Élet az USA-ban

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Élet az USA-ban

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #160249 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Na ügye ;)

  Valóban sokan tudatzavarban vannak mikor kérik a vizumot. Minimum kell hogy magyarul olvassák a konzulátus lapját. Ott szintén megválaszolta a konzul GYIK amivel honfitársak itt állandóan küzködnek. Ezután következik az inglis lengvidzs, ahol már mindent megválaszoltak. Ott én gyakran besegitek, mert az orruk elé teszem a tényeket.

  Nincsenek üres lapok, csak üres fejek.

  #160248 Hozzászólás

  ava
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  változás

  Nagyon szépen köszönöm!! =)
  Nem – bevándorló kategória lennék. Tényleg nem egyszerû, szinte nem is éri meg… legalábbis Mo-ról, így és most nem. Jó lenne ha megnyugodnának az amcsik, lazítanának a magyarok felé vagy valami mondjuk egy éven belül :D

  #160247 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Mikor valaki vár ilyen EB kategoriában, akkor korlátozva van. Nem lehet csak egyszerüen munkahelyet és céget változtatni. Ezt ügyvédtöl kell érdeklõdni. Sokféle ügyvéd van, és nem árt ha más ügyvédeket is megkérdezünk.

  #160246 Hozzászólás

  Nem egyszeru

  Nem-bevandorlo vagy bevandorlo kategoriarol beszelunk?

  Bevandorlo kategoria (zold kartya):
  Eloszor kell egy munkaado, aki a Labor Department-tol kijarja a Labor Certification-t ami azt igazolja, hogy nincs alkalmas amerikai a munkara. Bizonyitasi teher a munkaadon van, vegig kell jarni az eloirt procedurat.

  Ezutan a bevandorlasi hivatalnal kell kulcsolnia a munkaltatonak. Ha a bev. hiv. rabolint akkor be is sorolja az illetot egy kategoriaba a munka jellegetol es vegzettsegtol fuggoen. (EB1-tol EB5-ig valamelyikbe)
  Ezutan meg kell nezni a ha havonta megjeleno visa bulletin-ben, hogy az adott kategoriaban ki van soron. (eves limitek vannak hanyan vandorolhatnak be, most az evekkel ezelott kervenyezok vannak soron), Ha a tipikus EB3-ba kvalifikaltad magad akkor itt jo par evre megall az ugyed, most 2001 juliusnal tartanak).

  Ha a te kervenyed datuma megjelent a Visa Bulletin-ben (ha a torvenyek nem valtoznak akkor ha most kezded akkor ugy 2011 korul) akkor mehetsz a konzulatusra a bevandorlasi vizumert.

  Nem bev. kategoria:

  Hasonlo, csak egyszerubbek a feltetelek, itt is 3 lepcso van.
  Labor Dept, bavandorlasi hiv, kovetseg
  Igaz itt a kepzetlenebb kateroriak nem nagyon mukodnek. A legjarhatobb a H-1B vizum ha diplomas az allas.

  #160245 Hozzászólás

  ava
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  még, még, még :)

  hú, persze, tényleg azt én is úgy gondoltam, hogy papírokkal.:)
  Csak azért írtam így, mert egyelõre ennek nincs alapja, de tervezem és ez tûnik jelenleg a legvalószínûbb megoldásnak.

  Az, hogy nekik kell elkezdeni a vízum intézését mit takar?
  Azonkívül kell mást tennie minthogy valamilyen módon küld arról papírt, hogy valóban szüksége van rám?

  #160244 Hozzászólás

  Nem

  Nem eleg ha mondod, hanem iratokkal kell bizonyitani, mint alltalban mindent. Tudod a regi mondast ok is ismerik, hogy messzirol jott ember azt mond amit akar.
  Kapcsolatod kell legyen a ceggel aki alkalmazni fog es nekik kell elkezdeni a vizumod intezeset.

  #160243 Hozzászólás

  ava
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  stupid?

  Haliho! :)

  Ez be szokott válni a nagykövetségen, ha azt mondják hogy magyar kell a munkára de ott kit nem talált megfelelõt és ezért kellek hogy kimnejek dolizni? Pl. tolmácsként… :)

  (persze nem csak magyarral, hanem mondjuk más nyelvtudással az angol alap, azonkívül meg valami ritka… mondjuk óegyiptomi )
  Hasonló a helyzetem mint az elõzõ szakácsnövendéknek, csak nem fõzõcskézni szeretnék ott. :)

  #160242 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Legjobb lehetõségei az USA-ban annak van, aki egyetemet végzett és tud angolul és még fiatal. Itteni viszonylatban fiatal valaki 25 éves koráig. Aki pedig ezután érkezett ide egyetemi végzettség nélkül, az ne játsza itt az eszét, mert ezt õ nemtudja behozni. Itt legfeljebb mondogathatja hogy otthol mit csinált, amire itt senki nem lessz kivácsi. Saját vállalkozás és meló az segit, de nem mindenkinek fut be. Aki ide dolgozni akar jönni, arra nincs szükség. Itt dolgozhat bagóért vagy illegálisan akár mint szakács a konyhában. Igen viheti valmire küzködéssel, de én ezt nem ajánlanám.

  #160241 Hozzászólás

  Freak02
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Pártatlan

  Köszi a fáradozásodat! Majd utánuk nézek!
  THX

  #160240 Hozzászólás

  Freak02

  A dolog ugy nez ki, ha kiszeretnel jutni valamilyen sponzor kell.
  1, USA allampolgar ferj, feleseg, szulo,
  2, Munkaado,
  Gondolom rokonod nincs, igy marad a munkaado. Probalj meg magyar ettermet keresni itt az allamokban. Azert magyart mert szakmai gyakorlatod nem leven tul nagy (korodbol kovetkeztetve, meg abbol hogy egyenlore csak gondolod szakacs leszel). A magyaroknal a magyar nyelv miatt van eselyed hogy a bevandorlasi hivatal elfogadja azt az elvarast hogy a dolgozoknak kell tudni magyarul mivel magyar a vendeg kor.
  Igy a magyar etterem tulajdonosa hiaba hirdet az ujsagban, amarikait keveset fog talalni magyar nyelvtudassal.
  Szamodra ez az ut latszik jarhatonak.
  Az angol nyelv vizsgara itt nem nagyon van szukseg a tudasra annal inkabb, (sehol nem fogjak kerni a felsofoku igazolvanyod, nekik a tudas a fontos).
  Persze van ujra az elso lehetoseg is, ha megismersz valakit akivel hazassagra lepsz es az sponzoral( a “kivandorlas kintiek” “Infok – zoldkartya – hazassag”) topicban ehhez kapcsolodo dolgokat olvashatsz.
  Ha idod engedi kulonben olvasgasd a tobbi hozzaszolast, rengeteg hasznos adat van leirva, csak kikell szurni azt ami felre vezethet.

  #160239 Hozzászólás

  Freak02
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  értem

  Azért köszi a válaszod!

  #160238 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…

  Szerintem nehezen menne az ha nincs sponzor. Angolt persze nagyon jól meglehet tanulni otthol is vagy a net-n. Skype-t is használlják erre. Ettöl többet én nem tudok segiteni.

  #160237 Hozzászólás

  Freak02
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Jól van

  Nah szóval az lenne a kérdésem hogy ha én ki szeretnék menni oda lakni Amerikába milyen úton modon lehetne ezt szerinted megvalósítani mivel most még fiatal vagyok 18 így még van választási lehetõságem de nekem az Eu annyira nem fekszik mert Amerika már kiskoromtól jobban vonz..az az igazság hogy a szakmám az azt hiszem szakács lesz meg lenne mellé még Angol nyelv vizsga is(angolt meg már vagy óvodás korom óta tanulok) felsõ fokú…meg már így gondolkoztam hogy mit kéne csinálni hogy legálisan le lehessen telepedni de általában a gondolkodás menetem vége mindig zsákutcába futott…szal.. neked mi lenne a tanácsod..??? köszi elõre is a válaszod

  #160236 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Igen nem szépitgetem és sokmindent itt megválaszolok, mikor a gyengébbek besülnek. Emilt pedig nem olvasom. Minden emil cim amit itt használnak megvan a net-n, és ezt én már párszor megadtam. Gyakran olyasmit szeretnének kérdezni emil, amiröl azt képzellik hogy az privát, mikor az csak valami marhaság.

  #160235 Hozzászólás

  Freak02
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Bálint

  Hi Bálint az lenne a kérdésem hogy mi az e-mail címed.. mert szeretnék tõled egy-két dolgot kérdezni Ami.-ról hanem túl nagy gond..?(mert azért az látszik a fórumon hogy legalább nem szépíted dolgokat és tudod mi hogy megy ott..)

  #160234 Hozzászólás

  csigabiga
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  zseblámpa

  Te csak egy szamár vagy. Mivel te itt tökhülye vagy ne is okoskodj, mert az ugy van ahogy én mondtam. Hülyeségeidre meg egyáltalán nincs itt szükségem.

  #160233 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  Minden tudás alapja hogy Lacika itt ujra nick-t cserélt a mai nap, mivel É.Amerikában õ unalmas és siralmas. Megkapta a felszolitást hogy kiteszik a hotelbol.

  #160232 Hozzászólás

  csigabiga
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ez van.

  Aki küzködik az abc-vel és nem nyomja az inglis lengvidzset annak Amerika csak örök álom marad. Minden tudás alapja az inglis lengvidzs. Ez az igazság. Aki még nem tart ott, annak én a zseblámpámmal blelvilágítok a szájába és kiszüröm a hülyeségeit. Remélem, most is, mint mindig segítettem :)

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
Hozzászólás: Élet az USA-ban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.