DV2004-a megmaradt helyek

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok DV2004-a megmaradt helyek

 • Indította
  Témakör
 • #19566 Hozzászólás

  Boomerang

  2003 június végén értesítettek, hogy nyertem a vízumlottón 2004-re, azóta folyamatosan követem a sorszámok alakulását, de Európában nagyon lassan haladnak és nemsokára itt van szeptember, vagyis a program vége. Nekem már minden szükséges papírom megvan. Mivel olvastam a honlapjukon, hogy fogytán vannak már a vízumok és valahogy elõnyt lehet szerezni (azt nem írja hogyan), gondoltam megkérdezek olyanokat, akik esetleg nyertek 2004-re vagy korábban, osszák meg velem tapasztalataikat.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #202833 Hozzászólás

  Boomerang

  a megmaradt helyek

  Kapott valaki vízumot az idén? Ha igen milyen sorszáma volt?

  #202832 Hozzászólás

  Boomerang

  DV2004

  E-mail címem progyma@freemail.hu.

  #202831 Hozzászólás

  applicant

  Boomerang

  Úgy emlékszem a 50e vizum le van oszta régiónként, Európának olyan 20e jut. Talán elég lesz a 30e-s sorszámod, ahhoz, hogy neked is jusson vízum és ne is fuss ki az idõbõl. Ha adsz egy email címet megpróbállak összehozni egy olyannal aki többet tudna mondani.

  #202830 Hozzászólás

  Boomerang

  a megmaradt helyek

  A sorszámokról információ szerezhetõ a http://www.travel.state.gov/visa_bulletin.html oldalon. Itt írja azt a szöveget is, amiért belekezdtem ebbe a témába, bemásolom az angol szöveget, hátha valaki többet ért belõle, mint én:
  No applicant can take future Diversity Visa (DV) availability for granted. DV-2004 numbers could be exhausted even before the end of the fiscal (visa) year, since with each passing month fewer numbers remain. Very heavy demand for DV numbers, particularly at CIS Offices in the United States, might also bring allocations to the annual limit. Applicants whose cases are not processed to conclusion during the month of original interview should be aware that they risk losing their chance for a visa. Therefore, it is in the best interest of DV applicants who wish to take advantage of their visa opportunity to apply for and obtain their visa as expeditiously as possible.
  A sorsolás utáni értesítõn van a case number, ami a sorszám, sajnos minden kontinensnek 1-tõl kezdõdik a sorszáma. Ez a sorszám azt jelenti, hogy hanyadik vagy a kisorsolt 100.000-110.000 ember közül a saját kontinenseden.

  #202829 Hozzászólás

  bbird

  megmaradt helyek

  Sziasztok!

  Segítsetek nekem mert még nem volt annyi idõm, hogy áthámozzam magam a state.gov-on.

  Hol lehet megnézni azt, hogy hányas sorszámnál tartanak?

  Illetve még egy kérdés:

  Ha kisorsoltak és visszaküldöm a nyomtatványokat, akkor kapok egy válasz levelet amiben leírják mit kell tenni és
  ebben a boritékban van benne a sorszám? Ez az a sorszám, hogy az 50-55.000-bõl hanyadik vagy? Vagy, ha válaszoltak akkor a Case# Number számít?

  Üdv

  bbird

  #202828 Hozzászólás

  turelem

  boomerang

  Jesszusom! Tehat ha kihuznak, az meg csak egy tortura kezdete? Hogyan van ez? Megkapod az elso ertesitest, arra valaszolsz, majd kapsz egy sorszamot, amikor sorra kerulsz bemesz, es megkapod? Hajaj.
  Hat sok sikert!!!!

  #202827 Hozzászólás

  Boomerang

  A sorszámom 30.000 fölött van és eddig csak azért nem beszéltem a követséggel, mert mintha írtak olyasmit az értesítõ levelükben, hogy ilyen probémával nem lehet “zaklatni” õket. E-mailt már írtam, de nem válaszoltak rá. A honlapjuk szerint júliusban Európában még csak a 23.500-as sorszámnál lesznek. Tavaly ilyenkor Európában már túllépték a 36.000-es sorszámot is.

  #202826 Hozzászólás

  applicant

  sorszam

  Nem tudok erdemben segiteni,de arra kivancsi lennek, hogy mennyi a sorszamod. Beszelj a kovetsegen valakivel.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: DV2004-a megmaradt helyek
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.