Departure Tax

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Departure Tax

 • Ennek a témakörnek tartalma 6 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Webmaster 18 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #3765 Hozzászólás

  K. Robi

  Ki hogyan keruli el ezt az alapveto ervagast az ut vegen mikor mar minden love fogytan vagy minuszban? Jo otletek?

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #85643 Hozzászólás

  Webmaster

  Departure Tax adatbazis: Mennyi kell maradjon a zsebben?

  Kacifantos az URL, de az adatbazis mukodik:

  http://www3.travel.com.au/taxes/index.cgi?&ST=TTS&AGN=TTS&SITECODE=TTS&SITEREGION=GEN

  #85642 Hozzászólás

  Lang Xing

  Ne is mondd!

  Mi direkte elköltöttük az összes pénzt, nehogy mán ránk száradjon, ezért kapóra jött egy kis áremelés. Aztán még késett is a gépünk vagy két órát (másnap meg újabb hat órányi várakozás után törölték a Budapestre tartó viszonylatot), így az utolsó cseppig kiélvezhettük ezt a fantasztikusan szar repteret.

  #85641 Hozzászólás

  Anti

  Bangkoki repter

  Na, ezt mi is jol megsz’tuk decemberben. Mar csak egy marek 1 Bahtosom volt mikor kiderult, hogy 2 x 500 penzt kell fizetnunk “Passport Service Charge” neven. Termeszetesen a repteren a legrosszabbak a valtasi aranyok. Rablas fenyes nappal!!

  #85640 Hozzászólás

  Lang Xing

  Figyelem!

  Azt, hogy miként lehetne megúszni ezt az érvágást, nem tudom. Azt viszont igen, hogy a Bangkoki reptéren 1998. április 1-jével 500 Bahtra emelték a taxot. Ez azért volt meglepetés június elején, mert a Lonely Planet legfrissebb (akkor még meleg!) kiadása szerint csak fele ennyit kellett volna leperkálnunk.

  #85639 Hozzászólás

  p. p. l.

  Alternativak

  Altalaban nem kell fizetni, ha azt mondod hogy transit utas vagy, ha ezert kerik az utlevelet akkor mond meg hogy a masikba van a pecset ami “at the embassy for visa” (fuggetlenul hogy ertelmetlen a kijelentes!), ha azt mondod hogy idefele a legitarsasag elvesztette a csomagod es emiatt kifutottal a penzbol, ha azt mondod hogy total nincs loved es e illetekrol senki se beszelt korabban (Sydneyben ekkor ala kellett irni egy papirt hogy otthonrol elkuldom), ha kiraboltak vagy lebetegettel es ezert penznelkulisegre hivatkozol. Ahol semmi nem mukodott: Jakarta. Mas otlet?

  #85638 Hozzászólás

  Janos

  airport tax

  Nincs megoldas! Hacsak elore nem fizeted ki, amikor megveszed a repjegyet.
  Egy masik, hogy elteszel 50-100 Dezsot az ut vegere.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Departure Tax
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.