építõipari munka Spanyolországban

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka építõipari munka Spanyolországban

 • Indította
  Témakör
 • #31031 Hozzászólás

  Spanyolországi munkavégzésre keresek 2-3 kõmûves-burkoló és 1 villanyszerelõ munkatársat. A munka hosszútávú, legális és nyelvtudás nem feltétlenül szükséges hozzá.
  Elhelyezés 2-3 szobás lakásokban. Várható indulás jun. 1-én. Utiköltség kb 40.000- Ft. Fizetés 70 euro/nap (19.000- Ft) amibõl lejön a társadalombizt. valamint a szállásköltség és így marad tisztán kb. 900 euro/hó (250.000- Ft).
  Az árak ugyanazok mint Magyarországon.
  Figyelem! Ez nem közvetítõ iroda. Én is dolgozni megyek ki és munkatársakat keresek.
  Ha érdekel a dolog, kérlek írj egy pár mondatos e-mailt magadról valamilyen elérhetõséggel az alábbi e-mail címre: tamas379@freemail.hu

  Üdv.:
  B.Tamás

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #331650 Hozzászólás

  mephy
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  makika

  Szia Tibor!

  Érdekelne hogy milyen munkákat tudsz ajánlani? Dolgoztam már az
  építõiparban de szakképesítésem nincs. Amiröl viszont van
  -co eljárás szerinti hegesztõ illetve van C-s jogsim.
  Dolgoztam már spanyolban,egy keveset beszélek is.Ha esetleg tudsz valamiben segíteni azt nagyon megköszönném.

  #331649 Hozzászólás

  Csaba8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hol is van ez?

  Kedves Tibor!

  Én jelenleg Spanyolország déli részén élek (Torremolinos) és érdeklõdnék, hogy hol is van ez a munkalehetõség?

  Jelenleg van munkám, de szívesen váltanék. Amúgy mindenre van jogosítványom (rakodó- és nehézgépekre is).

  Üdv,

  Csaba

  #331648 Hozzászólás

  kecskemeti Tibor
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Valasz level

  Kecskemeti Tibor vagyok es csak valaszt szeretnek ennek az embernek akinek meg annyi batorsaga sincsen hogy a sajat nevevel uzenjen.Ezt az embert az utcarol szettuk fel es joindulatbol meleg etelt szallast es munkat biztositottunk szamara.Persze nehezen ment a melo csak 2-getig birta mert betepve drogossan NEM lehet dolgozni.Ezert lett kirugva sot meg a mai napig o tartozik az irodanknak!Hozzatennem hogy mi most is mukodo iroda vagyunk aki 130-magyarral dolgozik egyutt es senkinek nincs problemaja mert ezek az emberek nem alkoholistak es nem drogosok!Ha valaki munkat szeretne erdeklodhet a kovetkezo e-mail cimen:bluesky2005@freemail.hu.De ALKOHOLISTAK es DROGOSOK NEM! NEM! NEM!

  #331647 Hozzászólás

  emerico
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  VIGYÁZAT CSALÓK!!!

  Sziasztok!

  VIGYÁZAT!!!!! Ha valaki Spanyolországba szeretne menni építõiparba, s az illetõt úgy hívjak, hogy KECSKEMÉTI TIBOR rögtön felejtse el, mert egy szélhámos. Mégegyszer!!! Ha bárkit ismertek, vagy éppen aki most ezeket a sorokat olvasod, akarsz KECSKEMÉTI TIBOR vagy fényes brancsa hívására Spanyolországba menni, NE MENJ, mert póruljársz és még a gatyád is rámegy!!!
  Az illetõ többszörösen körözött személy, több tízmilliós csalásért körözik Magyarországon!!! Jelenleg Santa Pola-ban él. A baráti köre is csupa ilyen ember! Okmányhamisítók, csalók, akik nem tudnak hazamenni, nehogy elkapják õket!

  Talán megmentek pár embert attól, hogy éhen haljon spanyolban!
  Más !
  Gratulálok Pampalininek a beszámolóiért! Nem gondolkodtál egy könyv megírásán? Miért ne? Ha az eddigi spanyol életed ilyen viszontagságos volt, elõtte sem lehetett kutya. Magam részérõl érdekel mi van veled, s remélem jól alakulnak a dolgaid!
  Emerico

  #331646 Hozzászólás

  arhitect zoli1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  mindenkinek

  sziasztok fiuk,igazából,valamilyen szinten mindenkinek igaza van,de talán abban nagyvilágban abban igaza van ,hogy ne alakúljon ki olyan vélemény rolunk mint kedves keleti szomszédainkról,uraim mi magyarok vagyunk a világ egyik legokosabb népe ezért is akartak mindig is eltiporni minket,legyünk hûek önmagunkhoz és ne hozunk szégyent magunkra,ha nem is tartunk össze ,de akkór se legyünk had ne mondjam kik,legyünk hûek õseinkre és ne adjuk olcson magunkat,megmondom miért,mert általában az az emberek véleménye tekintettel arra hogy a csodálatos bolygonk melyik pontján vagyunk,az olcsó az mindig szar,és ahogy tamás mondja a nyugat 28 évvel elörébb vannak õk sokkal jobban tudják mint mi,ne vívjuk ki magunkal szemben a közutálatot ebben gyönyörü országban amit sokan magunk közûl második hazának választottak.az építõiparban nincs kompromisszum,ez egy felelõségteljes szakma ,itt nincs helye az olcsó Jánosoknak,persze az is igaz hogy meg kell ragadni minden pénzkereseti lehetõséget,de akkor ennek tudatába becsületes munkát kell végezni,és majd lessz jobb,de legyünk hûek önmagunkhoz,mi MAGYAROK,köszönettel egy ÉPÍTÉSZ MÉRNÖK GONDOLATA, köszönettel,és nem akarok senkit megbántani

  #331645 Hozzászólás

  emerico
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tamásnak

  Sziasztok!
  Érdekes amit leírtok! Hadd írjam le én is amit tapasztaltam!
  Én úgy mentem ki , hogy majd valami lesz! Egy kamionos barátom vitt ki. Igaz , hogy 3 nap az út így , de legalább ingyen van.
  Az én tapasztalatom az , hogy magyarokkal kikezdeni a legnagyobb butaság. Nem lejáratni akarom magunkat, de sajnos ilyenek vagyunk, vagy ilyenekké lettünk. Ez fokozottan igaz az építõiparra.
  Én egy magát építõipari vállalkozónak tituláló magyar sráchoz mentem ki. Lakásfelújítás, meg építés stb. Szállás a magyar haverjától, amúgy szép helyen Benidormban. Ez Alicante mellet van. Egy lerobbant kisbusz dolgozni járni, meg az anyagokért eljárni. 6 ember két szobában, de a jókedv megvan. A banda szuper, tényleg mindenki segíteni akar a másiknak. A bér: elsõ hét próbaidõ: 5 euro, majd 8 euro utána. Ez volt a duma!
  Amik sorba kezdtek feltünni a napok során :
  1., Az illetõ 2 éve él Santa Polában, de alig beszél spanyolul. Egyáltalán akárhogy sem.
  2., A kocsijai, mind dieselek és napraforgó olajjal üzemeltek. A tankolás a Lindl-ben történt. (lángosos autó)3., A megrendelõ mindig kifizette a felújításhoz tartozó pénzösszeget és a bérünket is hetente, de ebbõl mi nem láttunk semmit. Sõt! A felújításhoz adott lóvét is csak nyögve, vagy fillérezve tudták elõteremteni.(hiába nálunk minden eltünik valahogy)
  4., Sorba jönnek az igérgetések, a nagy duma, meg a rizsa, de semmi nem teljesül belõle.
  Két hét után nekem el kellett jönnöm haza, mert válok és mielõbb le akartam zárni. Kértem az addigi bérem, de csak azt kaptam, hogy majd! A nõverem rendelte a repülõjegyet itthonról, hogy haza tudjak jönni. A többiek még mindig kint vannak, mert be kellett fejezni az átépítést.
  A bérünk: két hét munkáért, napi 10 órában 100euró lett. a többieké 4 hét után 250euró körül. És fogjuk be a pofánkat!
  Amúgy utána úgy magukra lettek hagyva, mint a pinty. Én még most sem kaptam meg a pénzem és már nem is nagyon érdekel.
  Ha valaki ki akarja számolni , segítek! Ez kevesebb mint a minimálbér itthon. 50 euró egy hétre kb. 13000 ft. A fiúk még mindig kinnt vannak, és megpróbálnak valami munkát keresni, de teljesen magukra vannak hagyva. Még haza sem tudnak jönni, mert nincs annyi pénzük. Tegnap beszéltem velük , padlón vannak! Patt!
  Amit ajánlani tudok minden munkátvállalni akaró magyarnak:
  Nagyon gondolja át a dolgot mindenki! Egy ismeretlen ország, amúgy barátságos és segítõkész emberekkel,(itt fõként a spanyolokra gondolok)de a nyelvtudás nem elég! Nem nagyon számíthatnak senkire sem! Az elején nagyon élelmesnek kell lenni, de nem mások rovására. El kell felejteni a lopok , csalok , hazudok magyar mentalítást. Ebbõl nem lehet megélni kinnt! Ideiglenesen igen, de nem hosszútávon ! Én hollandul és németül beszélek konyhanyelvi szinten és Benidormban hál isten sok a holland. De nem gondoltam volna hogy pont egy magyar veri át a saját fajtáját.Persze tisztelet a kivételnek, biztos vannak tisztességes magyarok is, de nem árt figyelni! Egy mindent félreállító és túlélni akaró ember számára megszünnek a korlátók negatív értelemben is. Sok magyar csak azért ment ki,mert valami nagy vaj van a fején. Sikkasztott, vagy adócsalt stb. Most meg csak tárgyalásokra jár haza, és él mint hal a vízben.
  Amúgy azt ajánlom mindenkinek, hogy angol, holland, spanyol cégekhez menjenek. A barátaim is most holland cégnél próbálkoznak! Náluk még van hitele a szónak! Ott kb. 70 euro egy napra a bér. Tisztán, 9 óra munkával. Sajnos nem sok! Kisebb lakásoknál lehet feketén dolgozni, de nagyobb építkezésekhez kell a papír. Anélkül nem állnak szóba senkivel.
  A bérekrõl: Sevillában egy targoncás keresete kb. 1600 euro netto. A kisfönöké 3000 euro. A nagyobb városokban könnyebben lehet melót találni. Így Sevilla, Cordoba, Madrid, Logrono, stb. Amúgy Cordoba gyönyörû. Tiszta és nyugodt. A tengerpart ellenben a sok turista miatt szemetes. Akár egész nap is takaríthatnák, akkor is az lenne! A nyugatiak azt hiszik most minden lehet amit otthon nem és igénytelenek , de borzasztóan. A szórakozóhelyeken fõleg!! Ott rengeteg a prosti! Olyan is akirõl nem is gondolnád! Öreg és fiatal egál! Benidormban sok a nyugdíjas.
  A kaja kb annyi,mint itthon. Ez azt jelenti ,hogy van ami olcsóbb, van ami drágább, de nem sokkal. Körül kell nézni! Heti kb. 50 euro elég hogy jól lakj, de akkor nem dözsöltél, csak jól laktál. A ruházat is kb. annyi mint itthon, vagy olcsóbb.
  A szállásokról: Kb. 600 euro egy hónap, de 2 hónapot még kaucióba le kell tenni. Lakcím nélkül nem adnak NIE – számot. Ez a spanyol adószám.
  Kedves Tamás!
  Engem is hasonló ígéretekkel hívtak ki, és nem csak engem! A mi csapatunkon kívûl még ( aki hat fõ ) ebbõl 3 van kinn benidormban, van még egy komplett brigád. Az õ autójukat összetörte ez a vállalkozó plusz még tartozik nekik is 1800 euroval, amit szerintem nem fog kifizetni. A helyzetük gyakorlatilag kilátástalan. Én is indulni akartam ma a kamionos barátommal vissza, de a kamionos cégek is ugyanilyen katasztrófálisak. Az utolsó percben megváltoztatták az útirányt, spanyol helyett németbe.
  Persze felteheted a kérdést, miért akar valaki kimenni, ha ilyen a helyzet?
  Azért, mert látható, hogy rengeteg munka van kinn. Toronydarú erdõ áll mindenhol. És a magyar reménykedõ fajta!
  Biztos vagyok benne , hogy tud az ember munkát találni,de és itt Nagyvilágnak is igaza van, nem mindegy , hogy mennyiért!
  Én úgy látom, netto 1600-1800 euro alatt nem sok értelme van 2500 kilóméterre otthontól robizni! És akkor még nem mondtam sokat. Számoljunk: barátok között is egy 500 eurot szeretnél hazaküldeni a családodnak, hiszen otthon is csak kiadásaik vannak. A szállásodra , a tb-re meg a kajádra , plusz a mindenféle apróságokra, ha többen vagytok is (tisztálkodószer, telefonálás stb.), elmegy 600euro. Marad 500- 600 hogy félrerakd. Ez 130.000-150.000 ft. Ezért már talán megéri , azt hiszem! S akkor még számold hozzá , hogy 2-3 havonta haza akarsz jönni , hogy lássanak is, meg a mama is bepókhálosodik! Kb. két hetet itthon vagy , és ennek a bére is kiesik plussz utiköltség. Kevesebbért nem érdemes! Amit te írtál az pont a határon van! Mindenki döntse el mit akar!
  Remélem tudtam segíteni valamit azoknak akik ki akarnak menni!
  Emerico

  #331644 Hozzászólás

  Kedves Nagyvilág

  De szép is lenne a világ, ha a dolgok úgy lehetnének ahogy azt te felvázoltad. Én is örülnék neki. Azonban sajnos ez a valóságban teljesen másképp müködik.

  1.
  Attól hogy mi magyarok legálisan vállalhatunk munkát spanyolországban, még sajnos meg sem közelítettük az olasz, német, portugál, spanyol stb. életszínvonalat. /és szerintem nem is fogjuk soha/ Egy felmérésben olvastam hogy magyarország 28 évvel van lemaradva spanyolországtól a gazdaság területén. Ezért ha valaki sürgõsen menekülni akar a magyar valóságból, akkor elõfordulhat hogy ezért némi áldozatot kell vállalnia az adott országban, fõleg a kezdeti idõkben. Sokszor kénytelen az elsõ adandó lehetõséget kihasználni, mert még az is jobb mint itthon pl. nyíregyházán vagy mátészalkán.

  2.
  A külföldrõl érkezõ munkásokat minden országban utálják a helybeliek az egész világon, akár feketén akár legálisan vállalnak munkát. Amerikában a mexikóiakat, spanyolországban a marokkóiakat, franciában az arabokat, magyarországon a románokat. /„Elveszik elõlünk a munkát” „Lenyomják a fizetéseket” „Miért nem maradt otthon a fenekén” stb./ Ez egy ilyen világ.

  3.
  Ahogy telik az idõ, és az ember egyre inkább beilleszkedik egy adott országba, úgy már neki is egyre több igénye, és késõbb már joga is lehet. Figyelem! Az Európai Unió nem az Amerikai Egyesült Államok /és nem is lesz soha/ ahol egyik államból a másikba vándorolhatsz, és azonnal szabadon érvényesítheted a jogaidat mondjuk munkavállalóként.
  Itt elõbb akklimatizálódni kell, legalábbis az esetek 90%-ban.

  4.
  Kívánom mindenkinek, hogy tartozzon a maradék 10%-hoz, de erre komoly esélye azt gondolom csak a nagyon jól képzett, min. két diplomával rendelkezõ orvosoknak, mérnököknek, kutatóknak és hasonlóknak van.

  Üdv.:
  Tamás

  #331643 Hozzászólás

  Nagyvilág
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nem egészen így van ám…

  Tamás, ha valaki tudja, hogy mennyi lenne a normális fizetés, akkor nem értem, hogy miért vállalja el olcsóbban??? És mi az, hogy kezdetnek nem rossz??? Én is utálnám, ha valaki idejönne, és megpróbálná megkaparíntani úgy a munkát, hogy kevesebbért vállalná el, mint amennyiért én vagy mások csinálom/csinálják… Arról már nem is beszélek, hogy milyen lesz annak a munkásnak, pontosabban “olcsójánosnak” a becsülete, akirõl mindenki tudja majd, hogy csak azért alkalmazták, mert õ olcsóbban dolgozik, mint a többiek… Tehát te is (ti is) készülj el rá, hogy a spanyol kollégák nem fognak túlzottan szeretni. Csak hallanád, hogy miket mondanak a románokról és/vagy a marokkóiakról! Nem hiányzik, hogy rólunk magyarokról is hasonló vélemény alakuljon ki! Azt csak mellesleg említem meg, hogy a románok és/vagy a marokkóiak általában feketén kénytelenek dolgozni, mert illegálisan vannak itt, de nekünk nem kell a fekete munkások szintjére lesüllyedni, nekünk nem õk a mérce, mivel mi magyarok tudunk legálisan is dolgozni. Érdekes módon az olasz, a német, a portugál, stb… nem jön ide félpénzért dolgozni, mert õ pontosan tudja, hogy neki is pont annyi jár, mint bármelyik helybélinek. A napi 70.- EUR, az nettóban kb.64.- EUR, azaz tekintve a napi 10-12 órás munkaidõt, óránként 5-6.- EUR. Háááttt… Ez egy segédmunkásnak sem sok. Ma egy rendes takarítónõ nettó 9.- EUR órabér alatt nem jön be a lakásba, ill. aki ennél olcsóbban is elvállalná, azt nem érdemes beengedni a lakásba, mert az olyan munkát is végez. Gondolom ismered a mondást: Olcsó húsnak híg a leve…

  #331642 Hozzászólás

  Kedves Nagyvilág

  Köszönöm az észrevételt.
  Lehet, hogy van benne némi igazság, hogy ez az 1400 euro/hó kissé elmarad a spanyol építõipari fizetésektõl, de azért én már több olyan embertõl kaptam levelet, akik ennek is örülnek. Szerintem kezdetnek nem is olyan rossz.

  Üdv.:

  Tamás

  #331641 Hozzászólás

  Nagyvilág
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Akkor is kevés

  Tamás, én csak segíteni gondoltam azzal, hogy figyelmeztettelek, hogy ez a 900.- EUR, itt Sp.o.-ban nagyon kevés az építöiparban… Pláne, hogy az építöiparban nyáron itt is heti 55-65 órákat dolgoznak… De, ha, te hajlandó vagy félpénzért is dolgozni, az már nem az én gondom. Üdv.

  #331640 Hozzászólás

  Kedves Nagyvilág

  Egy kiváló magyar szakmunkás az építõiparban szezonban és szezonon kívül is max. 8-10 ezer Ft-ot keres naponta de többnyire csak feketén. Ha legálisan alkalmazzák akkor ebbõl lejön az adó és a tb. /mivel ezt a munkaadó levonja a fizetésébõl ha bejelentve akar dolgozni/
  Amenyiben albérletben lakik, kifizeti a lakbért plussz a rezsit, és így marad tisztán kb. 100-120 ezer forintja havonta. /nem pedig 230 ezer/

  Üdv.:

  Tamás

  #331639 Hozzászólás

  Nagyvilág
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kevés

  Kedves Tamás, ez a fizetés kevés. Ennyiért a spanyol építõiparban csak románok és/vagy marokkóiak dolgoznak, nem pedig kõmüves, burkoló, stb. szakmunkások… Ja és a 900.- EUR csak 230 ezer Ft. És, ahogy hallom ennél Magyarországon is jóval többet keres egy jó szakmunkás építõiparban, pláne most a szezonban, amikor bõven van munka. Üdv.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: építõipari munka Spanyolországban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.