Egyiptom hátizsákkal…

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Egyiptom hátizsákkal…

 • Indította
  Témakör
 • #40240 Hozzászólás

  K2

  Sziasztok!

  Páran most nyárvégén, ösz elején (a pontos idõpontrol még egyeztetünk) nekivágunk Egyiptomnak. Terveink szerint minden luxus nélkül, olcsón kb. két hét alatt megnézünk amit lehet( piramisok, Luxor, Asszuán,Abu-Simbel, vitorlázás a Níluson, Oázis a sivatagban, buvárkodás a Vörös tengerben,Korallok stb.)
  Ha valakit érdekel szivesen látunk még kalandvágyó, nem nyafogos :-) utitársakat. Részletesebb infot, utitervet napra lebontva, stb. szivesen küldök ha irtok a lenhaj@freemail.hu cimre

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #369776 Hozzászólás

  Ahet

  Szabi

  Jól beszélsz, Szabi… Asszuánhoz annyit, hogy Kairóból az éjféli vonattal érdemes lemenni, mert a fél tizes nagyon tetû, szinte egyszerre érnek oda. De akkor 11-re érünk Asszuánba, tehát a lepakolás után mondjuk az obeliszkre és Philae-re van idõnk, mint “kötelezõ” programra, meg még mondjuk a Kitchenerre vagy az Elephantinra mint fakultatív. De ott van még a fatimida temetõ is pl. Abu Simbelbe konvoj megy, a menetidõ megszabott, fél kettõre ér vissza Asszuánba. Vagy egy kicsit késõbb, ha a sofõr hajlandó egy kanyart tenni a gáthoz. MIndenkinek ajánlom a Núbiai Múzeumot, klassz az anyag, ellentétben a núbiai faluval, ami halál gagyi. Viszont mi szeretnénk eltúrázni a Sz.Simeonhoz is, ezt kevesen ismerik, pedig hihetetlen jó, van hangulata. Csak megerõsíteni tudom kb. 8 hónapos egyiptomi tartózkodásom tapasztalatai alapján a Szabi által elmondottakat.Ne legyetek szívbajosak!

  #369775 Hozzászólás

  Szabi

  backpackers

  en tavaly voltam, hasonlo modon:
  ankh korabbi beirasara nehany reakcio:

  -szvsz egyaltalan nem naiv a hatizsakos megoldas! sot…ez az igazi utazas!!:))

  -Cairo tenyleg min. 3 nap szerintem is
  -mi Cairo-Aszuan utat vonattal tettuk meg (a 3. osztalyra nem engedtek fel, de a masod osztaly turheto volt az ar 2-2.5e ft kb., legkondis, kenyelmes ulesek, szal az ok, az elso osztaly halokocsival az tenyleg draga)
  -Aszuan, Abu Szimbel szerintem kb. fejenkent 1-1 nap, mondjuk ha gathoz is ki akartok nezni az +1, meg ha sokat akartok felukkazni +n nap
  -Luxorba busszal mentunk (min 2 nap), a Kiralyok volgyebe at kell menni komppal a Niluson, menjetek a helyiek kompjan, (a turistajegy elvileg 1 font volt, de a helyiek kb. 1/4 fizettek), mi 1/2-et fizettunk fejenkent, egy kicsit ordibaltak, de bementunk a kompra, s nem jottek utanunk
  -mi onnan Hurghada-ba mentunk busszal, a varos telleg szornyu, meg Cornische (part menti setany sincs), de eleg olcson aludtunk egy lepukkant panzioban, s egy napos snorkel-tura, ebeddel, felszerelessel, transferrel a kikotobe es vissza 2500huf-bol kijott fejenkent, (jo kicsit alkudni kellett)
  -innen busszal Szuezbe, majd onnan a Sinai hegyhez

  szerintem minden nagyon olcso, csak alkudni kell, s nem kell nagyon gazdag, lenezo turistanak kinezni/viselkedni,
  egyetek ott ahol a helyiek esznek, souk-okban, falafelt, kusarit

  vigyetek Lonely Planet-et, Imodiumot (v. Lopediumot – ugyanaz, csak olcsobb, mert magyar gyartmany), nekem egyszer kellett Hurghadaba evett Kusari miatt

  jo utat! kalandra fel!

  #369774 Hozzászólás

  Ahet Aton

  azzal én sem :-)

  Max. 15 fõ a határ, mi sem szeretnénk hordákban vonulni. Nemek aránya kiegyensúlyozott.

  #369773 Hozzászólás

  asdxx

  nagy a kinalat:)

  Csapat felallasok hogy allnak? Nem szivesen utaznek egy 30 fos fiu csapattal.

  Lenhaj?
  Ahet?

  #369772 Hozzászólás

  Ahet Aton

  idõpont

  mi viszont csúsztatjuk az utat egy héttel, hogy egy fesztivál még beleférjen.

  #369771 Hozzászólás

  K2

  bocs a késésért

  Sziasztok!

  Bocs hogy csak most jelentkeztem ujra, de vidékre menekültem ebbol a büzos nagyvárosból és hát………
  Na a lényeg akik irtak a cimemre azoknak a napokban küldöm a pontos utitervet. Mi is voltunk már kint, most azért megyünk hogy megnézzük amit érdemes ujra. Oltás nem kell Egyiptom területére, csak a Fayyum oázisban van malária de oda nem tervezünk menni. A költségek kb. 60-70 ezer + repjegy (ebben benne van a vizum, a reptéri illeték is) A lényeg hogy akit komolyan érdekel azokkal összekellene ülnünk pontositani, esetleg modositani az utitervet. A vonatozás nekünk eléggé bejött másod osztályon utaztunk Asszuánig Kairoból éjszaka és kulturáltabb volt mint a amgyar vonatok többsége. Csináltatnánk egyébként mindenkinek nemzetközi diákot igy az összes belépo félárú!!!!!!!!!!

  #369770 Hozzászólás

  Ahet Aton

  terveink nagy vonalakban

  1. Délután/este érkezés Kairóba, irány a Nílus aztán egy teázó.
  2. Piramis-nap: Giza-Szakkara-Dahsur.
  3. Irány Alexandria. Útközben: Wadi Natrun kolostorai. Alex.: Amfiteátrum, Katakombák, Montazah palota.
  4. Irány Siwa. Útközben: El Alamein. Este bringával a Fantázia szigetre.
  5-6-7. Siwa oázis. Bringatúrák, dzsiptúra sivatagi alvással (fak.)
  8. Utazás vissza Kairóba, este vonattal tovább Asszuánba.
  9. Asszuán: Philae szigete, obeliszk.
  10. Abu Simbel Nagy Gát, vissza Asszuánba, Kitchener-sziget.
  11. Asszuán: kolostor-túra, majd vitorlással indulás Kom Ombo-ba.
  12. Kom Ombo: Szobek+Haroerisz szentélye. Vonattal Edfu.
  13. Edfu: Horusz-szentély, vonattal Luxor. Délután: Luxor templom+Mumufikálás múzeuma.
  14. Luxor: Nyugati part (Memnon-kolosszusok, Királyok völgye, túra a Théba-hegyen)
  15. Luxor-Karnak.
  16. Utazás Dahabba.
  17. Dahab. Fak programok tömege (dzsipezés, búvárkodás, hajózás vagy csak sima fetrengés a tengerparton)
  18. Éjszakai Mózes-hegy túra (fenn alszunk a csúcson)
  19. Szent Katalin Kolostor. Vissza Dahabba, pihi
  20. Dahab. Éjszaka buszozás Kairóba.
  21. Kairó. Ami kimaradt. Utolsó fillérek (ha lesz egyáltalán ekkorra még ilyesmi) elverése.
  22. Hazautazunk.

  #369769 Hozzászólás

  Ahet Aton

  Feladónak

  Milyen búvárkodásra gondolsz? Sznorkel vagy palackos? Mert a sznorkelezés nem kérdés Dahabban, a palackos meg nyilván attól függ, van-e kártyád, milyen helyre akarsz menni, partról vagy hajóról, ha hajóról, akkor melyik zátonyhoz, napi hány merüléssel, éjszaka esetleg? Mert mindnek más az ára…

  A Malév tényleg ok, de korlátozott idõben (pénteken kiadják az akciót, a következõ héten meg utaznod kell, persze, csak akkor, ha a meghatározott osztályon van oda-vissza is üres hely. Mivel ez az X osztály, ha jól tudom, hát az szokott elõször elkelni, de persze szerencse kérdése) sajnos azt nem lehet tudni, hogy októberre lesz-e valami hasonló akció. De ha lesz, én fogok róla biztosan tudni :-)))

  Az engedélyeket mi beszereztetjük (pl. Abu Simbelre, hogy ne 70-90 dollárt fizessen a jámbor utazó érte, mint általában), Siwára: a sivatagba bizonyos helyekre katonai engedély szükséges, fõleg, ha kinn akarsz aludni)stb… erre ne legyen gondod.

  Oltás: az ország hivatalosan nem ír elõ semmit. A magyarok hosszú, tömött sorokban utaznak Egyiptomba bármilyen oltás nélkül, de aki utazgat, az valószínûleg beadatta/ja magának a Hepa A/B-t, esetleg a nagyon elõvigyázatosak Teta emlékeztetõt. Írom má’ a programot, kis türelmet!

  #369768 Hozzászólás

  Feladó neve

  Válasz címe

  buvarkodassal egyutt? Ott a helyem!
  Mult heten volt Vedd es Huss by Malev ->Kairo 40e HUF.

  Apropo, milyen engedelyek kellenek? Esetleg oltas?

  Az oktobert olyan messzinek erzem!

  #369767 Hozzászólás

  AhetAton

  piszkos anyagiak

  A 3 hét utazás-szállás-engedélyek kb. 100 000 +repjegy (tudok jutányosan szerezni, kb. 59 000+10 000 tax)
  Paraméterek szerinetm épp megfelelnek.
  Próbálok konkrétabb utitervvel elõállni, de a fent említettek biztosan szerepelnek majd benne (magyarul: szinte a teljes esszencia)

  #369766 Hozzászólás

  Laci bácsi

  információk

  Nézzetek be a http://hatizsak.ini.hu lapunkra. Egyiptomról minden hasznos tudnivalót megtaláltok rajta, – tapasztalatok alapján.

  #369765 Hozzászólás

  Duka Erika

  lenhaj@freemail.hu

  Szia
  Nekem nagyon tetszik az utirany.Nem tudom mennyire zavar hogy lany vagyok, de szerintem nem akadaly.
  25 eves vagyk, sportos: biciklizni, uszni, maszni, sizni imado, eleg jo kondiba levo -masok szerint-szivos alkat.Szeretem a csovezest az extrem helyzeteket.
  Tehat varok bovebb informaciot a kirandulasbol, a penzugyi oldala is erdekel
  Szia Erika

  #369764 Hozzászólás

  Gyula

  Melyik érdekesebb?

  Dakhla vagy Siwa? Ki volt már mindkét helyen?

  #369763 Hozzászólás

  AhetAton

  3 hét

  október 4-25, Kairó és környéke (Dahsur is!) – Nílus-völgy (Asszuán+ Abu Simbel, KOm Ombo, Edfu, Luxor)- oázis (Dakhla vagy Siwa) – Sinai félsziget (Mózes-hegy, Dahab, sivatag-túra)
  Ár: az elérhetõ legalacsonyabb, korrellálva az igénybe veendõ szállások (tiszta, de olcsó), jármûvek (bérelt busz, tömegközlekedés, metró stb) és a kinn élt csop.vez. rendkívül alapos helyismeretével és alkukészségével.
  wudubaba@yahoo.com

  #369762 Hozzászólás

  ankh

  k2-nek

  Sziasztok kedves érdeklõdõk!
  Kicsit naiv ez a hátizsákos-stoppos megoldás, persze összejöhet. Nemrég voltunk kint páran, és két hét alatt bejártuk Egyiptomot, de ez pont arra volt elég, hogy megtudjuk, mit hagyunk ki. Cairo-ra legaláb 3-4 napot kellene szánni: csak az Egyiptom Múzeum-ban 6-7 órát töltöttünk, és így épp, hogy csak nem rohantunk végig.(Megjegyzendõ, hogy az utazási irodák erre max 2-3 órát szánnak, és még arra napra betervezik a Giza-Memphis-Sakkara körutat is – rémes lehet). A piramisokhoz is érdemes lenne egy egész napot elmenni ezért! És még egy csomó minden van, amihez idõ kell: a mecsetek, templomok, tornyok, és persze a Bazár.
  Luxorban, Asszuánban és Abu Szimbelben rengeteg látnivaló van, ott is kellene városonként minimum 2-3 nap, de inkább több…
  Cairo-ból indul vonat Luxor-ba. Borzasztó élményként mesélte egy ismerõsünk. Meleg van, büdös, nagyon lassan megy (10-12 óra), és alig van hely. Az ára azonban vonzó: potom 136LE az I.o. A repülõ ennek 2-3-szorosa. Nem tudom, melyik éri meg. Gyalog vagy stoppal nem lehet sehova eljutni. Illetve elég kockázatos. Viszont taxival igen. Egy 6-7 személyes taxi bárhova elvisz az országban, ahova akarjátok. Alkudni kell!!!
  Ha a tengerpartra is le akarnátok menni, az szinte kizárólag csak repülõvel lehetséges, illetve taxival de csak Cairo-ból, mert a többi városból nem lehet átjutni a sivatagon, csak nagy szerencsével, és nagyon szervezetten.
  Jó tudni még, hogy a belépõjegyek mindenhova nagyon drágák, fényképezõgépért is a legtöbb helyen fizetni kell, hát még a videoért! Nemzetközi diákot elfogadnak sok helyen, de nem sok a kedvezmény.
  A szállás ára nagyon változó. a tengerparton már 20Le is lehet egy bungaló, míg vannak 120-150$-os szállodák is. A városokban azért érdemes a drágábbat választani, hacsak az élõvilág kedvencei nem nagyon zavarnak..
  A búvárkodás is elég húzós árú (kb.50$), és sok feltételt szabnak, hogy ki mehet le. De azt ajánlhatom, hogy inkább a Sinai-ra menjetek, mint Hurghada-ba.
  A kaja viszont olcsó – akinek birja a gyomra.

  Szóval meg kell tervezni, hogy mennyi pénzbõl mennyit akartok látni. De kihagyni nem szabad!

  Remélem segitettem egy kicsit tájékozódni. Jó szervezkedést, és kellemes élményeket!

  #369761 Hozzászólás

  asdxx

  re

  ha mar buvarkodas is van benne, akkor annyira nem olcson.:) Majd irjatok lehet, hogy erdekel.

  #369760 Hozzászólás

  csilla

  Egyiptom mánia

  Érdekesen hangzik, tudnál valamivel többet irni?
  Te már voltál kint? Van valami biztos hírforrásod?

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
Hozzászólás: Egyiptom hátizsákkal…
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.