Ér-e hátrány a vizumkérésnél, ha DV2003-on részt veszek

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Ér-e hátrány a vizumkérésnél, ha DV2003-on részt veszek

 • Indította
  Témakör
 • #16229 Hozzászólás

  Gergõ

  Valahol olvastam ,hogy ha valaki “rendes” követségi vizumot akar kérni, akkor szerepel egy kérdés, miszerint részt vett-e valamikor vizum lottón. És ha igen, akkor szankciók vannak? Ez azért érdekel, mert erõsen gondolkodok, hogy adjak-e be DV-2003-ra valamit. Mert lehet , hogy pár év múlva a követségi vzumra kell pályáznom. De az idõ sürget, mert a hó végén lejár a határidõ.

  Ha valaki tud a témával kapcsolatban valamit, az írjon, plíz!

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #165851 Hozzászólás

  szalapala

  Maga az intézmény miért van szerintetek?

  Engem ugyan nem érint – sose akarnék kinnragadni, voltam kinn már elégszer, lehet, hogy még megyek is -, de ha egyszer beadtad a személyes adataidat, akár vízumlottó ügyében, onnantól sose tudod majd kontrollálni, hogy hol vannak azok nyilvántartva. Tehát ha beadtad vízumlottó ügyében, azokat kezeld úgy, hogy lehet, hogy megvannak ott egyéb vízum ügyében is.
  Nem tûnik szerencsésnek.
  Potenciális ki – onnan nézve be-vándorló vagy.
  Ha belegondolsz önmagában az egész intézmény – vízumlottó! – szerkezetébe, könnyen eljuthatsz megértheted, hogy ez az egész ez adatgyûjtés is lehet: kiknek ne adjunk vízumot!
  Te sose tudod kontrollálni, hogy kik, milyen feltételekkel kapták meg a lottóvízumot. De az adataidat se tudod visszavonni. És azok majd árulkodhatnak rólad legközelebb sima vízumügyekben is.

  #165850 Hozzászólás

  patyi

  vizumlotto

  Sziasztok!

  Amikor en kertem turista vizumot,akkor nem volt ilyen kerdes a vizumkero lapon.Ez 2001.aprilisaban volt.Ket eves b1/b2 vizumot kaptam.Szerintem amugy egyertelmuen hatrany er,ha megmondod,hogy kertel DV-t,mert minden olyan embert potencialis bevandorlonak tekintenek,akinek akarmilyen vizuma van.Ha meg mar az USA teruleten vagy akkor van lehetoseged ott is maradni,bar nem konnyu.Szinte csak hazassagra adnak papirt es a vegleges zoldkartya vagy negy ev.

  #165849 Hozzászólás

  Zolt

  Perdurabo

  A magyar nyelvu vizumkero lapon lenne ilyen kerdes, hogy reszt vettel-e a vizumlotton?
  Az angol nyelvun ilyet nem talaltam (sem a regi OF-156-n sem az uj DS-156-on)
  A regi magyaron sem volt ilyen kerdes, az ujon lenne?

  A vizumlotton valo reszvetel nem minosul “Immigrant Visa Petition”-nek igy a 31-es pontban nem kell igennel valaszolni!!!

  Zolt

  #165848 Hozzászólás

  Deborah

  Vizumlotto

  azt hallottam hogy ezt a vizumlottot azert talaltak ki hogy nyilvantartasba vegyek azokat akik ott akarnanak letelepedni es ha vizumot kernek akkor biztos hogy nem kapjak meg,de kulonben tokmindegy mert senki nem kapja meg akkor meg minek a felhajtas

  #165847 Hozzászólás

  achatius

  Helyesbítés

  Nem okt.31-ig kell feladni,hanem akkorra kell kiérnie a vízumlottónak.
  Olvassatok figyelmesebben. http://www.usis.hu

  #165846 Hozzászólás

  Mano

  Ildikonak!

  Koszonom a segitseget, mar intezem is a dolgokat!
  Mano

  #165845 Hozzászólás

  Valaki

  American express

  az egy credit card company,azt biztosra veheted,mert van nekem american express.Aki vizumot ad ki az mas.Az Amerikai nagy kovetsegen kapod azt.Ha meg mar itt vagy akkor az INS-hez kell menned a vizumert.

  #165844 Hozzászólás

  teboy

  AMEX + G.C.

  American Express – õszintén megmondva pontosan nem tudom ,hogy miket csinálnak, de az tuti, hogy vízummal is foglalkoznak. Egy irodájuk van az V.-ker-ben, Deák Ferenc 5(vagy 10)a házszám, egy saroképület…

  Most olvasgatom az USIS oldalát, gondolkodom, hogy megpróbálom újra, hátha…

  #165843 Hozzászólás

  Ildiko

  Manonak

  A kivandorlas es kinti maggyarok forumaban talalsz leirast az egesz dologrol.Ok meg weboldalakat is emlitenek,amit magyarul is olvashatsz!A tema cime:Vizumlotto az Usa-ban.Siess mert mar nem sok idod van,oktober 31-ig lehet a postan feladni.Magyarul is olvashato informaciot a magyarorszagi usa nagykovetseg honlapjan talalsz:WWW.USIS.HU
  Sok szerencset!

  #165842 Hozzászólás

  Mano

  G.C. Lotto?

  Sziasztok!

  Jelenleg kint vagyok az USA-ban es erdekelne, hogy itt hol lehetne jelentkezni erre a lottora ( meg, ha keves esely is van a “nyeresre” ).
  Ha valaki tud vmit legyszi irjon.
  Koszi
  Mano

  #165841 Hozzászólás

  Ildiko

  Gergonek

  Szerintem semmi bajod nem lehet,hogy legyen belole,ha beirod.Ezt azert mondom mert amikor 2-szor leptem be az usa-ba akkor bekuldtek a immigration irodaba ott rengeteg kerdest tettek fel koztuk olyat is,hogy probaltam -e valamilyen modon itt maradni,letelepedni?En megmondtam,hogy csak a G.C.lottot probaltam meg,visszakerdeztem ez problema azt mondtak nem!Gergo ez csak egy lotto,semmi biztositekod nincs arra,hogy meg is kapod!!Ebbol biztosan nem lehet bajod!Ha veletlen meg is kihuzzak a neved az sem 100%,hogy te mar G.C.tulajdonos vagy.Sok mindent kell am felmutatni nekik.mert tobbet sorsolnak ki mint amennyi kartyat szetosztanak!A dontes a te kezedben van.

  #165840 Hozzászólás

  Gergõ

  Ne általánosítsunk!

  Nekem sem áll szándékomban kamuzni. A legjobb út az egyenes. De épp ezért dobtam fel a témát, mert a véleményekre szükségem van a döntéshez.

  Az hogy ki hogy jut ki Amerikába pedig szerintem egyén dolga. Lehet, hogy az jár jól, aki hantázik és régen tengerentúl lesz, mire én a tizenharmadik kérvényem elutasító levelét olvasgatom – becsületesen.

  Éppen ezért, bár én az igazat irnám a kérvénybe, mégsem tudom elítélni pl. perdurabo-t. Csak a cél számít.

  Ha valaki tud még infót, írjon. Az eddigieket is köszi.

  #165839 Hozzászólás

  zsolt

  usa

  miert kell allandoan ossze-vissza beszelni
  vagy reszt vesz a vizum lotton , hiszen lehet…
  vagy nem…
  ennyi…
  hazudni nem kell…
  nagyon furcsan gondolkodtok, de nem vagytok egyedul, en mar magyarokat szinte csak ilyeneket ismerek…
  ugy hazudnak, hogy mar senki nem tudja mi az igazsag…
  mire jo ez???

  #165838 Hozzászólás

  perdurabo

  Ugyan ma…

  En mikor kervenyeztem a vizomomat siman behuztam,hogy nem vettem reszt a vizum lotton.Szerintem tagadd le te is. Aztan legalabb nem kell paraznod :-)). Ha behuzod kitudja miket kerdezgetnek amugyis olyan nehez megkapni minek nehezitene az ember a dolgat nem igaz?
  Udv aztan sok sikert.

  #165837 Hozzászólás

  Gergõ

  Kössz

  Az AMEX az micsoda? Nemcsak a követségen lehet kérni vizumot? Még kezdõ vagyok… (esetleg az AMEX is valami követség?)

  #165836 Hozzászólás

  teboy

  Saját tapasztalat

  Én 99ben jelentkeztem a 2000 tavaszi sorsolásra(sajna nem nyertem :). Az AMEXnél csináltattam idén a vízumot és egy kicsit SEM húzták a szájukat, amikor közöltem velük a vízum lottó részvételemet. Habár azt elmondták, hogy problémák természetesen lehetnek a lottó miatt, mert hogy a “nagyszámítógépen” minden adatomat rögzítették, de azért 2 hét alatt meglett a 10 éves turista vízumom.

  Sajna ennél konkrétabbat nem tudok.

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
Hozzászólás: Ér-e hátrány a vizumkérésnél, ha DV2003-on részt veszek
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.