Dolomitok – Brenta

 • Indította
  Témakör
 • #43655 Hozzászólás

  Valaki tud valamit arról, hogy a Bocchette útvonal Bocchette Alte és Bocchette Centrale szakaszát a Vallesinella háztól indulva (Tuckett-hágó, Armi-hágó, Brenta-hágó, Vallesinella-ház) egy nap alatt lehet teljesíteni? Ellenkezõ írányból is végig lehet járni ezeket a ferratakat? Korábbi fórumokban olvastam, hogy lehet parkolni a Vallesinella háznál. Ez mennyibe kerül?

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #418547 Hozzászólás

  Janó

  ferrata

  A B.centrale 2 óra alatt járható (tömegtõl és rutintól azért függ), a B.alte inkább 3-4 óra (ha beleveszed a detassist is akkor sem több, mert kihagyod a nehéz kerülõt). Csak akkor kell fizetni, ha ott a jegyszedõ. A trincée nehézségét nzs pontosan leírta. Az olivierin lehet menni lefelé, de nehézkes lehet, mert a többség felfelé fog jönni. A piazzeta eleje E.

  #418546 Hozzászólás

  dolomitok kérdések

  Tehát ebben az irányban is ok az út. Én csak egy ilyet terveztem, Benini út nélkül, mert azt már láttam: Vallesinella->Brentei ház->Boc.Centrale->Boc.Alte->vissza Vallesinella ház
  vagy: Vallesinella->Brentei ház->Boc.Centrale->vissza Vallesinella
  Az elsõ verzió kényelmesen kb. mennyi idõ? A Boc. Alte-re 5 órát írnak a legtöbb helyen. Ez helyénvaló? A Boc. Centrale-ra pedig 4-et. Nem haladok túl gyorsan..
  Ha a Vallesinellához este 8 után érkezünk, és másnap otthagyjuk az autót egész napra, megbüntetnek, vagy ha már behajtottál este, másnap nem kell fizetni? Igazából mindegy, csak jó lenne tudni, hogy ebben az esetben van-e büntetés…
  A Trincee tényleges nehézségérõl tud valaki valamit? És a Giuseppe Olivieri járható lefelé irányban is? Fel a Tofana di Mezzora egy normál úton, utána lehetõség szerint le ezen a ferratán. Jó terv?
  Még azt kérdezném, melyik ferratákat lenne érdemes megnézni ezen a környéken? Olyan C/(D) nehézségig. A Lipellán, a Marmoladán, a Piazettán már voltunk.
  Kösz a segítséget!
  vman

  #418545 Hozzászólás

  Gábor

  gabinak

  Na, mert elírtam.(A central nem a túrámnak a “közepe” hanem az egésznek.Én meg így emlékeztem.)De miért is érzek némi élt mondandódban..?
  Akkor mégegyszer:
  Vallesinella->Brentei ház->B.Central->Boc.Alte->Benini út ami a Grosté házhoz visz->Vallesinella

  #418544 Hozzászólás

  kérdés

  Sziasztok,

  sürgõsen keresek ferratahoz fékezõ lapkát, nem tud valaki eladót vagy kölcsön vagy bármilyen megoldásban? Boltban jelenleg nem kapható…

  üdv
  Zoli

  #418543 Hozzászólás

  gabi

  Gábor nevû nick

  Eléggé sántít a meséd. Ha a Brentei-ház után az Alte-ra mentél, hogyan kerültél utána a Centrale-ra? Az ellenkezõ irányban van!

  #418542 Hozzászólás

  Gábor

  Brenta

  Hali,

  Én ezt teljesítettem egy hosszú nap alatt:
  Vallesinella->Brentei ház->Boc.Alte->B.Central->Benini út ami a Grosté házhoz visz->Vallesinella
  Hosszú volt.5kor indultam este 7re értem vissza.Nem mindig akasztottam a drótot, csak fogtam.Még megmásztam közben még a Cima Falknert és a Cima Grostét (morénás út visz rá az utóbbira pedig valami vályúban kell felmászni, kicsit el van dugva, de vannak néha jelek-pontok).
  Ha mész ezt az utat javasolom mert a felhõk dél körül megjelentek zavarva így a kilátást adott esetben pedig további gondokat jelenthet.És ez a “komolyabb” szakasz.Az utolsó szekció nekem nem tetszett.Lehet, mert már elegem is volt egy kicsit.MEg annyira nem is ferrátás már az a rész.
  2004en a behajtás a Vallesinella ház parkolójába 3Eur volt.8után már nem voltak ott..A parkolóban bivakoltam.
  Közepesen erõs kondi kell hozzá azaz rendszeresebb kerékpározás, futás, hasonlók.
  Jó utat!Nagyon szép út!
  ÜDv
  Gábor

  #418541 Hozzászólás

  nzs

  bocchette

  Ja, tippelés lemaradt: erõnlét és rutin kérdése. Egy hosszú nap lesz mindenképpen, akármelyik verziót is választod. Ha felvonózol, akkor 8 vagy fél 9-kor indulhatsz. Ha gyalogolsz, bármilyen korán nekivághatsz. Én a felvonós verziót jobban ajánlom és belevenném a “Götterleiter”-t is (Detassis), mert ez a legjobb az egészben.

  #418540 Hozzászólás

  nzs

  bocchette

  A nehézség nagyon relatív, de a C-t sehol nem haladja meg a Centrale és az Alte sem (a Sombardier könyvben szereplõ útvonal jó). Az általad vázolt tervben több a gyaloglás, kevesebb a ferrata. Az Exner ferratája “a ferrata”, maximum C, de sokan vannak rajta – jobb 8 elõtt indulni. A Trincé elsõ szakasza nehezebb (D, van aki szerint E) míg a gerincre nem ér az út, utána C. Az Olivieri leírása is jó a Sombardier könyvben, nekem a Lipella jobban tetszik.

  #418539 Hozzászólás

  bocchette

  A Bocchette Alte önmagában is olyan 5 óra körül van, ugye? Legalábbis Pascal szerint. A hüttéket ki szeretnénk hagyni, szeretnénk visszaérni a parkolóba egy nap alatt. Ezért erre az útra gondoltam: Vallesinella-ház,Brenti-ház,Alimonta-ház,Armi-hágó,Bocchette Centrale, Brenta-hágó és vissza a Vallesinellához. Erre mennyi idõt tippelnél? Úgy kényelmesebben. Vagy ha beleférne az idõbe, még a Brentari úttal folytatni és úgy vissza. Ez beleférne egy napba feszített tempóban? A Bocchette Centrale milyen nehézségû? Az idõjárástól tartunk, mert tavaly végig esett mikor ott voltunk, így csak a Sentiero Beninit tudtuk végigjárni. Pascal Sombardier idõi mennyire helyénvalóak? Van még valami fontos, amit tudsz a Bocchette útvonalakról?
  Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ismered-e a Trincee, a Brigata Tridentina, és a Giuseppe Olivieri utat? Ezek milyenek?
  Kösz a segítséget!

  #418538 Hozzászólás

  nzs

  Brenta

  Viszonylag sokat másztam a környéken, szerintem legjobb a Brentei menházból körbejárni a turistautakat, vagy hüttérõl-hüttére haladni. Esetleg Madonna di C.-ból felvonóval lehet idõt és energiát spórolni.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Dolomitok – Brenta
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.