el Camino

 • Indította
  Témakör
 • #10328 Hozzászólás

  Andi

  Sziasztok!
  A segítségeteket szeretném kérni, tized magammal és biciklivel akarjuk megjárni a Caminot. Csak még azt nem gondoltuk ki , hogy hogyan tudjuk a kerékpárokat olcsón kiszállítani, mert nincs annyi szabink, hogy azzal menjünk ki. Na és persze a haza útról sem kell elfeledkezni. Ha valakinek van ötlete kérem segítsen , elõre is köszi. Andi

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 691
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #132195 Hozzászólás

  petra

  Istvánnak (lovas)

  Ha jól tudom, akkor a Képmás címû családmagazin egyik õszi számában van egy cikk egy kb. 5 fõs társaságról, akik szamárral és lóval tették meg az utat Compostelláig.

  #132194 Hozzászólás

  Gyalogos

  Istvan

  Valahogy nem olvastam eleg alaposan. Elnezest, de igy is jo utat.:)

  #132193 Hozzászólás

  felvidéki69
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  El Camino az ajtómnál kezdõdik

  sziasztok, ha valaki esetleg tudna akármilyen infóval segítteni az Európai Hosszútávú Vándorutakkal kapcsolatban, pontosan az E4 és az E3-ról. Az E4 Mo-i szakasza mint országos kák túra ismert, engem az Osztrák, Német,Svájci,Francia szakasz érdekel. Minden, a legkisseb infó is. Köszike.

  István

  #132192 Hozzászólás

  István23
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Újabb köszönet

  István vagyok, de a fórumon már csak “Lovas” maradok:

  Kedves Gyalogos!
  Köszönöm a jókívánságokat, ha síkerül a túra ígérem beszámolok az útról.

  Csaba!

  Várpalota nagyon jó hír, és csopaki vagyok. Közelítünk……..

  #132191 Hozzászólás

  Gyalogos

  lovasnak

  Remelem talasz valami hasznalhato informaciot. Sok szerencset kivanok.

  #132190 Hozzászólás

  csaba

  Lovasnak

  Szia!
  Ha jól emlékszem Várpalotáról való lovasok lovagoltak el Compostelába (no meg vissza).
  Sajna többet nem tudok.
  Üdv

  #132189 Hozzászólás

  István23
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Gyalogosnak

  Köszi Gyalogos!

  A könyvet én is megtaláltam a Startlapon, de hátha találok valakit itthon aki megcsinálta. De azért tényleg köszönöm, hogy válaszoltál. Jótett helyében….

  #132188 Hozzászólás

  gyalogos
  #132187 Hozzászólás

  István23
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Lóháton

  Sziasztok!
  Segítséget kérek. Kicsiny, ámde lelkes klubunk lóháton szeretné végigjárni a Caminot, de a neten semmilyen használható infot nem találtunk. Ha valaki tudna segíteni ez ügyben elõre is köszönjük.

  #132186 Hozzászólás

  Eva

  jol van

  Laszlo, orulok hogy bejott a Teva de en nem indulnak el hosszu turara alternative cipo nelkul. Sportszandalok nagyon jo alternativak. Mindenkinek el kell donteni hogy mi a legjobb a testehez/labahoz, es az utviszonyhoz/idojarashoz. Nekem a kombinacio a legjobb.

  #132185 Hozzászólás

  Laszló

  Túrabakancs?

  Szeptemberben mentem végig (át Pireneusokon is) újból nem cipelném a bakancsomat. Igaz esõ esetén a szandál be ázik de ugyan olyan könnyen ki is folyik a víz belõle. A terra fit-nek ruganyos vastag a talpa! Persze gumis bokaszorítót használtam a nehéz terepeken, bokaficam megelõzése érdeképen.
  Bakancsba pedig kéthete kificamodot a bokám az alföldön. Ennyit a bakancsról.

  #132184 Hozzászólás

  Csutak

  körmök

  Ne ijedj meg, Margó! A körmök elvesztése nem olyan szörnyû, mint amilyennek tûnik, én szinte észresem vettem. A hólyagokkal sem lesz nagy gond, ha megtanulod jól ellátni õket. :)) A zokni valóban az egyik legfontosabb dolog!!! Elõször a vastagabb vált be nekem, aztán amikor betétet kellett vennem a cipõmbe, már csak a vékonnyal tudtam hordani. A pamut pólót is kerüld, mert az sem száred meg könnyen. A legjobban az a túraing vált be, amit a Mammut 2-ben vettem 4 ezer forintért. :))

  #132183 Hozzászólás

  Eva

  megegy velemeny

  Turabot es Teva jo otlet, (en inkabb az Ecco szandalt valasztom) de turabakancsal valtakozva. Nekem fontos hogy a bokam stabil legyen. A zokni valasztas nagyon fontos, ne pamut legyen hanem gyapju/muszal keverek. A pamut mivel magabaszivja es nem vezeti el a bortol a vizet, holyagokat okoz. A jo turazokni, elszivja a vizet a bortol. Holyagok ellen: moleskin. Masik jo cipo forma: approach shoes.

  #132182 Hozzászólás

  lászló

  Margónak

  Az út jelentõs részén agyagba döngölt ökõlnyi kavicsokon kell gyalogolni. A futócipõt és hasonlókat csak a fakíroknak tudom ajánlani.Túrabakancs nyáron sokaknál lábkörmök elvesztésével jár ( a hólyagokat meg se említeném). Nyáron teva terra fit szandál (és túrabot)
  ideális utitársad lehet.

  #132181 Hozzászólás

  Csutak

  sátor

  Nem érdemes!!! Örülni fogsz, ha azt bírod, ami feltétlenül szükséges. Kb. a 7. napon a polifoamot is kidobtam. Nem a súly miatt, hanem mert nyûg volt állandóan visszarakni és cipelni.Egyszer, ill. majdnem 2x volt olyan, hogy gond volt a szállással, de mindig megoldódott. Igaz, én általában elég hamar beértem, mert a hõség miatt igyekeztem.

  #132180 Hozzászólás

  Margó

  ha itt vagy még

  Köszi. Ha itt vagy még másik gondom, hogy félekattól, hogy nem kapunk szállást. Olvastam,hogy nyáron nagyon nagy a tumultust. Szerinted érdemes egy könnyû sátrat vinni?

  #132179 Hozzászólás

  Csutak

  Bakancs??

  Bocs, hogy én válaszolok. Nyáron voltam, s csak egyszer esett az esõ, végig gyönyörû idõ volt. Nyáron jobb is, ha nem bakancsban mész, hanem túracipõben. Vannak, akik edzõcipõben teszik meg az utat, de a rendkívül köves és sok helyen sziklás talaj miatt ez nem a legjobb megoldás.

  #132178 Hozzászólás

  Margó

  nekem lenne kérdésem

  Kedves Bea és Zsolt!

  Itt az ideje,hogy megvegyem a lábbelit amiben menni fogok. Viszont nagyon nem szeretek hosszabb távot menni bakancsban. Mi a véleményetek egy jó futócipõben végig lehet menni SJPP-tõl Santiágóig?
  Nyáron tervezzük a zarándoklatot. Gondolom akkor kevésbé kell csapadékra számítani.
  Elõre is köszönöm, he válaszoltok.
  Margó

  #132177 Hozzászólás

  Ferenc4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Via De La Plata

  Sziasztok, én az idén májusban jártam meg a francia utat, és most készülök jövõ májusban az ezüst utra. és lenne kérdésem ha valaki tudná a sevillai iroda címét és hogy a reptérrõl hogy jutok oda azt megköszönném.

  Buen Camino
  Ferenc

  #132176 Hozzászólás

  camino

  Sziasztok
  MI most jöttünk haza a Caminorol. S.J.P.P.-Santiago 31 nap alatt. Ha kérdésetek van szívesen válaszolunk, kicsit késõbb bõvebb infókkal is szolgálunk, csak elõször rendezzük soraink itthon
  Bea Zsolt

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 691
Hozzászólás: el Camino
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.