Dubai tranzit vízum

 • Indította
  Témakör
 • #46063 Hozzászólás

  Péter

  Kinek van tapasztalata az ún. 96 órás/vagy más tranzit vízummal? Az Emirates nem tudja intézni mivel nem velük utazom.A hivatalos információk nem túl részletesek.Szálloda sem jön szóba, mivel oadfelé csak 7 vissza kb. 10 órát leszek Dubaiban.

  Köszi,

  Péter

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #444112 Hozzászólás

  aabel

  Re: tranzit vízum

  Köszönjük!

  #444111 Hozzászólás

  Péter

  Dubaiba nem kell tranzitvízum

  Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a segítõ szándékú hozzászólásokat, de úgy tûnik megoldódott a dolog.:)
  Tanulságul az utánam jövõknek idemásolom a hivatalos infót, amit egy dubai utazási iroda írt:

  If the passenger has a confirmed ticket to an onward destination and he is not intending to come out of the airport – no transit visa required.

  The inter-terminal transfer from terminal 1 to 2 and vice versa can be arranged at the airport directly. The guest would need to approach the transfer desk accordingly.

  Best Regards,

  Shabana Waheed

  Tours Consultant

  Airlink Holidays

  AIRLINK INTERNATIONAL UAE

  Associate partner Carlson Wagonlit Travel

  P. O. Box 10466

  Dubai – UAE

  Ph : 04 – 2821050

  Fax : 04 – 2825201

  #444110 Hozzászólás

  aabel

  Re: Péter

  Már értem, a kényszer nagy úr.
  A vízumhoz -magyar állampolgárként- emirátusok-beli szponzorra van szükséged, ez lehet magánszemély, cég, EAE-i légitársaság, szálloda, stb. Magyarul õk hívnak meg és vállalják érted a felelõséget. Ha van ilyened hajrá, de szerintem mielõtt a vízum(ok)ért harcolsz, vedd fel a kapcsolatot az Emirates-szel, mivel a reptéri kiszolgálóegységek (Dnata) is az Emirates Csoport tagjaiként funkcionálnak. Hátha a transitdesknél Dubaiban van megoldás a check-inre. Lehet, h erre semmi esély, de egy próbát megér. Ha nem nyert, akkor kérdezd meg a Lufthansáékat és AirBlueékat vízum szponzorálás ügyben. Szerintem 7 órás csatlakozással nem engednek ki, 8 óra a küszöb. De ezt érdeklõdd meg az érintettektõl.

  Esetleg klikk ide is (majd innen megnézheted a Marhaba szolgáltatásokat is):
  http://www.dnata.com/operations/passenger.htm
  Vagy kérdezd meg a DIA-nál:
  http://www.dubaiairport.com/DIA/English/TopMenu/Contact+Us/Contact+Form/

  Re November: ez lehet hogy mûködik, de csak ha már OTT vagy. Ugyanis Európában nem (sem) engednek fel a DXB járatra, ha nincs vízumod, és evidens, hogy be kell lépned az országba, mivel magyar állampolgárként kell elõre igényelt vízum. Kivéve ugye az EK pult, de az meg amúgy is csak akkor áll veled szóba, ha EKval mész. Különben marad a Marhaba.

  #444109 Hozzászólás

  november

  pakisztan

  pakisztan az egyik legjobb hely a foldon, zero turista, sok latnivalo, kedves emberek…

  #444108 Hozzászólás

  Péter

  AAbel

  Köszönöm a váélaszt, de pontosan EZT nem tudom! Olvastam hogy szponzor kell a tranzit vízumhoz is, de nem tudom a gyakorlatban, hogy mûködik a dolog!Tul.képpen nem is ragaszkodom hozzá, hogy kiengedjenek a reptérrõl, de ki kell jönnöm a tranzitból, mivel Dubaiba Lufthansával megyek és AirBlue-val repülök tovább Islamabadba, ezért fel kell vennem a poggyászomat és újra be kell csekkoljak.

  #444107 Hozzászólás

  November

  Mult heti tapasztalat

  Keress Dubaiban valami ismerost, lehet barki, legyen meg a neve es a telefonszama, mas nem kell. Erkezeskor kiindulsz az utlevelvizsgalat fele (hosszu mozgojardas megoldas), majd a mozgolepcso tetejen balra van egy Emirates pult. Itt megmutatod a jegyet es a telefonszamot es a nevet, azt mondod, hogy Ot latogatod meg a transit alatt, es 50 dezsoert adnak egy transitvizumot amivel siman belepsz. Erdemes kocsitberelni, rengeteg megoldas van az erkezsi kijarat utan kozvelenul. Nekem a varos elegge nem tetszett, egy oriasi shopping mall, de kocsival le lehet lepni a sivatagba akar fel ora alatt is. Az erkezesi kijarat utan a taxiktol balra van egy csomagmegorzo, ott lehet hagyni barmi nemszukseges csomagot, azt hiszem 24 oras es az ar OK.

  #444106 Hozzászólás

  aabel

  96 órás vízum

  Nekem volt 96 órásom, bár EKval mentem. Emirátusok beli légitársaság szponzorálhatna (ha velük mennél) vagy szálloda, ismerõs, cég, stb. De gondolom ezt már tudod. 7 órás csatlakozással ki sem engednek. Szerintem 10 óra miatt meg ne strapáld magad, nem éri meg, amúgy sem sok idõ ez egy reptéren (azt elhagyni meg nem elegendõ). DXB-n is van ingyenes hotspot meg minden, nem kell unatkozni. Ha aludni szeretnél a reptéren és csúcsidõ van, akkor készülj fel, lehet hogy a földön lesz csak helyed (tipp: a keleti szárny végében, a 40-es kapuk környékén nem szokott akkora tömeg lenni, az illemhelyiségeknél sem kell sorban állni).

  Egyszer majd állj meg úgy, hogy a 96 órát kihasználod. (Más esetleg mást mond.)

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Dubai tranzit vízum
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.