Driving licence

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Driving licence

 • Indította
  Témakör
 • #16645 Hozzászólás

  én10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok, tudom már egyszer lerágott téma, mégis szükségem lenne némi kis plusz infóra, hogy hogyan lehet DL-t szerezni USAban, pontosabban CA-ban, mer van még pár dolog, ami nem hangzott el.
  Szoval énnekem lesz legalis tartozkodásom pár honapig, de érdekelne, hogy mennyi idore lehet a jogsit kapni? Mer mindenki mást irt! Szoval csak az én legalitásom végéig, vagy akár évekre is?
  Elöre is köszi, srácok!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 35
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #168722 Hozzászólás

  Doki bácsi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Román cigány x-man

  Román cigány copy-jaival van tele a MAGYAR CSET húzzál anyádba vissza romániába:te csak Daciát láttál életedben azt is loptad az aradi fõpályaudvar elõtt és a határig gurultál vele.Nagylaknál megállítottak, beszarva találtak benne…Kérték jogosítványodat,de csak buletinod volt,az sem a nevedre kiálítva.FÖLDET RÁD.

  #168721 Hozzászólás

  hmm…

  Sue pedig az okostojás.;)

  #168720 Hozzászólás

  sue

  Ne varj sokat, mar masok is probaltak…

  A moderator maga, Xman…
  Sue

  #168719 Hozzászólás

  English

  Úgy tûnik néha nem ártana ide egy moderátor. :-o

  #168718 Hozzászólás

  hmm…

  Igen lehet nevet változtatni, például Mrs.Jolynn Marie Ryan. Az én kedvencem például Kim Bassinger, akinek hiányzik a ball melle, mert az egyik jobb mint a másik.;))

  http://www.azcentral.com/families/articles/0108fam_babynames.html

  Remélem segitettem

  #168717 Hozzászólás

  Marcsi2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Köszi

  Köszi Xman, meglesz.
  :)

  #168716 Hozzászólás

  Marcsinak

  http://honeymoons.about.com/cs/eurogen1/a/namechange.htm

  Egy hivatalos név cserét be kell adni a biróságnak születési , házassági stb. bizonyitványokkal. A kérvényt pedig lehet letölteni a netröl vagy ingyen is belehet szerezni. Minden a postán keresztül történik.

  #168715 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  Ca. ad jogsit turistáknak is, mert legálisan vannak itt és jogosultak rá. A jogsi pedig nincs korlátozva, vagyis nincs a legális tartozkodáshoz kötve. Igy aztán még illegális statusban is használják mikor arra már nem jogosultak. Ennek egyszerü volt utánanézni (Restrictions)

  Az SSN-t minden állam használhatja személyire, mint primary ID.

  Ennek a ketrecesmajomnak aki itt dokinak titulálja magát, pedig világit a negro a szájában.

  Elõttem itt csak sötétség volt.

  http://www.dmv.ca.gov/dl/dl_info.htm#SSN

  Social security number (SSN) requirement

  The Social Security Act allows any state to use the SSN to establish the identification of an individual. The California Vehicle Code requires the collection of the social security number.

  Exception to the SSN requirement:

  If you are legally present in the US, but ineligible for an SSN, you are exempt from SSN requirements. However, you must still provide an acceptable birth date/legal presence document for any DL/ID card application OR provide a valid SSN.

  #168714 Hozzászólás

  Doki bácsi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Buzi román x-man:továbbra is román.

  HA MEGNÉZITEK A ROMÁN (X-MAN)STÍLUSÁT: Aakkor csak a saját stílusában szabad (neki) írni,bár figyelmen kívül hagyhatóak Internetes össze-vissza másolásai.Securitate ügynök Caninck,Saskecton(vagy mifene) román barátjaival osszák az igét a MAGYAR csetem.Anyjuknak ugassanak ezek a büdös román köcsögök.Földet rájuk! Ja NEKÜNK ha Uniós tagok lesznek,majd meglátjátok pulicka zabáló hordáikat.

  #168713 Hozzászólás

  fetyka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  DL

  Ha valaki legallisan van az USA-ban es nem B-1/B-2 -es vizummal,akkor kaphat allami jogositvanyt.Ha pedig jogosult DL-re,akkor nem kell bemutatni a SSN,csak az utlevelet az ervenyes vizummal(kiveve B-1/B-2)Ez teljesen logikus,hiszen,ha valaki jogosult a SSN-ra,akkor kaphat jogsit is es forditva ugyanigy ervenyes.Persze ez csak azokra az allamokra vonatkozik,ahol nem adnak turistavizumra jogsit.

  Amugy en Coloradoban vagyok es itt a SSN-t nem is fogadjak el,mint masodik ID-t.

  #168712 Hozzászólás

  Nocsak ; ))

  Frieden az tudományosan kivan mutatva hogy az evolucio idõben telik.

  #168711 Hozzászólás

  Frieden
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mr.Zoo

  Most mar zoologusok is vagyunk?! A mindenit!

  #168710 Hozzászólás

  hmm…

  Persze azt csinálsz amit akarsz, viszont én mindig a forumnak adok felvilágositást. Én idáig nem is tudtam hogy fiu vagy lány vagy.

  Én világitottam ennek a ketrecesmajomnak aki dokinak titulálja magát itt a forumon a szájában. Amerika neki csak egy örök álom marad. Mo.-n nincs kötõdése.

  Megtestesitti a többi majmot akik a ketrecböl okoskodnak. Valami magyar hülyeséget olvasott az extraprovincial registration-röl. Azt se tudja hogy kell azt mondani vagy mit jelent, de adta a bankot és keverte a szezont és a fazont.

  #168709 Hozzászólás

  Marcsi2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hmm

  Elõször is Xman:
  Meg akartam keresni azt a levelet, amit a SS adott, amirõl te is beszélsz, de nem találom, valószínûleg kidobtam, hogy már nincs rá szükség:) Evvan:)
  Amúgy úgy döntöttem, hogy nem fogom megcsináltatni a jogsit, amíg meg nincs SS#, mert akkor utána mehetnék a névcsere miatt újracsináltatni, azt meg csak a nevemmre szóló SS kártya alapján lehet. Tehát ha megkapom a SS-t a lánykori nevemre (arra adtuk be az immigration-be a papírokat, mivel csak ahhoz volt igazolványom), akkor elõször azt kérem ki a férjezett nevemre, utána pedig a jogsit szintén a férjezett nevemre. Felesleges kikérni a jogsit, hogy (remélhetõleg) fél év múlva újra csak a papírmunka legyen vele. Egyszerre meglesz a végleges és kész. Addig is itt van a nemzetközi, meg amúgy sem vezetek túl sokat. Az egyetlen hátránya, hogy így nincs ID-m, csak az útlevél, amit nem hurcolok magammal, és múltkor se kaptam az étteremben koktélt :D Szóval még nem kell ránctalanítókrémet használnom ;D (25 vagyok)
  Másodszor is Doki:
  No comment…

  #168708 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  Mi a hasonló az ablaküveg és Doki között ?
  – Minél többet döngeted, annál lazább lessz.

  A Ca.DMV lapon ott van hogy ellenõrzik az SSN-t. Ezt azért hangsulyozzák, mert NY 300,000 jogsit adott ellenõrzés nélkül. Nem akar Arnold nevetségesnek nézni. Az eljárások rendszeres biztonsági ujitásokon mennek át. Egy viszont 2 éve nem változott az USA-ban. Ez pedig a levél az SSA irodátol ami igazolja hogy nem jár valakinek SSN.

  Mikor tökfej aláirja a Real ID Act-et amit most megszvaznak, akkor nem lesznek kivételek az államokban. Elõttem itt csak sötétség volt.

  #168707 Hozzászólás

  Doki bácsi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Buzi román x-man

  Buzi román x-man,látom hogy rágod a Carpatia cigit még most is.Hi! Hi!Ahogy a nagy MAGYAR költõ mondja:semmi és valami között honol tekinteteted…De hát (te) ezt sem úgy sem érted szûk román agyaddal,mert helyén mosogatólé van.Hi! Hi!
  A FRANKÓTÓL OLYAN MESSZE ÁLLSZ,MINT MAKÓ-JERUZSÁLEM. Vágod már te kis köcsög román? Mint sokszor mondtuk,disszidáljatok vissza (romániába) anyátokba,ott osszad az igét.

  #168706 Hozzászólás
  #168705 Hozzászólás

  hihi ;-)

  – Mi az abszolút megfígyelésem Doki forum jelenlétéröl ?
  – Az üres fejének jobb az akusztikája.

  #168704 Hozzászólás

  Doki bácsi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  x-man anyját fedezi a medve

  Te kis rohadt Secus ügynök:indulj vissza a moldovai havasokba szõröstalpú anyádba!

  #168703 Hozzászólás

  hihi ;-)

  Dr.Vitéz Nagy Tibornak !

  Te ketrecesmajom, világit a negro a szádban. Itt te csak büdösited a levegõt és még vizumot se kapsz. Nincs kötõdésed.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 35
Hozzászólás: Driving licence
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.