del-olaszorszag

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa del-olaszorszag

 • Indította
  Témakör
 • #10661 Hozzászólás

  dolozselek
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Nyaron Del-Olaszorszagba utazunk kocsival. Szivesen vennek
  informaciokat
  – nemzetkozi jogositvany kell-e
  – autopalya dijak, kapus, vagy matricas
  – van-e (lesz-e) valamire beviteli korlatozas
  – arakrol

  egyeb hasznos tudnivalokat, elmenybeszamolokat is varok, vagy
  magyar nyelvu honlapokat.
  Kosz

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #133532 Hozzászólás

  Ormika

  Dolozseleknek

  Szia!

  Válaszoltam a mailre, amit írtál, remélem segítettem.
  Petronius: Köszi a segítséget

  #133531 Hozzászólás

  szkati

  dolozselek

  A közbiztonság csak a nagyon frekventált túrista központokban rossz, ott vigyázni kell még a gyerekekkel is, mert csak véletlenül meglök és már nincs is pénztárcád. A kocsikra meg a kikötõvárosokban kell a legjobban figyelni. Ellopni nem lopják, csak feltörik. De ha nem látnak benne semmi elvihetõt( érdemes még a kesztyûtartót is nyitvahagyni, hogy jól lássák, hogy nincs benne semmi se), akkor nem történik vele semmi.
  Mellesleg szerintem itthon is van olyan rossz a közbiztonság, mert ha a fiam kocsiját a Mammut fizetõs parkolójában,( kamera rosszul van beállitva és nem lehet látni az õrök szerint, hogy kiv volt) jól látható helyen fel lehet törtni( elvitték a rádióját, meg a haedsettjét), akkor nem kell félni jobba Olaszországban sem. Ott valószinûleg a parkolóõr nincs benne a buliban.

  #133530 Hozzászólás

  Petronius

  Egy kis segítség:

  ormika5@freemail.hu

  #133529 Hozzászólás

  dolozselek

  Ormika! A mail cimedet nem talalom, ezert ide irok.

  Az oda és a visszavezetõ utat is két naposra tervezem a gyerek miatt. Kinéztem egy camping-et a netrõl, de nem fogadják el a foglalást,csak min 7 napra. Szerinted van esélyem, hogy péntek délután érkezve kapjak egy napra valahol szállást? Valahol Velence és Ravenna között kellene, és olcsó legyen.
  Érdekelne még info a közbiztonságról. Hallottam, olvastam történeteket kocsifeltörésekrõl, turisták táskájának utcán történõ ellopásáról. Kell-e másra is vigyázni? Kocsit (Skoda) is lopnak? A szállodák, camping-ek biztonságosak?
  Köszi

  #133528 Hozzászólás

  Ormika

  válasz

  Szia!
  Hivatalosan kell nemzetközi jogsi, asszem 2 ezer Ft körül készítik el.

  Matrica nincs, kapuk vannak, hol jegyet kell “tépni” , hol fizetni kell. Északról Nápolyig kb 50 euróból tudsz lemenni, nem tudom, mennyire délre készülsz. Osztrákoknál 8 euro körül van matrica, ami minden pályára érvényes, ha arról jössz. (ezt Ft-ért is megveheted Magyarországon)
  Beviteli korlátozásról nem tudok, talán most a cigit szigorítják. Viszont nem igazán van vám, meg semmi, ha Tarvisio felõl jössz, a kutya meg sem állít. Az osztrák autópálya folytatása az olasz, és semmi nincs ott, ahol bárki bármit is kérdezne… ha érted

  Árakról nem tudom, mi érdekel. Én nápolyi árakat tudok mondani. Írj esetleg mailt, hogy pontosan mit akarsz tudni, jó? ormika5@freemail.hu

  Ásványvíz 0,5 l-es 0,8-1,5 euro, 2 l-es 0,8-2 euro; tej 0,8- euro; kenyér 1,5/kg; tészták 0,33-1/ fél kg; pizza 5-10 euro; fagyi 1,5-3 euro. Belépõk a múzeumokba, egyéb helyekre 2-10 euro. 10 Pompej, a alegdrágább eddig, ahol jártunk. Helyi közlekedés 1 euro a 90 perces jegy, Nápolyból Pompejbe és vissza 2*2,30. Kompjegyek Nápolyból a szigetekre 3-12 euro… Benzin 1,10 körül/liter.
  Ha van még kérdées, írj a milemre, majd úgy válaszolok. És olvasd el a Nápolyban szilveszterezni, és Nápoly, Sorrentói félsziget topicokat, hátha találsz még infot.
  Üdv.
  Ui. Marha szép hely, jól választottál!

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: del-olaszorszag
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.