energia a hegyen

 • Indította
  Témakör
 • #43936 Hozzászólás

  attila12
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kérem,ha valaki tudja hogy hol lehet kapni napenergiával mûködõ elemtöltõt,kérem írjon.érdekelne fotós tapasztalat is olyantól,aki használt már kb 5C-fokos átlaghõn digitális kompaktgépet.szeretném tudni,mi a megoldás egy 10napos konnektormentes túrán fényképezõügyben.valóban csak a sok ceruzaelem a megoldás és szóba sem jöhet aksis gép?
  KÖSZI!

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #421007 Hozzászólás

  julesblaidd

  vízálló tasak

  Ha otthon vízálló tasakba teszed a ceruzaelemet – feltöltött ceruzaakksit és használat elõtt kicsivel pedig belsõzsebbe, ami közelebb van a testedhez, akkor teljesen cool módon fognak mûködni. Én GP márkájú 2000 és 2300mAh-s ceruzaakksikat használok és mínuszokban sem nagyon szokott probléma lenni velük. Ceruzaelemnek pedig Varta elemeket szoktam venni, nekem azok beváltak, de nem jelenti azt, hogy mondjuk az Energizer, Duracell vagy egyéb márkájú elemek ne lehetnének jók.

  Edények… Ha viszel magaddal edényt és abba is okosan pakolsz, akkor nem foglal el felesleges helyet. Szerintem az a néhány gramm plusz súlytöbblet, amit a mostani pillekönnyû saválló bödönök nyomnak, megérik azt a komfortot, hogy nem kézzel-lábbal kell kaját faragni.

  Másfelõl meg a meleg étel mondjuk hidegben kifejezetten jól tud esni. Egy (gyárilag) 2-3 személyre szabott (amúgy szerintem 1 emberre elegendõ) tasakos gyorskaja pedig szerintem kevesebb helyet foglal, mint ugyanolyan mennyiségû hidegkaja és máris megnyerted a fõzõ vagy a palack helyét.

  Fõzõfejet is lehet kapni egészen picit, ami akár egy zsebben is elfér, egy kisebb gázpalackot, pedig be lehet nyomorítani a ruhák közé, vagy esetleg a hálózsák kompressziós zsákjába.

  #421006 Hozzászólás

  Lud

  elem

  zsebrevagod, este meg a halogyikba. vhol mar volt szo rola, h melyik fajta akksi birja jol a hideget, nekem NiMH es NiCd van, elofordult h negy napig -20 kornyeken mozogtunk de a fenti modszer bevalt. legutobb 0-5 korul lehetett az ido szinten negy napig, akkor csak beszortam a hatizsakba oket es nem volt gaz (ez mondjuk menhazas buli volt).

  #421005 Hozzászólás

  attila12
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  xx

  a fóliás dolog az tényleg macerás,errõl én is hallottam.ez annak jó,aki sokat dekkol egy helyen.elem ügyben a hideg miatt gondolom,hogy jobb töltõt vinni,mert használat nélkül is bealszanak.vagy nem?ha van tapasztalatod,írd meg,mert én csak hallomásbol tudom,lehet hogy tévesen.
  köszi!

  #421004 Hozzászólás

  Lud

  elem, viz

  nem bonyolitod tul a dolgot? 10 napra beraksz 5 garnitura ceruzaakksit, garantaltan olcsobb/konnyebb/kisebb helyen elfer, mint a tolto. presze ha akksis a gep…
  viznek meg termoszt. a fozok es palackok merete szerintem szinten versenykepes az alternativ megoldasokkal szemben, vannak trukkok, h fekete foliara havat hintesz aztan ezt elolvasztja a nap stb. de ez macerasabb.

  #421003 Hozzászólás

  attila12
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  víz

  szerencsére ritkán járok pesten,de hamarosan fölnézek,és megveszem a töltõt ebben a navigátorboltban.köszönöm az infókat.
  olyan is érdekelne,hogy hátizsák tetejére v. elejére fekete,nem kilyukadós víztartó fagyás ellen vagy ilyesmi.biztos van ilyen,de hol?
  fõzõt +edényt sosem viszek mert helyet foglal+idõigényes+sátor nélkül macerás és el vagyok hideg kaján de múltkor a camelbackba belefagyott a víz és egész este nem olvadt ki mellettem a hálózsákban úgyhogy jól kiszáradtam.ez baj.az volna a legjobb,ha valami elemes dolog létezne ami független a naptól.van ilyen?

  #421002 Hozzászólás

  atko

  isun

  Nekem nagyon bevált a hátizsákom tetejére rögzítve.
  Ha jól emlékszem,a Navygate boltban vettem.
  http://www.bps.hu/isun/

  #421001 Hozzászólás

  attila12
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszi az infón!

  köszi az infót!

  #421000 Hozzászólás

  Zsolti

  SILVA

  powerpack napenergiás töltõ, egyszerre maximum 4 db. AA akkumulátort tud tölteni…
  http://www.silva.hu

  #420999 Hozzászólás

  Tom

  napelemes töltõ

  Ezen a linken megtalálod, amit keresel
  http://www.bps.hu/blueglobe

  #420998 Hozzászólás

  postman

  napelemes töltõk

  javaslom íjál mailt az info@blueglobe.hu címre, õk több fajta napelemes töltõt is forgalmaznak, biztos tudnak segíteni.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: energia a hegyen
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.