delfinshow

 • Indította
  Témakör
 • #12986 Hozzászólás

  anta

  lécci segítsetek nekem!minden álmom hogy megsimizzek egy delfint. de európán kívül nemhiszem hogy meg tudom oldani.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 26
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #146961 Hozzászólás

  Ági

  mindenki

  Sziasztok!

  A Marinelandban a delfin simogatós programra elõre be kell jelentkezni vagy a helyszínen is elég befizetni rá?

  #146960 Hozzászólás

  Panka

  láttam

  Hmmm…pörgesd végig az eddigi hozzászólásokat, Panka név alatt…bár már egyszer megígértem, hogy nem szólok hozzá többször…

  #146959 Hozzászólás

  Évi9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Panka

  Ki mondta,hogy 5-6 órán át kell ugrándoznia. Naponta kétszer van 1/2 órás mûsor. Ismét megkérdezem,láttál már ilyet élõben,vagy csak elviekben mondasz véleményt.Ha láttál volna,lehet,hogy nem ez lenne a véleményed teljesen.

  #146958 Hozzászólás

  Panka

  :))

  A delfin nem “mutatványokat” csinál, hanem természetes viselkedés közben is így vagy hasonlóan mozog, csak a korlátolt cirkuszközönség gondolja azt, hogy az õ kedvéért produkálja magát. Más kérdés, hogy ha napjában 5-6 órán keresztül ha akarja, ha nem ugrándoznia kell egy mesterséges medencében, nagyjából ezerszer kisebb helyen, mint ahol egyébként élne, akkor mondjuk fele annyi ideig fog élni, mint a szabad társai, egy kicsit meg fog õrülni a fogságban, jó agresszív lesz és megbetegszik. De sebaj, ha elpusztul, vesznek helyette másikat, mivel – ld. fenti mélyenszántó hosszászólásokat -, ilyesmire mindig lesz igény. A delfinkutatók meg mind monnyanak le, csupa baromság, amiket írnak, a cirkuszközönség sokkal jobban tudja, és jó tudományosan meg is indokolja, hogy miért k*va jó fogságban élõ cirkuszdelfinnek lenne, mert ugye “szerintük” így van, hogy is lenne másképp, ha “így gondolják”, meg különben is tök jól lehet rajta szórakozni, akkor meg mi a probléma?

  #146957 Hozzászólás

  Évi9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tomnak

  Olyan mondatokat fogalmazol,hogy szerintem magad sem érted.Na szóval én csak olyanban osztom az észt,amiben már van tapasztalatom.Na de mindegy mindenkinek megvan a saját véleménye,én láttam saját szememmel õket,sõt olyan delfint is aki éppen nem szerepelt a mûsorban és külön medencében volt egyedül és ha hiszed,ha nem magától is ugyanazokat a mutatványokat csinálta,pedig senki sem kérte rá.

  #146956 Hozzászólás

  Tom

  ész

  Elvi alapon osztjuk az észt. Ha megértetted volna a hozzászólsomat, nem kérdezted volna, amit kérdeztél.

  Amíg egy delfon nem mondja nekem, hogy hû de jó ez a bohóckodás, addig engedd meg, hogy kételkedjek benne.

  Természetesen egy fogságban született delfin nem pusztulna el természetes környezetében. Állításod az állatokat bohóccá silányító ember önfelmentõ ideológiagyártása.

  #146955 Hozzászólás

  Valaki

  Minden kétkedõnek

  Most voltam delfinshow-on,de én nem vettem észre,hogy szenvednének,annál is inkább,mivel az állatok nagy része már fogságban született.Én azt láttam,hogy az állatok élvezettel csinálják amit csinálnak,a gondozóik meg imádják õket.És igen is mi élveztük a mûsort.Ja és nem tartom magam mûveletlen embernek,sõt,és nem azért mentem,hogy a szomszédnak dicsekedjek .És mivel ezek fogságban születtek,szerintem visszaengedve természetes környezetükbe,el is pusztulnának.Biztos van olyan hely is,ahol nem jól bánnak velük,de nem tudom akik ellenzik láttak-e ilyen mûsorokat,mert,ha nem akkor milyen jogon osztják itt az észt.

  #146954 Hozzászólás

  Tom

  Szögezzük le: a delfin, a tigris, az elefánt, stb. vadállat (a kutya nem az), a szabad természet a hazája és nem pedig állatkert, delfinshow és egyéb szórakoztatóipari létesítmények.

  Be lehet ide vinni õket és lehet rajtuk jókat vihorászni meg dicsekedni otthon a szomszédnak (voltam delfinshowban, beee…) de akkor is arról van szó, hogy természetes környezetükbõl erõszakkal kiszakított, eredeti életformájuktól merõben eltérõ létezésre kényszerített élõlényeket mutogatnak bazári látványosságként. Akinek ez nemm sérti az ízlését, aki nem az állatok szempontjait tekinti elsõdlegesnek az ma már méltán tekinthetõ mûveletlen embernek.

  A delfinshowban a biznisz a lényeg, nem az állat. Ha a delfin belepusztul a stresszbe legfeljebb kidobják és befognak egy újabb szerencsétlent, a tulaj bankszámlája pedig hízik. A közönség meg jókat nevetgél és fogalma sincs, hogy inkább sírnia kéne. Saját magán, hogy nem bojkottálja ezeket a buta létesítményeket.

  #146953 Hozzászólás

  Sarina

  Pankának

  Ebben egyetértünk. Részemrõl ennyi, úgy gondolom fölösleges tovább ragozni.

  #146952 Hozzászólás

  mucipeti

  Panka

  szépen érvelsz és józan ésszel belátható, h igazad van…
  Magam nem vagyok állatvédõ, de sok mindent elront, kizsákmányol, elpusztít a haszonelvû despota emberi populáció…

  #146951 Hozzászólás

  delfin

  Évinek

  Én nem élvezem a delfin-showkat

  #146950 Hozzászólás

  Sarina

  Ha még elolvasod Panka

  Csípem az állatvédõket. De mi van az emberekkel? Hány millió embert kínoznak állítólag “emberek”, hagyják éhen halni, háborúban leöldösni, vagy akár az utcán kéregetõt félrelökik, nem szánják meg, hagyják megfagyni, és sorolhatnám.
  Ha annyira állatbarát vagy: tapostál már agyon hangyát, pókot, ütöttél már agyon legyet? Mert hát ezek is állatok, csak éppen nem delfinnek születtek. Nem kellene félreértened a reagálásokat, szerintem egy jóérzésû ember sem díjazza az állatkínzást, csak mást-mást értünk kínzás alatt.

  #146949 Hozzászólás

  Panka

  ennyi

  Reménytelenül primitív színvonalra sikerült süllyednünk, itt tényleg semmi értelme az észérveknek, úgyhogy részemrõl ez az utolsó hozzászólás, bár örültem volna, ha ti is tudtatok volna legalább egy tudányosan alátámaszott érvet felhozni az álláspontotok mellett, azon kívül, hogy “szerintem biztos jó nekik, mé’ ne lenne az, mer’ kap enni meg minden”, és legalább egyetlen mondat a felhozott, és (rajtatok kívül) széles körben ismert szakvéleményekben megfogalmazottakkal vitatkozott volna érdemben, és nem a szembecsukogató önáltató önzés beszélt volna belõletek kizárólag, de mindegy, ne várjon túl sokat az ember…, szóval:
  kutya=háziállat
  delfin, tigris=vadállat
  Bár nektek biztos mindegy ez is…szánalmas színvonalon áll a magyarok természettudatossága, sajnálom nagyon…

  #146948 Hozzászólás

  jaj

  Ma is láttam egy állatkínzást ezek szerint,mert résztvettem egy kutyashown amit gyereknap alkalmából rendeztek!!Szegény szerencsétlen kutyáknak még égõ karikákon is át kellett ugrálniuk és nem nagyon vettem észre rajtuk hogy szenvednének!!!!!!:):):)

  #146947 Hozzászólás

  Panka

  cikk

  Gondolom, senki sem nyitotta meg azt a linket, amit az elõbbi hozzászóláshoz biggyesztettem, ezért hadd másoljak ide belõle kettõ mondatot:
  “…egy delfinnek naponta legalább 34-35 embert kell szórakoztatnia, körbeugrálnia és eltûrnie, hogy a tapasztalatlan turisták hátúszójukba kapaszkodva vontassák magukat az öbölben.”
  “…az állatok egy sor, a stresszhez kötõdõ viselkedési formát mutatnak. Gyakori a trauma, a stressz miatti hányás, a rendellenes szexuális viselkedés és az agresszió.”

  Ezt nem én írtam, hanem szakemberek állapították meg. És ez csak egy példa, rengeteg hasonló tanulmány található az interneten.
  Delfinshow-t egyébként azért néztem meg, mert fogalmam sem volt, hogy milyen, és pont úgy gondolkodtam akkor még, mint akikkel most polemizálok ezen a fórumon: a delfin helyes, aranyos, látni akarom!!! (egyébként meg kb. 16 éves voltam). Azóta változott meg a véleményem.
  Az állatok nem a mi kedvünként vannak, nem lehet róluk úgy gondolkoni, hogy “…Etetik itatják õket tény nem a szabadban vannak de foglalkoznak velük és szerintem még szeretik is õket.”
  Szerintem is, aki delfint szeretne látni, menjen el hajókázni a tengeren, sok helyütt nagy valószínûséggel fel fog bukkanni egy csapat delfin, akik hosszasan követik majd a hajót és lehet bennük gyönyörködni, mert tényleg gyönyörûek!
  Mit néznél meg szívesebben: egy tigrist a cirkuszban, akit ketrecben tartanak és arra kényszerítik, hogy tüzes karikán ugráljon át, vagy elmennél inkább egy szafarira, és meglesnéd õket a természetes élõhelyükön. Ha a válaszotok a cirkusz, akkor tényleg nincs több érvem…

  #146946 Hozzászólás

  Én ezt gondolom

  Itt vitatkoztok,hogy milyen jó vagy milyen rossz a delfineknek!!Ezzel az erõvel felhozhatnánk a tigriseket vagy az elefántokat!!Teljesen mindegy milyen állatról van szó de szerintem ezeknek az állatoknak ez egyáltalán nem jelent semmiféle kínzást!!Etetik itatják õket tény nem a szabadban vannak de foglalkoznak velük és szerintem még szeretik is õket!!!Ennyi!!!

  #146945 Hozzászólás

  állatkínzás

  Ha ellenzed, miért néztél meg egy delfinbemutatót???????????????

  #146944 Hozzászólás

  Panka

  néhány adat

  Természetesen láttam már delfin show-t, nem is egyszer, ezért bátorkodtam hozzászólni. Akkor sem tetszett, ép ésszel nem felfogható, hogy a közönség hogy tud elvonatkoztatni attól, hogy egy néhányszor 10 méteres helyen fogságban tartott állatokat kényszerítenek show-mutatványokra (napjában átlag ötször-hatszor, hogy megtérüljön a beruházás…), olyan állatokat, amelyek természetes élõhelyükön akár 50km-es sebességgel is képesek úszni, és többszáz négyzetkilométeres területeket “laknak” be. Szóval ezen szórakozni szerintem elég bizarr. A média persze eladta, hogy milyen helyesek a delfinek, meg milyen jófejség a szülõktõl, ha a kisgyerekeket elviszik egy delfinsimogatásra, de a delfineket igazán senki sem kérdezte meg, hogy ugyanígy gondolják-e õk is…
  A fogságban tartott állatok gyakori stressztüneteket mutatnak illetve élettartamuk is jelentõsen rövidebb, mint a szabadon élõ állatoké. Ha van kedvetek, itt egy cikk, amely jól összefoglalja a delfináriumokkal kapcsolatos porblémákat:
  http://zoldmagazin.com/belso/delfinpark.html

  #146943 Hozzászólás

  delfin

  delfinkinzas

  Sziasztok!

  Ti, akik kinzásként élitek meg a delfinshow-kat láttatok már ilyet ? Vagy csak feltételezitek, hogy kínzás a delfineknek???
  A delfinek termeszetes környezetben is nagyjából ugyanazt “játszadozzák” mint amit egy bemutatón látsz… A kételkedöknek szívböl ajánlom Rachel Smolker könyvét!!!
  Szép napot mindenkinek!

  #146942 Hozzászólás

  Tom

  Részemrõl határozottan gyûlölöm a delfinshow-nak nevezett látványosságokat és ha valaki valóban annyira szereti azokat az állatokat, akkor az a minimum, hogy az ilyen rabtartásra berendezett állatgyötrésben nem vesz részt.

  A delfinnek a szabad tengerben a helye, nem pedig mindenféle buta mutatványosságban, ahol a normál életterének töredékébe szorítva egészen bizonyosan nem érzi jól magát és ha választhatna, hát ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy inkább választaná a végtelen tengert, mint a vihogó közönség elõtti ugrabugrálást.

  Delfint pedig lehet látni a delfonshow-on kívül is. Elég hajózni a Földközi-tengeren és nagy eséllyel találkozik velük az ember.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 26
Hozzászólás: delfinshow
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.