Egyiptom és Marokkó

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Egyiptom és Marokkó

 • Indította
  Témakör
 • #2406 Hozzászólás

  Dániel

  Kedves utazó kollégák:)

  Egy most készülõ cikkemhez gyûjtök anyagot azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet egy megadott helyre a lehetõ legolcsóbban eljutni, milyen busszal/vonattal, mennyibe kerül a jegy, hol kell átszállni, mikor indul, meddig tart stb. Stoppolás nem játszik, mert az ingyen van.
  Azzal kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a lehetõ legfrissebb infókkal írjátok meg, hogyan lehet kijutni Kairóba illetve Casablancába, elsõsorban overland.
  Mindezt összehasonlítom az utazási irodák ajánlataival.
  A segítséget elõre is köszi,

  Dániel

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #69982 Hozzászólás

  akire002
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  sziasztok :)

  Keresek olyanokat akik szeretik, ismerik Marokkót !!
  Szívesen venném az élménybeszámolótokat is ha visszaérkeztek.
  Szeretnék összehozni egy Marokkó klubbot !!
  Tudnánk E-mailben társalogni ?

  Az én címem

  eravera@citromail.hu

  KÖSZI !!!

  Tudnék ajánlani szállást, és megbízhato ismerõst is aki tud nektek segíteni odakint !!
  A barátom ugyanis Fesben él :))

  #69981 Hozzászólás

  gyalogos

  Dániel

  dobj rám egy emilt létszi,privátin kérdeznék valamit
  köszi!
  nowy kukac freemail.hu

  utazási irodával menni és kint ragadni szerintem nem lehet gond,bár még nem próbáltam
  a MALÉV akció tavaly 39900.- volt,legalább is a többiek ennyiért vették Damaszkuszba a jegyet
  Szíriáról,Jordániáról,Egyiptomról és Thaiföld,Kambodzsa egyes részeról eléggé képben vagyok most még,februárban jöttem meg 4 hónapos útról

  #69980 Hozzászólás

  Dániel

  tenx

  pont ilyesmikre gondoltam. Tavaly lementem Akabáig overland, csak olyanokra nem emlkészem, mint hogy mennyi volt a Bukarest-Isztambul vonatjegy (5 éve 17 USD-ért vettem, 2004-ben 30-ért, de tavalyról csak annyi maradt meg, hogy sokkal több), meg mennyi az Arad-Bukarest, meg ilyen apróságok… pont ezért érdekelnek lehetõleg az idei árak, Töröko. pl. évrõl évre drágább, nem is kicsit.
  A MALÉVnek volt remek akciója valamikor tavaly õsszel, ha jól emlékszem, olyan 19.900 volt Damaszkuszba, Bejrútba meg Tel-Avivba.
  Létezik az, hogy Marokkóba repülni a legolcsóbb?
  Nem éri meg utazási irodával kimenni és kintragadni? Csinált már valaki ilyet?

  A cikk valszeg az FHM-ben jön le, nem kifejezetten az utazós arcok a célközönség:) Viszont a múlt haviban lejött egy 7 oldalas cikk a februári afgán utunkról… szóval van benne minden, csak kicsit populáris, de aki vágja, hogy hogy mûködnek ezek a dolgok, az jót szórakozhat rajta…

  #69979 Hozzászólás

  gyalogos

  Dániel

  Akkor lehet rosszul olvasgattál,mert én is és haverok is irogattak,mind itt,mind az index fórumán,fõleg szír és jordán témában.De nehogy azt mond,hogy nem segítek néhány nem régi infót leírok.Damaszkuszba a MALÉV 42 napos akciójában 39900 Ft+ illeték áron lehet jegyet szerezni.Damaszkuszból Ammanba 3 lehetõséget tudok.JETT vagy Karnak társaság menetrendszerinti járata (100 szír font körül),privát minibusz,iránytaxi (500 szír font,5 utas egy régi batár nagy Cadillacban),ja és még sima taxi 50 USD.Az iránytaxival,határátkelést is beszámítva 4 óra volt az út.Menetrendszerinti járat bizosan indult 9,30-kor és délután 2-kor.Ammanból a JETT busz Aqabába 5 jordán dinárért visz,naponta legalább 5 járat van,de az Abdali állomásról más társaságok is indítanak buszt pl a Trust.Aqabából az egyiptomi Nuweibába 29 dinárért visz át a speedboat.Errõl újabban azt hallani,hogy nem megy már minden nap.VAn ferry boat is ami sokkal lassab,de több autót tud szállítani.Nuweibából én Dahabba mentem 4ünknek 80 font volt egy kis busz,a kikötõben tülekednek a taxisok.Kairót 500 font körül hallottam,de ez nagyon nem biztos infó.Dahabból napi 4 járat van Kairóba(az egyik biztosan kora reggel,a másik este 10kor),a jegy ára 75 egyiptomi font és kb 10 óra az út.

  Szíriában Aleppóból Damaszkuszba van repülõ ami kb 3000 ft,és egy nagyon tiszta éjszakai hálófülkés vonat,a jegy 325 szír font,éjfél után 5 percel indul és reggel 7 körül ér Damaszkusz külvárosába,ahonnan a taxis 100 font körül visz be a városba.Ammanból van busz Kairóba is,de csak annyit tudok róla,hogy piszok hosszú az út,több mint 24 óra állítólag.
  Ha van még kérdésed javaslom nézz körül az indexen vagy itt az utitárs keresõ részben,keresd Detty-t,Jarekot,Yede-t,õk most voltak szíriában áprilisban vagy az LP fórumát.

  #69978 Hozzászólás

  raczt

  Hol olvashatjuk a cikket?

  Mert érdekelnének a jó leírások utazás témában. Én mindkét helyen jártam, úgyhogy alap vonalakban szerintem:
  Egyiptom: ha tényleg játszik a szárazföld, akkor vonattal Bukarestig, onnan busszal Isztambul, onnan busszal Alpeppo, aztán Damaszkus, onnan gondolom Amman, de inne már bizonytalan vagyok, mert ugye Aqabából csak hajóval lehet menni, és a hajójegyek áráról nincs fogalmam. Ha tényleg az olcsóság a lényeg, akkor a török szakaszon lehet a vonatot is választani, de ritkán jár, viszon olcsóbb, mint a buszok. Amúgy azt hiszem, Egyiptom esetében mezen kívül már csak a repülõút játszik, de lehet, hogy szegényes a fantáziám. Úgy tudom, Görögországból nincsen menetrend szerint hajó, így ha a Transbalkan expresszel el is mész Thesszalonikibe, nem jó semmire. Ezen kívül repülésben el tudom képzelni, hogy lehet csak charterjegyet venni vmilyen népszerû nyaralóhelyre, de ez ritka. Még egy lehetõség,hogy Bécsbõl megy sima fapados Egyiptom vmely nyaralóhelyére. Itt kapcsolódunk Marokkóhoz, hiszen Bécsbõl Agadirba biztosan megy. Amúgy Marokkó megoldható Interrail igazolvánnyal végig vonattal, ez végül csak alig jön ki olcsóbbra , minth amegvennéd a legolcsóbb 100 ezres Alitalia jegyet Casablancába. További lehetõség, az Alitalia vagy Lufthansa járat Malagába ( vagy ha van fapados), a Malévnak most lett menetrendszerinti járata, de úgy tudom nem túl olcsó. És akkor Malagából napi egy komp Melillába. Ez összességében szerintem olcsóbb, mint 100 ezer, diákkedvezménnyel úgy 70 lehet. Talán még egy opció fpapadossal Barcelonába, onnan vonattal-busszal Madridba, onna szintén fapadossal Marokkóba, bár ez szerintem végül drágára jön ki.

  A cikket tényleg szretném elolvasni, ha meglesz, bár árakat szándékosan nem írtam, hiszen pontosat nem tudok mondani, de ezen a vonalon utána tudsz nézni.

  #69977 Hozzászólás

  Judit

  Sofia,

  engem is érdekelnének az infók, különösen Marokkó, beírnád ide is?

  #69976 Hozzászólás

  Dániel
  #69975 Hozzászólás

  Sofia

  Dániel

  adj 1 emil címet! Van néhány infóm.

  #69974 Hozzászólás

  Dániel

  semmiképpen sem szeretném

  hogy ti írjátok meg:) Végignéztem a 2005-2006-os topikokat, és nem találtam benne a számomra szükséges infókat, ezért bátorkodtam újat nyitni. Hidd el, nekem is egyszerûbb végigolvasni, mint arra várni, hogy valaki korrektül informáljon….
  tenx

  #69973 Hozzászólás

  gyalogos

  javaslat

  olvasgasd végig a fórumokat és ne azt várd,hogy mi irjuk meg a cikkedet,ha mégsem találsz ott elég friss infót akkor kérdezz az adott topikban

  #69972 Hozzászólás

  Dániel

  köszi

  értelmes emberek is írhatnak…

  #69971 Hozzászólás

  gyalogos

  gyalogolni jó

  indulj idõben és ott is leszel nemsokára,bár ha spanyolország felé kell menned,vigyél úszógatyát magaddal,útközen koldulhatsz is vagy gyüjtögethetsz bogyókat,így biztos olcsón megúszod

  #69970 Hozzászólás

  péterke

  egyiptom

  kedves kollega, nos annyit kell tudni a ket szomszedos orszagrol, hogy eghajlata szubinterkonninentalis enyhe sziberiai beutessel. a gyakori esozesek gyakorlatilag lehetetlenne teszik a ruhanemu kinti szarritasat, illetve a rizsfoldeken dolgozo beduinok gyakori rosszuletre panaszkodnak, de csak abban az esetben, ha rosszul vannak. A legfrissebb infokat pedig a frizsiderben talalod, bar mi paradicsomnak nevezzuk. A jegyek melle minden esetben ajanlom a kozlekedoeszkoz felkutatasa, de csak abban az esetben, ha utazni ahajtasz. Minden jot kivanok, csaladod neveban is.

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: Egyiptom és Marokkó
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.