Dominikai Köztársaság – Kivándorlás

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Dominikai Köztársaság – Kivándorlás

 • Indította
  Témakör
 • #18514 Hozzászólás

  erica
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mivel sokan érdeklödnek a Dominikai Köztárság felöl, igy mégegyszer röviden leirom a véleményemet.
  Ez a sziget nem egy tipikus kivándorló hely, aki munkát/ munkáltatót keres, annak nagyon nehéz. Aki csak ingatlant akar venni, s a már megszerzett pénzéböl élni (nyugdij, stb.), az szerencsés lehet, mert az eladási árak most alacsonyabbak, mint korábban. Tartózkodási engedély problémamentesen megkapható.

  Többet: erikawedig@web.de

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 49
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #461809 Hozzászólás

  erica
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Megnehezitették a bevándorlást

  Sziasztok!

  Egy ideje megnehezitették a bevándorlási feltételeket a Dominikai Köztársaságba. Elsö feltéte a “Visa de Residencia”-val való beutazás. Akinek kivándorlási gondolatai vannak, hasznos lehet a következö oldalba beleolvasni, megtudni, hogy tudja-e teljesiteni a feltételeket.
  http://lavidacaribe.wixsite.com/villa-magante/beutazas-letelepedes

  #458364 Hozzászólás

  Erika

  Re: Dominikai Köztársaság – Kivándorlás

  Kedves Adri, én már válaszoltam neked E-Mail-ben, október 6-án. Remélem, hogy mástól is kapsz még választ.

  #457970 Hozzászólás

  Adra24

  Sziasztok!
  Nem tudom hogy jó helyen járok e de érdeklődnék hogy mi a párommal az ősszel tervezzük hogy kiköltözünk dominikára most tájékozódunk hogy hova lenne érdemes menni ő vállalkozást vinne viszont engem munkalehetőség érdekelne.. recepciósként dolgozom itthon egy hotelben és ha kint adottak a lehetőségek ezen az útvonalon pályán maradnék.

  #184251 Hozzászólás

  erica
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Dominikáról válaszok

  Szia Ester!

  Ne haragudj, de csak most olvastam, amit irtál. Igen, továbbra is elérhetö vagyok.
  Weboldal: http://lavidacaribe.wix.com/villa-magante
  E-Mail:erikawedig@web.de

  Üdv.

  #184250 Hozzászólás

  esther
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  domimikáról kérdések

  Kedves Erika.
  Ingatlan vásárlással kapcsolatban lenne kérdésem hozzád.
  Elérhetõ vagy még?Szomszédodnak sikerült értékesítenie a házát?Várom válaszod.köszi Ester

  #184249 Hozzászólás

  hullahopp
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  (-:

  Ha van blogod azt szivesen olvasnam.
  Ha nincs akkor kezdj neki. (-:
  Bar a neved nem szimpatikus.
  Remelem Szekelyekhez nincs kozod mert akkor lekoplek.

  #184248 Hozzászólás

  zsuzsaszekelyi@gmail.com

  Sziasztok. Szeretném megköszönni a jó és rosszindulatu megjegyzéseket. Hajduszoboszlóig ugyan nem jutottam el mert a repülõ nem arra vitt, de már kozépamerikában élek 6 hete. Nagyon jó és nem bántam meg, hogy eljöttem. A 12 éves fiam itt jár már iskolába, és jobban tetszik neki mint a Mo-i.
  Tehát jó itt.

  #184247 Hozzászólás

  Letelepedni-vállalkozni-bennfentes magyar partnerrel?

  Nos, ha még van igényetek információkra, segítségre, írjatok.

  #184246 Hozzászólás

  erica
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  a tartózkodási engedély kéne, ha kb egy évrõl lenne szó

  Szia Emese,

  ha csak rövid idöre lenne szó,akkor nem ajánlanám a residencia megkérvényezését. Költség, papirok, idö, energia……A tartózkodási engedélyt a Dominikai Köztársaságban legjobb egy ügyvéddel intéztetni. A szokásos papirok mellett hitelesitett erkölcsi bizonyitvány, garancianyilatkozat egy dominikai állampolgártól, orvosi vizsgálat stb. is kell. Ha pedig még indulás elött szeretnéd intézni, akkor Németországba kell küldened a kérvényt s a papirjaidat (A Dominikai Köztársaság Magyarországon akkreditált, vízum kiadására jogosult nagykövetsége Németországban van, s magyar nagykövetség is csak Kubában van. Santo Domingoban honorarkonzul van, aki nem beszél(t) magyarul (2005. évi személyes tapasztalatom). Szóval szerintem nem éri meg 1000-1300 US Dollár-t kiadni egy ideiglenes tartózkodási engedélyre residencia provisional) ilyen rövid idöre. Jobbnak látom az idönkénti átutazást Haiti-be, vagy a büntetés kifizetését kiutazáskor a reptéren.

  A konzuli tájékoztatás ezt irja: „ Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek:
  Vízum:
  Azon országok turistái, akiknek nincs szükségük vízumra a Dominikai Köztársaságba való belépéshez, turista kártyát kell vásárolniuk. A turista kártya ára 10 USD, amelyet amerikai dollárban kell megfizetniük. Ezt a turista kártyát megvásárolhatják a Dominikai Köztársaság nagykövetségein és konzulátusain, vagy az országba érkezéskor a reptéren. A turista kártyával 60 napig tartózkodhatnak az ország területén. Azon személyek, akik meg szeretnék hosszabbítani tartózkodásukat, be kell fáradjanak a Santo Domingoban található Migrációs Hivatalba és kérvényezniük kell a kártyájuk meghosszabbítását. Amennyiben ezt elmulasztják, az ország elhagyásakor a helyi hatóságok büntetést rónak ki, amely 30 USD-tól egészen 500 USD-ig terjedhet, az országban eltöltött idõ függvényében. „
  (Forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?dominikai-koztarsasag)

  A 30 napon túli tartózkodás esetén – a Migrációs Hivatalban történö meghosszabbitás nélkül – a kiutazásnál a reptéren „büntetést“ kell fizetned, az eltöltött idö arányában.
  A táblázatot itt küldöm, az erre vonatkozó sorokat itt találod: IMPUESTOS POR ESTADIA PARA RESIDENCIA PROVISIONAL O TARJETA DE TURISTA, Mayor de 9 meses Hasta 1 año RD $2,500.00. Tehát 2.500 dominikai peso-t, azaz most kb. 64 US Dollárt kell fizetned büntetésként 9 hónap és 1 évi közötti tartózkodás esetén.
  (Forrás: ) http://www.migracion.gov.do/servtarifas.html

  Üdv. Erika

  #184245 Hozzászólás

  Emese9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Erikának

  Kedves Erika!
  Köszönöm szépen a gyors válaszadást.
  Azért mennék, mert a párom dominikai, tervezzük, hogy egy kis idõre ellátogatnánk. Így azért Santo Domingo, mert ott az egész család. A szállást nem én fogom intézni, egyelõre csak annyi lett nekem kiadva feladatnak, hogy a saját papírjaimat intézgessem – legalább gondolati szinten, hogy ha tényleg erre kerül a sor, ne csússzak el semmin, és ne az idõn múljanak a dolgaink.
  Nekem a tartózkodási engedély kéne, ha kb egy évrõl lenne szó… Ezt is a bevándorlási hivatalnál kell kérelmezni? Felteszem még Magyarországon… Vagy nagykövetségen? Ha jól tudom, magyar nagykövetség nincs dominikán, és dominikai sincs Magyarországon, így elsõ lépésként ez a legnagyobb gondom: nem tudom hova kéne mennem…
  Az alacsony bérek miatt nem lenne gondom, nem vagyok karrierista és nem a pénzért dolgoznék elsõsorban, bár jó lenne ha nem a párom és a családja tartanának el. De természetesen értem, hogy nagyon nehéz.
  Még egyszer köszönöm a segítséget
  Emese

  #184244 Hozzászólás

  erica
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  egy pár évre kiköltözni a Dominikai Köztársasba

  Szia Emese!

  Irod, hogy egy pár évre szeretnél kiköltözni a Dominikai Köztársaságba….s kérdezed, hogy „esetleg munka után hol érdemes keresgélni?

  Ha még nem voltál a Dominikai Köztársaságban, akkor azt javaslom, hogy elöször utazz ki körülnézni. De nem „all inclusive hotel“-t, hanem privát szállást keressél. S lehetöleg ne a turistacentrumokban, hanem kisebb településen, dominikaiak között. Santo Domingo-ba költöznél? Ebben nem tudok segiteni, én az északi részen lakom. Ez év kezdetén kettö magyar nöismerösömnek segitettem szállást szerezni a közeli kis faluban. Egy dominikai család adta ki nekik a házuk földszinti részét. A tulajok családtagokként kezelték öket, nagyon jól beilleszkedtek a falu életébe, barátságok szövödtek, amik internet kapcsolatokként most is megvannak. Egyikük hosszú blogban is beszámol az élményeiröl.

  A beutazási feltételek megváltoztak, most a 60 nap alatti tartózkodásnál (eddig 90 nap volt) nem kell vizum, csak egy turistakártya, ami 10 US-Dollárba kerül, s 60 napig érvényes (a dominikai reptéren kapható). A 60 napot meghaladó tartózkodásnál az illetékes Bevándorlási Hivatalnál (Departamento de Extranjería, Dirección General de migracion) kell a meghosszabitást kérelmezni. Hosszabb otttartózkodásra a tartózkodási engedélyt, a „residencia“-t kell megkérvényezni .

  Munka után hol érdemes keresgélni? A szigeten nagyon alacsonyak a bérek. Pl. Egy ápolónö 200 Eurót keres havonta….. Irtam már évekkel ezelött is, hogy a Dominikai Köztársaság nem egy tipikus kivándorló hely, aki munkát/ munkáltatót keres, annak nagyon nehéz. Az inkább másfelé keressen, föleg, ha karriert akar csinálni.
  A külföldieknek munkáltatóként, vagy önállóként van lehetöségük. A túrizmus sajnos nagyon visszaesett, dominikai szakemberek több nyelvtudással is munkanélküliek…………. Egy másik lehetõség, az online munka. Internet kapcsolat már nem probléma vezeték nélkül USB-Stick-kel.

  Üdv. Erika

  #184243 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ezt talaltam 5 perc alatt

  Igaz, nem spanyol, de infonak jo.
  ” You are here: Home » Dominican Republic » Dominican Republic: Government Begins to Implement New Immigration Law

  Dominican Republic: Government Begins to Implement New Immigration Law

  In January 2012, the Dominican Republic will begin to implement its new immigration law. Over the coming months, new eligibility criteria and application procedures will be introduced for temporary work and permanent visa categories, with full implementation of the law expected to occur after presidential elections in May 2012.

  A new medical examination and insurance requirement will take effect for temporary residents on January 2. Other changes – including a longer period of stay for business visitors and a new visa requirement for foreign assignees who will apply for a temporary residence permit after arrival – will be implemented over the coming months.

  Medical Requirements for Temporary Residents Take Effect January 2

  Beginning January 2, first-time applicants for temporary residence will be required to have a medical insurance policy from a government-approved insurance company. Foreign nationals renewing their temporary status will be required to undergo a medical exam and must submit an original medical report with their application.

  Other New Requirements Expected to Take Effect in the Coming Months

  The following new procedures and requirements are expected to take effect in the coming months, though exact implementation dates are not yet known.

  New visa requirement for in-country temporary residence applicants. In the future, foreign assignees who plan to file for a temporary residence permit after arriving in the Dominican Republic will be required to obtain a residence visa from a Dominican Consulate abroad before entry. This new rule will apply to all prospective temporary residents, including foreign nationals who are otherwise visa-exempt. Currently, nationals of visa-exempt countries can enter as business visitors and change status in-country without securing a consular business visa in advance.

  Changes to temporary residence renewals. Under current law, a temporary residence permit is valid for one year and cannot be renewed, but can be converted into a permanent residence permit before expiration. Under the new law, the temporary residence permit will be valid for one year and will be renewable. After the fourth renewal, the foreign national will be eligible for permanent residence. The Director of Immigration will have the discretion to allow a foreign national to apply for permanent residence before the fourth renewal if he or she can demonstrate extraordinary professional, scientific or technical expertise.

  Changes to first-time permanent residence applications and renewals. First-time applicants for permanent residence will be required to undergo a medical exam and provide duly legalized marriage and birth certificates for dependent applicants. Permanent residence is currently valid for two years and may be renewed for subsequent two-year periods. Under the new law, permanent residence will be granted for an initial period of one year. After the first renewal, permanent residence will be renewed every four years.

  New short-term work permit. Individuals and groups of foreign nationals will be able to apply for a short-term work permit valid for up to one year of employment. Foreign nationals will need to obtain a short-term work visa at a Dominican Consulate abroad and then apply for the short-term work permit after arriving in the Dominican Republic. Applicants will be required to undergo a medical exam, and their local employers will be required to provide a sponsor letter, a contract signed between the employee and the local employer and a repatriation deposit.

  Increased period of stay and new document requirements for business visitors and tourists. The new law increases the admission period for business visitors and tourists to 60 days, up from the current 30-day limit. Extensions of up to 60 days are available, provided the foreign national undergoes a medical exam and shows confirmed travel reservations or other proof of final departure from the Dominican Republic.

  New travel restrictions for foreign nationals. Visa nationals who have a pending application for a temporary or permanent residence permit will need to request a re-entry permit before traveling outside the Dominican Republic. All temporary or permanent residents, regardless of nationality, will be limited to a maximum of six-month stay abroad during their period of residence in the Dominican Republic, unless they can show extraordinary circumstances and receive approval from immigration authorities.

  Employers should take the forthcoming changes into account when planning assignments to the Dominican Republic over the coming months. Fragomen is closely monitoring the implementation of the new rules and will provide updates as developments occur.

  Fragomen worked closely with Carrasco Blade & Asociados (Dominican Republic) to prepare this alert. This alert is provided for informational purposes only. If you have any questions, please do not hesitate to contact the global immigration professional with whom you work at Fragomen Global Immigration Services or send an email to lar@fragomen.com.

  Source: Fragomen “
  AR

  #184242 Hozzászólás

  Emese9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Santo Domingóba költözni egy kis idõre

  Kedves Magyarok!

  Érdeklõdni szeretnék, hogy ha egy pár évre szeretnék kiköltözni a Dominikai Köztársaságba, milyen intéznivalóim lennének (szükséges papírok, engedélyek, mit hol lehet beszerezni, bármi egyéb jótanács)

  Spanyolul folyékonyan beszélek, tanári diplomám van és egy év képzésen is túl vagyok turizmus-vendéglátás területén, gyerekeknek angolt tanítok, esetleg munka után hol érdemes keresgélni?

  mail címem godoemese@gmail.com, bármilyen hasznos tanácsot, segítséget örömmel vennék.

  Köszönöm szépen

  Emese

  #184241 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ennyire leengedtetek?

  Ilyen lelkesedessel meg Hajduszoboszlora sem fogtok eljutni, nemhogy az orszaghataron tulra.
  AR

  #184240 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zsuzsa

  Bram-nak igaza van. El kell fogadni, hogy mindennek ara van. Meg akkor is ha ingyen van. Ez amolyan axioma. El kell fogadni, nincs ertelme vitatkozni rola. Abban teljesen igazad van, hogy a mai Magyarorszagrol el kell menni. Nevetseges az ami most otthon folyik. Sot siralmas.
  Megertem, hogy nem szereted a hideget. En sem, de ez a legutolso szempont.
  Mohamedan orszagban a nok hatrabb allnak a sorban mint az allatok. Felejtsd el. A homogen [ Korea,Japan ] kelet azsiai orszagok nagyon nacionalistak. Ha apolonokent szeretnel dolgozni ott, Japanban elobb fog a ferjed gyereket szulni mint te nover allasban dolgozni. Afrikat ugy ahogy van, kihuzhatod. A nagyjabol 50 afrikai allambol a ket kezemen megszmolhatnam ahol nem gyiklojak egymast az emberek. Lehetne meg sorolni.
  Neked igazabol USA, Kanada, Ausztralia [ esetleg Uj Zealand ] marad Europan kivul. Talan tavol lemaradva Brazilia, Chile, Argentina, bar ebben az esetben egy jo adag optimizmusra szukseged lehet. Europa nektek a legkonyebb ha tudjatok mit akartok es arra koncentraltok, nem ugraltok felevente orszagrol orszagra mint sokan itt a neten.
  Most volt a hiradoban, hogy Spanyolorszagbol a szakkepzet munkaero tavozik. A riport alany 3000 Euroert talalt maganak munkat Norvegiaban mint nover. Norvegul tanul es keresett maganak munkat. Nem ugy mint itt az Utazas forumon az emberek tobbsege akik alapfoku nemet nyelvtudassal keresnek Svedorszagban munkat. Ezek vagy agymosott emberek vagy olyan naivak, hogy az mar fajdalmas.
  Neked kell eldonteni mi a jo neked. Szamold ki! Holnap kiutazol es a jovo heten mar van is valamilyen vacak melo heti 300 Euroert, netto. Az eletedben meg potencialisan dolgozhatsz 30 evet. Melyik szerinted a jobb uzlet; Heti 300-ert melozni a kovetkezo 30 evben vagy kiizzadni, hogy a szakmadban dolgozhass het ezerert a kovetkezo 30 evben. Nekem ez volt legalabbis a kerdesem. Jelenleg az ausztral minimal ber haromszorosat [ az atlagjovedelem duplajat ] teszem zsebre hetente. Igaz, ezert en meg majdnem 3 evet tanultam itt, hogy a magyar papirjaimat megvedjem es honositsam. Legtobbszor ingyen dolgoztam, hogy meg legyen az oraszamom a vizsgakhoz es a vizsgadijakat is a sajat zsebembol fizettem. Neked kell onmagaddal es a csalaldoddal szamotvetned.
  Nezd, hogy megertsd mirol van szo, gondolkogj el a kovetkezon:
  3 beka unatkozik a to partjan. Ketto elhatarozza, hogy beugranak furodni egyet. Hany beka marad a parton?
  AR

  #184239 Hozzászólás

  Szerintem

  Haiti még jobb.

  ppp.

  #184238 Hozzászólás

  AR

  köszonom a válaszotokat. az “itt is csak a suli ingyenes’
  AR kritikájára irtam. Tudom, hogy mindenhol mindennek ára van. Egyszerüen el akarok menni innen, nem szeretek itt élni, nem érzem jól magam a rosszkedvü és rosszindulatu,megtört emberek között. Hogy miért pont dominika? nem tudom. Meleg helyre szeretnék menni, mert nem birom a hideget. Ausztráliáról pedig nem is gondolkodtam, nem is tudom miért.
  Kedves AR. azért gondolom Te is elindultál valamikor.
  Ahogy kiveszem a szavaidból ausztráliában élsz. és valószinüleg jól is érzed ott magad. Megjegyzem 3 hónapra a fötésszámlám nem 500 dollár, hanem 1200 dollárnak megfelelõ forint volt.
  Különben olvasgattam dominikáról, a gazdaságáról, a társadalmi rétegzõdésekrõl. Épp azért probálok találni valakit aki kint él.
  De ha mondanál valamit arról, hogy Nálad mi a helyzet megköszönném. Amit tudok az az, hogy a valóság soha nem egyezik a médiában leirtakkal, vagy csak nagyon kevés az egyezõség.Legalábbis erre fele.
  Várom válaszod és azt hogy megérte-e elmenni?
  Zs.

  #184237 Hozzászólás

  Bram
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  suli ingyenes

  “és ha jobban belegondolsz itt is csak a suli ingyenes”
  Kedves Zsuzsa ezt meg vegkepp nem ertem. Meg mi mas legyen ingyenes? Mindennek ara van meg az ingyens sulinak is. Valaki, az adofizeto, fizet erte. Nincs ingyenes ebed.

  #184236 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  igaz

  en kint vagyok es eszem agaban sincs visszatelepulni Magyarorszagra, de azert annyi eszem volt, hogy nem a Dominikai Koztarsasagban telepedjek le.
  Megjegyzem, valoszinu, hogy Izlandon, a sarkkor alatt, olcsobban jonnek ki a futessel mint itt Ausztraliaban. Tavaly teli [jun, jul, aug] harom honapra 500 Dollar volt a futesi szamla. Most is megy a futes amig agyba nem bujunk es reggel fel oraval ebredes elott az automata bekapcsolja azt ujra.
  Hadd kerdezzem mar meg, az ilyen helyeket mint Dominikai Kozt., Csendes oceani szigetek, Fulop-szigetek, stbti megalmodjatok vagy komolyan is gondoljatok? Valaki csinal otthon hazi feladatot es utanna jar a tenyeknek, tortenelmi hattereknek, gazdasagi helyzetnek, tarsadalmi retegzodeseknek, stb?
  Nagyon naivak vagytok ha azt hiszitek, hogy a futes megsporolasaval szignifikansan fok emelkedni az eletszinvonalatok. Nevetseges erveles, de azert sok sikert.
  Egyebkent ha kell segitseg kiasni az infot es tudod mit keresel, akkor tudok segiteni. Elsosorban angolul, franciaul de ha megeroltetem magam meg spanyolul is megtalalhatom amit keresek.
  AR

  #184235 Hozzászólás

  driftkiraly@gmail.com

  örülök a kritikának. De azért ahogy a szavaidbõl kiveszem mégis csak kint vagy, és nem jöttél vissza.tehát nem is olyan rossz. Igaz nem beszélek folyékonyan spanyolul, de a kényszer nagy ur.A munkanélküliség pedig itt is 13 % felett van és a bevételem a téli hidegre megy el. Tehát ha azt megsporolom, már jó vagyok.és ha jobban belegondolsz itt is csak a suli ingyenes.
  Zs.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 49
Hozzászólás: Dominikai Köztársaság – Kivándorlás
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.