Depozitfizetés hotelekben

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Depozitfizetés hotelekben

 • Indította
  Témakör
 • #9717 Hozzászólás

  Gabor
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Azt hiszem, ez egy aktuális téma és sok meglepetéstõl lehet megóvnia magát az utazónak, ha figyelmes:

  A dolog lényege: a világon mind több és több hotelben a megérkezéskor azonnal hitelkártyát kérnek és depozittal (elõleggel) terhelik meg a kártyádat. A hotel ezt arra az esetre alkalmazza, ha minibár fogyasztásod, vagy egyéb “extráid” vannak. Bizonygathatod te a recepciósnak, hogy eszed ágában sincs inni a szobai hûtõbõl, ez nem fogja meghatni.

  A turpisság nem csak itt rejlik. Hanem a magyar bankokban is. Amikor Hainan szigetén (Kína) a Holiday Inn-be becsekkoltam, 200 dollár volt a depozit. Ezt a magyar számlavezetõ bank is “letétbe” helyezi (vajon milyen alapon, ha úgyis visszakapom?) és 14 MUNKANAP (3 hét múlva) szabadítja csak fel. Röhej.

  Ha a szállásodat a neten keresztül foglalod, gyakran kérnek kártyaszámot. De ebben az esetben csak fedezetként szolgál a plasztiklapocska, azaz, ha nem mondod le a szobádat, de el sem utazol, megcsárdzsolják annyival, amennyo a feltételek között szerepel.

  Hazai viszonylatban még az 5 csillagos Radisson SAS Bük is kér kártyát, elsõ alkalommal. Ha többször jársz náluk, abban az esetben a késõbbiekben eltekintenek ettõl.

  Néhány extrém esetem.

  1. Katar, Doha, Sheraton. A depozit 100 USD volt 5 napra. Kártya nélkül szóba sem állnak velem. Lehúzzák, majd itthon az OTP zárolja 14 munkanap. Majd hazajövök és elmúlik a 14 munkanap, de a pénz sehol. Helyette levél jön, amelyben az OTP azt tudakolja, jártam-e Katarban, vagy netán ellopták a kártyámat? 25 nap múlva adják vissza a pénzt.

  2. Ljubljana Fehér Elefánt hotel (Best Western lánc) Nincs kártya, adjak kézpénzt, vagy menjek panzióba. Ráadásul ez szolgálati út volt és nem adtam oda a kártyámat. Hosszas veszekedés után adták csak oda a szobakulcsot.

  Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #127515 Hozzászólás

  Gábor

  a franciák még óvatosabbak!

  Menton, nem messze az olasz határtól, tengerparti, elegánsank nem mondható 3 csillagos Delfin Hotel.
  Foglalás e mailen megtörtént, majd kérték a kártyaszámot.
  Ezek után az ott töltött TELJES IDÕSZAKRA szóló összeget (kb.150.000 forintot) õk levettek a kártyámról, depozitnak. Ezt az OTP Bank levélben jelezte felém, majd közölte: mivel a depozit összege néhány forinttal átlépte a napi kártyalimitemre szóló összeget, ezért a pénzt 30 napig zárolja, mert fel kell neki vennie a kapcsolatot a francia szálloda bankjával, hogy egyeztessenek.
  Miért lehet ebben az országban mindent megcsinálni egy ügyféllel?

  #127514 Hozzászólás

  kartya

  kell

  mert ha lepattansz sosem tudjak behajtani rajtad az ott “felejtett” osszeget. mini-bar fogyasztast peldaul ha nem vallod be, utolagosan raterhelik, ossze is torhettel vmit a szobaban amit szinten nem vallasz be kijelentkezeskor. raadasul ha az etteremben, barban fogyasztasz es a szobadra akarod terhelni azt is csak ugy tudod, ha van hotelkartya szam letetben. Sokszor nincs is “pre-authorization” csak a kartyaszamodat taroljak es ellenorzik, hogy van rajta valamennyi zse.
  Az OTP es egyeb hazai bankok gusztustalan, kozepkori politikaja miatt fordulj ombucmanhoz, az majd kivizsgalja es helyrerakja oket…:)

  #127513 Hozzászólás

  egy

  Még

  tapasztalat!

  Helyszín USA, arizonai kösivatagban elegens szálloda.
  Nagy nemzetközi cég rendezett ott egy konferenciát, azon vettem részt!
  A cég fizetett mindent (szállás + ellátás) mégis volt depozit!
  Mivel hosszú tanakodás után nem fogadták el az OTP-s kártyát (VISA) 200 USD kézpénzt kellett leszurkolni, amit viszont elutazáskor automatikusan, szó nélkül visszaadtak!

  Egyébként egyetértek az elõttem szólókkal, hogy az AMEX kártya a legjobb!

  #127512 Hozzászólás

  gambler

  OTP-s kártya

  Nem vagyok különösebben nagy rajongója hazánk legnagyobb bankjának. Sõt ! Tapasztalataim elég vegyesek velük… A szállásfoglalásnál zárolt deposit-ot viszont nekem igen rövid idõ alatt ( két-három nap )feloldották. Más gondom van velük, de ebben korrektek voltak.

  #127511 Hozzászólás

  McAllister

  deposit

  No kartya, no deposit, no szoba. Nagyon egyszeru es nincs ebben semmi rossz. Nekem sem tetszik hogy az OTP mennyi ideig tarja meg az authorization-t kerestem egy masik bankot. Soha nem hasznalok debit kartyat (hotel vagy kocsi) csak is hitel kartyat, sok authorizations 3 napon belul lejar. Legjobb Amex, nem kell ilyenek miatt aggodni. A recepciosok szeme csak forog amikor ilyen aprosagok miatt vitatkoznak a vendegek. Aki az aki sokszor utazik, mert az nem lepodik meg apro dolgokon. Sok jo utat mindenkinek.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Depozitfizetés hotelekben
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.