Dead pixel test. Mivel, hogyan?

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó Dead pixel test. Mivel, hogyan?

 • Indította
  Témakör
 • #6437 Hozzászólás

  csako

  Milyen modszerrel, programmal lehet a dead, hot, stuck pixeleket detektalni egy digitalis fenykepezogep altal keszitett raw es/vagy jpg kepeken?

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #456621 Hozzászólás

  fotós

  Elfelejtettem…

  …mondani, hogy több gépben be van építve egy referenciakép lehetőség, amit a mellékelt szoftver általában jól kezel. Ezzel a halott pixelek is kiszűrhetők automatikusan

  #108230 Hozzászólás

  fotos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Több lehetõség is van

  A halott pixel tök fehér, ebbõl lehet kiindulni.
  Lefényképezel egy teljesen fekete témát (pl. lencsesapka tetejét rajtahagyod) és a képet megnyitod pl. photoshopban. A Magic Wand eszközzel (1 px tolerancia, nem folyamatos kijelölés) rákattintasz egy fekete pixelre. Select Inverse (ha itt hibaüzenetet kapsz, hogy nem lett kijelölve semmi, akkor nincs halott pixeled), majd Select-Modify-Expand 50-100 px. Megjelenik a kör a halott pixel körül.
  Ha olcsó a fényképezõgéped, akkor zajos a kép, ezért a toleranciát hagyd magasabb értéken (10-30 px).
  Ha már meglévõ képen szeretnéd ezt tesztelni, akkor nyisd meg a képet photoshopban és húzd a Gammát 0 értékre (fekete lesz a kép), majd jöhet a kijelölés. Ha nem tök fekete a kép a ráhúzott gamma mellett, akkor korrigáld elõször, hogy jó legyen, de óvatosan, nehogy a halott pixel is beolvadjon :)

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Dead pixel test. Mivel, hogyan?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.