Egy éves útra érdemes-e: Lariam, Malarone

Kezdőlap utazas.com Fórum Egészség és utazás Egy éves útra érdemes-e: Lariam, Malarone

 • Indította
  Témakör
 • #26173 Hozzászólás

  Akos19
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok,

  tanácsotokat szeretném kérni. Párommal kb. 1 éves körutat tervezünk (Dél-Amerika, Délkelet-Ázsia, Kelet-Afrika). Ezek legjobb tudomásom szerint mind maláriás területek, melyekre hol a Lariam, hol a Malarone jó. A topicokat elolvasva nem szeretnék 1 éven keresztül malária ellens gyógyszereket szedni, de feldobni a talpamat sem a maláriától. Van valakinek valami ötlete?

  Elõre is kösz a válaszokat

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #306352 Hozzászólás

  Zsolt

  re: Bongo

  Ez a B komplex, vagy egy másik ilyen büdös vitamín, asszem a Polivitapex (vagy a kettõ ugyanaz?) nem csak egy illuzió? Nem lehet, hogy a szúnyog pont azt a büdöset szereti?
  Ázsiai példa, de a dayak vadászok dohányleveleket kötnek a bokájukra a rovarcsípések, meg az ottani kis piócák ellen… Mások szerint az erõs mentaszagú olajokkal való kenegetés riasztja a zúnyogot, meg a piócát is.

  #306351 Hozzászólás

  Akos19
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Köszi

  Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

  Üdv

  Ákos

  #306350 Hozzászólás

  bongo

  Megoldható nélküle is…

  Én kb. 8 hónapot bírtam ki maláriás területen gyógyszer nélkül úgy, hogy megfertõzõdtem volna, ami egyrészt a szerencsének köszönhetõ, de betartottam a szabályokat is mint pl.: a szúnyogok rajzásának idején nem nagyon tartózkodtam kint fedetlen bõrfelülettel (hosszú ujjú ing, nadrág, bakancs, kalap), ez Bolíviában reggel 6-9 óra és este 17-21 óra között volt és alvás kozben is teljesen szúnyogmentes környezetek alakítottam ki. Hosszú távon tényleg nem érdemes malária ellenes szereket szedni, mert tönkreteszik az ember máját, és azt biztosan, viszont a malária megkapásának esélye -ha óvakodsz- nem olyan magas.

  Mivel úgy tûnik, sokat fogtok utazni, és több idõt városokban tölteni, azokban pedig van szúnyogirtás (legalábbis Dél-Amerikában tutira), tehát a maláriát megkapni elég kicsi az esély. Amerre jártok, mindig kérdezzetek utána, hogy adott helyen adott idõben van-e épp járvány, vagy hogy mennyi a betegek aránya. És ha legalább járvány közeli állapot uralkodik, akkor esetleg érdemes lehet gyógyszert bevenni.

  De inkább próbáljátok megakadályozni, hogy a szúnyogok csípni akarjanak benneteket, pl. ne fogyasszatok semmi édeset ebben az idõszakban, szedjetek B komplexet.

  De természetesen mindezek mellett is megvan a malária elkapásának lehetõsége, viszont nem biztos, hogy komolyabb problémát jelentene mint egy csúnya májgyulladás… De persze ez utóbbi sem alakul ki mindenkinél, van aki jól bírja a gyógyszert. De azt tudjátok, hogy max. másfél hónapig (ha jól emlékszem?) szedhetõ egy malária ellenes gyógyszer, utána másfél hónapos szünetet kell tartani, amiben pont ugyanakkora a betegség megkapásának esélye, mintha sosem szedtél volna semmit, szóval az az egyetlen átkozott szúnyog akkor is megcsíphet… és a betegség esetén pláne károsodik az ember mája, hát akkor miért lenne muszáj azt garantálni már az elõzetes kezeléssel…

  De persze vannak, akiknek többet ér a saját lelki nyugalmuk és még a gyógyszert is bírják, azok inkább szedjék is…

  Üdv:

  bongo

  #306349 Hozzászólás

  Gulyas Attila
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Malaron

  Szia’
  Keress meg majd a fenti cimen. Most jottunk vissza Ecuadorbol es Venezuelabol. Malaria ugyben tudok tanacsokat adni. Illetve van 3doboz januar vegen Becsben vasarolt Malaronom amin tuladnek, mert amerre mi jartunk vegul nem kellett.

  udv
  attila

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Egy éves útra érdemes-e: Lariam, Malarone
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.