Éljen az új Bolsevik Amerika!!

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Éljen az új Bolsevik Amerika!!

 • Indította
  Témakör
 • #22794 Hozzászólás

  Tavaris Bush

  “Hétfõn az Európai Bizottság (EB) belegyezését adta abba, hogy az amerikai hatóságok kikérjék és tárolják az országba érkezõ légiutasok személyes adatait. Az intézkedés május végétõl lép életbe.

  Az EB az Európa Parlament és az adatvédõ szervezetek erõs tiltakozása ellenére fogadta el a tervezetet, a tagországok külügyminisztereinek támogatásával.

  Ennek értelmében a légitársaságok kötelesek az utasaik 34 személyes adatát tartalmazó információs blokkot átadni az illetékes amerikai hatóságoknak, amelyek három és fél évig tárolhatják azokat.

  Így többek között az ügyfél nevét, születési helyét és idejét, lakcímét, privát és munkahelyi telefonszámát, e-mailcímét, hitelkártyaszámát kell közölni, emellett információt küldenek annak étkezési szokásairól, a visszautazás idõpontjáról, csomagjainak számáról és utazási biztosításáról.
  A szabályozásról szóló megállapodást jövõ héten írják alá Washingtonban, s az ezután rögtön hatályba is lép.

  Mint ismert, az Európai Parlament a tervezetet még áprilisban nagy többséggel elutasította és elhatározta, hogy a luxemburgi székhelyû Európai Bíróság elé viszi az ügyet.
  Az EB mostani döntését a parlamenti képviselõk egy része felháborodással fogadta. Egyesek egyenesen a “parlament jelzésértékû lebecsülését” látják a történtekben.
  Sabine Leutheuser-Schnarrenberger, a német liberális párt (FDP) szóvivõje kifejezetten veszélyesnek tartja a fejleményeket, mivel nem lehet tudni, mire használja fel az USA a beszerzett adatokat, számol be a Süddeutsche Zeitung.
  Mások attól tartanak, hogy egyes információkból – például étkezési szokás – az utas vallási hovatartozására is következtetni lehet majd.
  A legtöbb légitársaság egyébként már megkezdte az adatáramlást elõsegítõ intézkedéseket, annak hiányában ugyanis az USA megvonta volna gépeiktõl a leszállási engedélyt.”

  Ez lesz az igazi Big Brother show!

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #261038 Hozzászólás

  Proli

  ezek

  tenyleg bolsik az amcsik..konyorgom: akasszuk fel! Eljen Lenin!

  #261037 Hozzászólás

  döbbenet

  ez igazi

  Ez tetszik a legjobban: “információt küldenek annak étkezési szokásairól” – aki kuszkusz rendel eleve gyanús, vagy mi. :-)

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Éljen az új Bolsevik Amerika!!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.