén sok szálloda van. Sétálj körbe, nézd a szemeddel hol van kiírva hogy hotel, menj be, kérdezed meg van-e szobájuk, nézd meg a szobát, h tetszik-e és ha megfelel alkudd le az árát. Pár szót tanulj meg arabul, meg a számokat, mert angolul nem biztos, hogy beszélnek!

  Vagy egyszerûen ülj be egy taxiba és mondd meg neki mennyi pénzt szánsz a szállodára. Biztosan talál neked valami megfelelõ helyet, hiszen akkor õ is kap jutalékot a szállodától.

  #439693 Hozzászólás

  Georgina

  Mi sem hátizsákosok vagyunk

  sõt,még nem is mondhatom magunkról,hogy igénytelenek lennénk.
  Épp ezért bátorkodtam a 3* Al-Majed hotelt ajánlani,mivel
  ott van a szobához fürdõszoba is.Az ár azért csak ennyi,mert osztoznok kellene rajta valakivel,akit a szálloda éppen kijejöl melléd.

  #439692 Hozzászólás

  Nem hatizsakos turista vagyok,

  de olcso filleres szallasat keresek.
  Na akkor ott vannak az utazasi irodak,azok elintezek
  hogy ne hatizsakos turista lehess,bizzad rajuk magad.
  Veluk nincs szukseged hatizsakra csak penzre…

  #439691 Hozzászólás

  karesz

  georginának válasz

  hát sajnos egy darab sincs:(
  nem hátizsákos vagyok,

  turista volnék, de nem teljesen igénytelen,
  olyan szállás, amelyikben furdoszoba is van, na, olyan nincs….
  de azért köszi….

  #439690 Hozzászólás

  Georgina

  próbáld meg

  a http://www.hostelsclub.com-on foglalni
  1 éjszaka 2ágyas közös szobában 11.04 €-ért van.
  Nem akarok okoskodni,de beütöttem a dátumodat és simán enged foglalni.

  #439689 Hozzászólás

  karesz

  náluk sincs hely:(

  Koszi szépen, de náluk is teltház van…:((

  #439688 Hozzászólás

  Georgina

  Damaszkuszi Hotel

  Mi az Al-Mayedben voltunk,jó kis szálloda,ha gondolod nézd meg azt.

  E-mail:majed@almajed-group.com

  #439687 Hozzászólás

  karesz

  már próbáltam…

  Koszi, de már próbáltam õket is:((

  #439686 Hozzászólás

  Kirgizke

  Ghazal

  Mi tavaly májusban a Ghazal Hotelben laktunk, de õk is eléggé felkapottak,és májusban telt házzal dolgoztak.

  Azért egy próbát megér, ha még esetleg nem próbáltad õket:

  info@ghazalhotel.com

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
Hozzászólás: damaszkuszi szállás – segítsetek!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.