Duna-delta

 • Indította
  Témakör
 • #9165 Hozzászólás

  gyula

  Volt valaki arrafele mostanaban? Erdemes es lehetseges ellatogatni e mesebeli nad- es mocsartengerbe? Halasznak meg hagyomanyos modszerekkel a lipovanok? Olvassak Erdelyi utazok a Magellan.net-et? Mennyibol lehet most kijonni Romaniaban?

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #124416 Hozzászólás

  Peter

  delta

  Nagyon erdemes a Deltaba utazni. Europa egyik utolso vad vizivilaga. Sarkadi Nagy Eszter informacioi helyesek, s ha jol tudom nem kell semmifele kulon engedely (nehany eve voltam, akkor meg nem kellett). Meglehetosen sok a turista. Javaslom, hogy ne menjetek rogton vegig a torkolatig, erdemes a delta belsejeben letaborozni. En a Sulina ag menten fekvo Maliucban voltam. A halaszok penzert elvisznek a kozeli Fortuna tohoz, mely telis tele van madarral-rengeteg pelikan. A to es a falu kozott van a nyari szallashelyuk egy mocsarszigeten. Hagyomanyos modszerekkel halasznak, s a szallasuk negy colop a foldbeverve rajta feher lepedo. A faluban ellenben rendes hazuk van (vilannyal, vizzel) es a nyari szallashelyrol a fiatalok estenkent beeveznek a falu diszkojaba. Maliucban van szalloda, de nagyon draga, ezzel szemben szinte barkinel meg lehet szallni eleg olcson. Egy szot sem tudok romanul, de pozitiv gesztusokkal az ember meg tudja magat ertetni. Az orosz erhet valamit, hiszen errefele oroszok is elnek.

  #124415 Hozzászólás

  Sarkadi Nagy Eszter

  A mult nyaron voltunk ott 6-an. Tulcea-ig vonattal mentunk, onnan egy jo 6 oras hajout Szentgyorgy. A hajo ket naponkent kozlekedik. A faluban van minden delelottonkent, ha van turelmetek kivarni a sutest meg kenyeret is vehettek. Ott Szentgyorgyon van valami kemping, de nem orzi senki a cuccot, mi ismerosoknel satraztunk. A Fekete tenger bizonyos reszein rengeteg apro meduzaval talakoztunk, ami nem veszelyes csak olyan lekvarszeru…
  Mindent osszevetve nagy elmeny volt.

  #124414 Hozzászólás

  zt

  Szia Joe :)

  Sándor Attila emilje:
  E98SAA01@student.ceu.hu

  sok sikert

  #124413 Hozzászólás

  Dzsó

  Ismerek egy bennfentest

  Hahó! Keresd meg Sándor Attilát, aki a Közép-Európai Egyetemre jár, egyebkent biológus-madarász vonalon mozog. Minden nyáron jár a Deltába gyûrûzni.

  #124412 Hozzászólás

  bb

  rom mánia

  Olcsó. Utazz! Deltába engedély kell, vagy egy lipován haver, aki bevisz.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Duna-delta
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.