Egyiptom – kedvezmények

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Egyiptom – kedvezmények

 • Indította
  Témakör
 • #2393 Hozzászólás

  Gyula

  A korábbi Egyiptom fórum már alig akar betöltõdni, hátha így gyorsabb lesz.
  Most (ma) érkeztem haza Egyiptomból, fõleg Felsõ-Egyiptomban voltunk, s a legfõbb tapasztalat, hogy bár eléggé pang a turistapiac, a belépõk ára nagyon felment, még az interneten elérhetõ árlistákhoz képest is, nemhogy a magyar LP-ben leírtak szerint. Namost, ha valaki már nagyon kinõtt a diák korból és nem igazán tud szerezni diákigazolványt (én = 40), egyrészt Kairóban lehet próbálkozni az irodákban, bár elvileg kérnek életkort vagy diákstátuszt igazoló valamit. Fényképet vinni kell itthonról, mert 20 EP sok 4 képért.
  De a legfontosabb! Elfogadják a nemzetközi tanárigazolványt is. Ez valami 1400 Ft itthon. A magyar pedgógus igazolványban nincs kép, tehát ha, aki nem pedagógus, kölcsönkér egyet ismerõstõl, simán kiválthatja a nemzetközit. 90%-ban elfogadták diákigazolvány helyett, sõt még tisztelettel is néztek az emberre.
  Írom a fiss belépõ árakat (teljes/kedvezményes):
  Luxor templom 35/20
  Karnak 40/20
  Mumifikálási múzeum 35/20
  Királyok völgye 55/30
  Hatsepszut temploma 22/11
  Királynõk völgye 20/10 (összes nyitva lévõ sírra)
  Ramesszum 20/10
  Ramszesz III. templom 20/10 Fantasztikus, übereli a ramesszumot!
  Tuth ankh amon sírja 70/35 Csalódás, de belehaltam volna, ha nem mehetek be
  Abüdosz templom 20/10 Fantasztikus!
  Dendera 20/10 szintén
  Edfu 35/20 rengetegen voltak
  Kom Ombo 20/10
  Abu Simbel 65/38,5
  Philae 20/10
  Befejezetlen obelix 20/10
  Nubiai múzeum 35/20 megéri, nagyon jó!

  A luxor múzeumban nem fogadták el a tanárigazolványt (55 EP), a Kitchener szigeten sem (10 )és a Gátnál sem (8)
  Kairóbeli és egyéb alsó-Egyiptomi helyekrõl csak nyári adataim vannak, de szinte ugyanez volt a helyzet. Férfi pénztáros (és ez a legtöbb) mindig elfogadta az igazolványt, a nõk nem pl. a luxori múzeumban sem.
  Ha valakinek más info is kellene felsõ egyiptomról, szívesen válaszolok, ha tudok.
  üdv gyula

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #69914 Hozzászólás

  zhafira

  Egyiptomi utazásszervezés

  Sziasztok Kedves Egyiptomrajongók!

  Rendszeres olvasója vagyok a fórumnak, és annak idején az elsõ utunk alkalmával én is rengeteg hasznos infot kaptam tõletek. Ezért arra gondoltam, hogy én is szeretnék segíteni azoknak, akik még most utaznak ki elõször, illetve akik már rendszeres visszajárók.
  A barátnõm férje egyiptomi, de már egy éve itt élnek Magyarországon szívesen vállalja nyaralásotok megszervezését az utazási irodák árától jóval olcsóbban. Egyéni igényeknek megfelelõen is. Ha van konkrét elképzelésetek, hogy hol, mikor, mit szeretnétek megnézni, elegendõ ha megbeszélitek vele. Mint tudjátok a magyar irodák által szervezett kinti programok árai eléggé borsosak, és ráadásul egyáltalán nem arról szólnak, hogy a turista igazán megismerje az országot. Az egész program egy rohanásból áll, sehol nem tudsz annyi idõt tölteni amennyit szeretnél. Õ viszont meg tudja szervezni a ti elképzeléseiteknek megfelelõen. Nagyon megbízható. Már több komoly utat szervezet. Referenciának talán annyi, hogy még igen nagy tekintélyû régészcsoport számára is szervezett már utat, akiknek az utazási irodákban sehol sem tudtak olyan programot szervezni, ami megfelelt volna az igényeiknek és érdeklõdésüknek. Úgyhogy ha érdekelnek benneteket a történelmi látnivalók, vagy ha csak szeretnétek bejárni és megismerni Egyiptomot, akkor hívjátok nyugodtan Hanyt és Nórit. Nem csak a kinti programokat fogja tudni megszervezni, hanem már Magyarországról a repülõutat is. Több hetes turnusokat, vagy akár hosszabb ideig való kinttartózkodásotokat is meg tudja oldani.

  Az elérhetõségük:
  Nóri: 20/462-8314

  #69913 Hozzászólás

  Pere

  komp

  Nuweibaból Aqabába 45 USD volt novemberben,mivel én Aqababól mentem,nem tudom mikor indul vissza.Az indexen kérdezd a Jordán topikban,mert van aki kint él Aqabában.
  A minden drágább alatt mit értesz?Szállás(hátizsákos) 20-30 font,víz 1-1,5 font,stb.

  #69912 Hozzászólás

  Kata

  -/

  minden drágább lett jóval, vagy csak a belépõk? (2004-ben voltam utoljára) tud vki vmit a Sínairól Aqabába menõ kompjáratról? (mikor, hogyan mennyiért stb)

  #69911 Hozzászólás

  gyula

  Kedves Andi

  Szépen kérlek, olvasd végig az elõzõ beírásokat is! Ott van, hogy a Vista irodában a Deák téren megcsinálják mind a kettõt. Pontos cím, pl. Internetrõl vagy a telefonkönyvbõl. A nemzetközi diákhoz csak a magyar kell, a tanárigazolványhoz olvassd el az elsõ beírást.

  #69910 Hozzászólás

  Andi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  SEGÍTSÉG

  Sziasztok!

  Július elején megyek Egyiptomba anyuval és hallottam a nemzetközi diákigazolványról,amivel sok kedvezményben részt vehetünk.Csak 1 bökkenõ van,anyu nem tanár és nekem sincs ilyen diákigazolványom, csak sima. Tudna valaki segíteni,hogy hol lehet pontosan Budapesten csináltatni mindkettõt?

  Elõre is köszönöm: Andi

  #69909 Hozzászólás

  Gyula

  még annyit,

  hogy a buszt felejtsd el, nem engednek fel rá, a konvoj miatt. A vonat talán menne, árban a töredék lenne mondjuk, de a menetrend miatt nem férne bele egy napba a két templom. Persze, ha sok idõd van és több nap mindenhol, a magyar LP-ben vannak szállások megadva

  #69908 Hozzászólás

  Gyula

  Brencusnak

  Taxival mentünk Luxorból mind a két helyre. Egy nappal korábban meg kell alkudni egy taxissal, mert másnap korán indul a konvoj. Turisták csak így mehetnek a Nílus völgyében. Tehát elõzõ nap megszólítasz egy taxist és megkérded mennyiért vinne el másnap Abydos, Denderába. Ez 2005 decemberében 200 font volt kettõnknek. Elég pangás volt a robantgatások miatt. Másnap 7 20-kor más várt a taxis a szállodánál (olcsó és jó a pályaudvar mellett az Anglo hotel), annyira biztos akart lenni, hogy övé a fuvar. Egyébként még elõzõ nap más taxisokat és mikrobuszosokat is megkérdeztem, de az ár standardan 200 volt. 8 kor besoroltunk a konvojba és dél felé Abüdoszba értünk (árak a kezdõ hozzászólásban), itt 1,5 óra volt (árusoknál alkudni alkudni, pl. egy doboz fantát 10 fontért akartak adni, 5-ért ment végül, ami elég sok, de nem itt). Visszafelé megálltunk Denderánál, itt is kb. 1,5 óra volt (a naptárkör hatalmas, nem hittem volna, hogy ekkora). Este 6 felé érkeztünk vissza Luxorba. Decemberben ilyenkor kelt fel a Vénusz és ragyogó csillagként látszott (-2 magnitudó) az ég alján. Ilyenkor érti meg az ember igazán az óegyiptomi csillagkultuszt.
  Üdv Gyula (ha van még kérdés, szívesen)

  #69907 Hozzászólás

  brencus

  Gyulának

  Hali!Hogy lehet eljutni Abydosba?…esetleg Denderába?

  #69906 Hozzászólás

  Gyula

  Rita bocs,

  de csak most vettem észre a kérdésedet. A magyar Egyiptom LP-ben van róla pár sor és a neten is biztos lesz róla anyag. Én még Daniken könyvebõl is kimûveltem magam indulás elõtt…
  A buszok, taxik egy elkerített részhez érkeznek, honnan az emeberek bemennek a templomhoz. Õrség vigyáz, nem lehet a fenntartott részen kívül mászkálni (gondolom, nehogy meglássuk a nyomort és persze a biztonságunk miatt). A büfé és étkezde nagyon drága, a képeslapárusok is pofátlanok, kapásból a negyedét kell mondani az árnak.
  A templom fantasztikus, a hatalmas oszlopok, a képek a falakon, a kamrák és a szentélyek. Ha érdekel, pontosabban is leírom, mit lehet tudni a templomról, de csak ha hazaértem…
  A templom mögött van aaz un. Ozireion, ami egy félig vízben álló kis épület, a rendeltetése ismeretlen. Nekem nagyon fantasy-s hangulatom támadt a zöld vízben álló oszlopok és romok láttán.
  Üdv Gyula

  #69905 Hozzászólás

  Rita

  Abüdosz

  Gyula, mit láttál Abüdoszban, mert nem találok róla sehol se anyagot. Ha mesélnél egy kicsit…
  köszi

  #69904 Hozzászólás

  bari

  igazolvany

  Koszi Pere es ernesto.

  #69903 Hozzászólás

  ernesto

  itthon

  pedig a Vistanal erdemes csinaltatni, nagyon rendesek, megcsinálják még ha nem is vagy diák.
  1300Ft és 1 évig érvényes.

  #69902 Hozzászólás

  Pere

  igazolvanyok

  novemberben Kairoban a Meremais hotelben (a Midan TAlab Harbnal) siman megcsinaltak a recepciosok mind a kettot,ha kerted.

  #69901 Hozzászólás

  bari

  babi,

  koszi az erdemi hozzaszolast.

  #69900 Hozzászólás

  babi

  mindenkinek

  Na szép ….példát mutattok a gyerekeknek, azis aki kölcsönadja, az is aki kölcsönkéri, és még röhögtök is rajta.
  szégyen

  #69899 Hozzászólás

  bari

  meg mindig en

  loholok ezen a teman, itthon hol lehet megcsinaltatni ?

  #69898 Hozzászólás

  Miki

  Tanárigazolvány!

  Tényleg nagyon jó, és megéri, Pesten megcsinálják… még akkor is, ha nem vagy tanár! :-))
  Mikor Kairóban voltunk a múzeumban, meglátták az igazolványom, és rögtön hívták a fõnököt, aki vigyorogva, ingyen körbevezetett!
  Azóta azon röhögünk! Sztem összekevert valami nagykövettel….

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
Hozzászólás: Egyiptom – kedvezmények
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.