Dél-Afrika Szafari (Dél-Afrika, Namíbia vagy Botswana?

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Dél-Afrika Szafari (Dél-Afrika, Namíbia vagy Botswana?

 • Indította
  Témakör
 • #2902 Hozzászólás

  Zulu kaffer

  Melyik ország melyik nemzeti parkjába menjek 2-3 hétre melyik helyi irodával?
  Köszönöm!!!

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #75931 Hozzászólás

  idegen megvezetõ

  kérem, koncentráljunk egy kicsit

  ..montaaam, hogy a Plitvicei tavakhoz menjjéééééééééél..MÁV-val !!
  Az embernek megáll az esze !? Bárányokat is latsz, vagy azok hallgatnak ?

  #75930 Hozzászólás

  Pityu alias Zulu Kaffer

  oke, koszonom,

  OKe, mar itt vagyok Del Afrikaban.
  Koszonom Akos megjegyzeseit, pont ilyen turat szeretnek! (persze ez nem meglepo, mert sokan ezen a bejaratott utvonalon mozognak) Kerdes, hogy lesz-e pont akkor szervezett ut…
  Tegnap megkaptam Namibiaba a vizumot Pretoriaban azonnal (!!!!!!!, mivel addig udvaroltam az atasse holgynek, amig a normal tobb napos ugyintezes helyett 20 perc alatt megvolt – ez ido alatt 4 privat telefonbeszelgetest folytatott le az orrom elott es kozben figyelt engem es tesztelt, hogy mikor leszek ideges, de en ettol meg udvariasabb es alazatosabb formamat adtam elo, s meglett az eredmenye, mert az addig huvos arca hirtelen mosolyra fakadt es beutotte a vizumot) Namibiaba 138 Rand-ert (23 USD). Majd kijott zord uvegablaka mogul, atadta nevjegykartyajat, rairta privat emailcimet es megkerdezte, hogy mit csinalok delutan :))))))))

  Ma Johannesburgban Botswana kepviseleten udvaroltam egy szinten csinos konzulhelyettesnek, s jollehet az orra elott tornyosultak a vizumkerelmek, 10 perc (szinten tesztelos) szigoru, majd 15 perc edes beszelgetes utan jelezte, hogy hetfo reggel johetek a vizumert. (Ez kicsit huzosabb> 679 Rand volt /113 USD!!/. Majd tanitott nekem nehany szot sajat nyelven es jelezte, hogy o is abbol a falubol valo, ahonnan az elnokuk (Serowe). Kijove a konzulhelyettestol a kovetseg recepcios holgyenek /nagyon unott volt/ mar sajat nyelven koszontem es koszontem meg segitseget, aki teljesen felvillanyozodott (gondolom 1 percre).
  Most mar csak kell talani egy irodat, akiknek Eppen indulnak utjaik a fenti orszagokba> ha nem, akkor sajat magam kell, hogy intezzem, s ez iranyban most fogok itt Jo’burg-ban kotoraszni a neten.
  A zimbabwei vizumra mar nem fogok varni, mert eltelik az idom, viszont a konyvem azt irja, hogy a Vic Falls mivel megnezheto Zambiabol is (mas szogbol persze), lehet, hogy azt a vizumot elobb megkapom.
  Meglatjuk…

  #75929 Hozzászólás

  katilaci

  Ákos

  Köszönöm! Megerõsítetted az elõzetes elgondolásunkat.

  #75928 Hozzászólás

  Ákos

  Nos…

  Marcsi…

  Autóbérléssel kapcsolatban: nem véletlenül kezdtem azzal hogy “talán”. Nem feltétlenül szükséges, meg attól is függ melyik helyre mész (nyilván az Okavango deltában nincs rá szükség, de ha megérkezel mondjuk a reptérre, akkor nem árt valamivel eljutni onnan, tudom megoldható másképp is, én biztos bérelnék egyet)
  Az okavango deltában tényleg többnyire háromhapos utak vannak, de 2-3 hét úgy is eltölthetõ, hogy ha mondjuk Botswanában gondolkodunk akkor pl megnézzük az Okavango mellet mondjuk még a Chobet is, vagy akár át lehet menni Namibiába is stb…
  Szóval én csak elmondtam a személyes szubjektív tapasztalataimat, és megkockáztattam egy bátortalan tanácsot. Nem kell ezzel egyetérteni, de azért egybõl talán nem kellene a fejem sem leharapni, különösen ahhoz képest, hogy én azért mégsem a BKV-t meg a MÁV-ot ajánlgattam.

  Katilaci…
  Köszönöm az újévi jó kívánságot, és viszont kívánom.
  Az útról: Az attól függ mit szeretnél(tek). A szokásos overland menetrend alapján a zimbabwe-tanzánia út inkább a pihenésrõl szól, (Vic Falls – Malawi tó – Zanzibár a fõ programok,) míg a DA-Zim útvonal inkább nemzeti parkokról, természeti látványosságokról. (Szintén a szokásos overland menetrend szerint Cape town – Fish river canyon – Namibiai sivatag, Swakopmund – Okavango – Chobe – Vic Falls.) Szubjektív véleményem: én egyértelmûen ez utóbbit választanám.

  #75927 Hozzászólás

  katilaci

  Ákos

  Elnézést, ha kicsit belezavarok a topicba, de most itt megtaláltam Ákost, akit egy más témában korábban már sikertelenül kerestem. Ezért most itt kérem a segítséged a következõben:
  Egy háromhetes szervezett úton szeretnék részt venni Afrika déli-délebbi részén. Szerinted melyik utat érdemesebb választani:a Zimbabwe-Zambia-Malawi-Tanzánia, vagy a Dél-Afrika-Namibia-Botswana-Zimbabwe összeállítást? Melyik út az érdekesebb/egzotikusabb/változatosabb/szokatlanabb, stb.?

  Köszönöm válaszodat!B.Ú.É.K.

  #75926 Hozzászólás

  tanacs

  ha a nemzeti parkokba

  akarsz allatokat latni,leggazdasagosabb,ha befizetsz egy parkon beluli latogato turara.Az ottani turavezetok tudjak hova kell vinni a turistakat,hol vannak a vadallatok per pillanat.Ha az allatok nem is jonnenek maguktol meg tudjak szervezni, hogy a talalkan legyen egy par beloluk (Hiszen ez a letezesuknek az indoka).Kulonben berelt kocsival kovalyoghatsz napokig es szerencsednek kell hogy legyen,hogy pont a kocsiut mellett legyen lathato valami esemeny.Egyetlen ami dogivel van(es elobb utobb az is lesz beloluk)a kulonbozo bak-ok. A parkok iszonyu nagyok magyar mercevel.Tapasztalatbol beszelek idevalosi vagyok.

  #75925 Hozzászólás

  Marcsi

  Ákosnak

  Szerinted minek autót bérelni példáúl az Okavango deltába? A srác 2-3 hetetet szeretne eltölteni, oda pedig csak 3 napos utak vannak. Etoshába irodával szintén 3 napos utak vannak. Egyénileg viszont nehéz, mert a szállást fél évvel hamarabb kell megrendelni. Marad a Kruger DAK-ban. Johannesburgban, vagy Nelspruit-ban szervezhetö. Vegyél egy Lonely Planet-et. Abban jó ötletek, címek vannak. Autót bármikor kapsz, azt minek elöre megrendelni? A szállás a nehéz nem az autó.

  #75924 Hozzászólás

  Ákos

  ZKnak

  Talán a BKV-nál jobb ötlet ha saját magad szervezed meg az utat.
  Tehát némi segítség ehhez…
  Sajnos nem jártam a fenti országok minden nemzeti parkjában így lehet, hogy nem leszek teljesen objektív, kérlek nézd el nekem.
  Általánosságban elmondható, hogy a fenti országok mindegyikében vannak igen kiváló nemzeti parkok így tulajdonképpen bármelyik országban találsz olyat amelyik minden igényt kielégít. Azért van némi különbség is, néhány konkrétum ezekrõl:
  Dél Afrika: fõ elõny szervezési könnyebbségek. A legjobbnak tartott park a Kruger NP. Errõl túl sokat nem tudok mondani itt sajnos nem voltam.
  Ezek után pár személyes tapasztalat:
  Namíbia: legismertebb (és nem véletlenül) az Ethosa NP. Jellegzetessége, hogy itt az itatóhelyek közelében az állatok koncentráltan találhatók meg. Akkor ajánlom elsõsorban, ha nem zavar, hogy ebbõl eredõen kicsit állatkert jellege van a dolognak. Az itatóhelyeket éjszaka kivilágítják, így a tisztelt nagyérdemû a páholyból figyelheti meg az amúgy tényleg lenyûgözö állatvilágot. A terület egyébként száraz, így fõleg ennek megfelelõ állatokkal találkozhatsz (pl krokodilt, vizilovat ne várj).
  Botswana, Chobe NP. Az állatvilág itt is igen gazdag, de korántem koncentrálódik néhány szûk itatóhely köré, persze így aztán többet is kell menni értük, viszont sokkal inkább természetes a környezet.
  Okavango delta. Ez valami egészen más. Itt ha befizetsz egy mokoro túrára akkor itt része lehetsz a természetnek. Mokoroval (fatörzsbõl kivájt kenu) és/vagy gyalog észreveszed az állatok nyamait is, olyan dolgokat is észrevehetsz amit egy autóóból sohasem. Aludhatsz a vadonban, hallhatod magad körül az éjszakai vadon hangját. Ez igazi izgalom, itt nem véd a jó kis lodge kényelme, vagy a kemping kerítése. Ezt tényleg akkor javaslom, ha el akarsz mélyülni a részletekben is, nem esel kétségbe, ha nincs meg a megszokott kényelem, és persze nem vagy egy aggódós tipus. (Éjszaka a táborhelyed mellett elefántok, oroszlánok jönnek mennek, itt aludni tényleg jó idegek kellenek.)
  Helyi irodákról túl sokat nem tudok, de szerintem a helyszínen mindent meg tudsz szervezni. Talán egy autót nem árt elõre kibérelni. Ha a fentiekkel kapcsolatban van még további kérdésed, írj bátran, ha tudok válaszolok.

  #75923 Hozzászólás

  ZK

  kösz, de…

  tisztelettel köszönöm az eddigi értékes hozzá…..
  még esetleg?

  #75922 Hozzászólás

  Márti

  Zulukaffernak

  Mivel látom amatör Vagy, menj a Barakával. http://www.baraka.hu

  #75921 Hozzászólás

  idegen megvezetõ

  kérem, koncentráljunk egy kicsit

  …plitnyicei tavakhoz vagy mi a neve, MÁV-val.. vazze.

  #75920 Hozzászólás

  utazásszervezõ

  Jó tanács

  Budakeszi Vadaspark, BKV-val

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Dél-Afrika Szafari (Dél-Afrika, Namíbia vagy Botswana?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.