Erdély: Mit nem hagynátok ki?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Erdély: Mit nem hagynátok ki?

 • Ennek a témakörnek tartalma 76 hozzászólás, 14 résztvevő. Utolsó frissítés:  Székelyföldi 2 éve, 7 hónapja telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #9148 Hozzászólás

  nyaralacsalád

  Idén nyáron az lenne a család közös nyaralása, hogy Erdélyt megnézzük. Összesen 8-9 napunk van rá. Autóval megyünk, és legfeljebb három különbözõ helyen szeretnénk megszállni. Kb. fele-fele részben szeretnénk várost nézni és túrázni. Korábban sohasem jártunk ott. Segítséget kérünk a bõség zavarában, mert az útkönyvünk minden városról és tájról felsõfokban ír. Javasoljatok három várost, ahol megszállnátok, és egy pár látnivalót és túraútvonalat, amit nem hagynátok ki, ha elõször járnátok Erdélyben.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 76
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #458275 Hozzászólás

  Székelyföldi
  #124242 Hozzászólás

  fotos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Transzfogarasi út

  Láttam sokan írtak sokfélét, még a Fogarasról is, de a Transzfogarasi utat konkrétan nem említette senki. Pedig egy élmény, akár autóval, akár motorral megy az ember. A hegy lábánál tele van szálláshelyekkel, de idõben érdemes foglalni!

  #124241 Hozzászólás

  utazó

  Körutazás

  Erdélybe mindenképp érdemes körutazásra menni, ennél az utazási irodánál, jó utak vannak. A körutazásnál sok látnivalót lehet végigjárni, és a szállás is mindig elõre egyeztetett. http://utazom.com/utazas/regio/erdely

  #124240 Hozzászólás

  hála

  nem,

  Istennek

  #124239 Hozzászólás

  rogues

  utak

  volt valaki mostanaban Nagyvarad-vasarhely-szereda útvonalon.milyenek az utak,fõleg az épitkezésekre gondolok

  #124238 Hozzászólás

  IRI
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  http://csiriblogja.qwqw.hu/

  http://csiriblogja.qwqw.hu/

  #124237 Hozzászólás

  Feca

  nem hagynam ki

  a micset mustarral!

  #124236 Hozzászólás

  Gpont

  Amit viszont kihagynék

  az Edina panzió Gyergyószentmiklós-on. A tulajdonos minõsíthetetlen stílusban gyalázkodott a telefonban barátnõmmel, amikor közöltük vele, hogy köszönjük,de nem az õ ajánlatukat választottuk szállásügyben. Hihetetlen hogy vannak még “vendéglátók”, akik személyes sértésnek veszik, és “lebunkópestiezik”, azokat akikbõl élnek. Innen is üzenem kispapa, hogy ezzel a hozzáállással hamarosan lehúzhatod a rolót.

  #124235 Hozzászólás

  delije

  regionalis vasuti menetrend

  http://www.regiotrans.ro

  #124234 Hozzászólás

  Kovács Anikó1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szállásajánlás

  Kedves szálláskeresõ!Erdélyben lakok,vagyis Erdély központjában.Van egy kis vendégházunk amelyet tudom ajánlani bárkinek mivel,hogy van 6 szoba és mindenik külön bejáratu és mindenikhez van fûrdõszoba.Szállásunk központias helyen van és innen napi turákat lehet szervezni.Kényelmesen belehet járni pl.Békás, Gyilkostó, Szováta, Parajdi sóbánya,Székelyudvarhely,Orbán Balázs székelykapuk,Túsnádfürdõ,Segesvár ,stb.Szállásunkról bõvebben a http://www.anikopanzio.ro vebboldalon lehet értesûlni.Az érdklõdõk szives rendelkezésére állok.

  #124233 Hozzászólás

  Brig

  Marosvásárhely

  Várom a segítségeteket,Marosvásárhelyrõl a rep.térrõl hogyan lehet bejutni a városba? Van buszjárat?Taxival kb.mennyibe kerülhet? Mit érdemes megnézni a közelben? Várom a válaszokat! Köszi!

  #124232 Hozzászólás

  Lau
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Marosvásárhely

  Sziasztok!Nyáron mennénk Marosvásárhelyre a WizzAir-rel.Olcsó szállás érdekelni,ill.hogy a rep.tér mennyire van a várostól,milyen a tömegközlekedés,az árak is érdekelnének,ill.a látnivalók.Várom a tapasztalatokat!Elõre is köszönöm!

  #124231 Hozzászólás

  Paragi Ildikó

  amit nem hagynék ki

  Akik már többször jártak Erdélyben és úgy érzik szívesen néznének szét Szászföldön is azoknak ajánlom Brassót ( Fekete Templom, Fõtér stb ) a Bucsecs tetõt és Sinaiában ( Brassótól 40 km-re ) a Peles kastélyt. Több nyelven van idegenvezetés és a kastélyt látva az eber úgy érzi a Loare völégyében jár. :))) És onnan igencsak közel van a Törcs ( Drakula ) vár is.

  #124230 Hozzászólás

  Linki

  Erdély

  Ismét köszi az infókat, illetve az e-mailben küldött leírásokat is!

  #124229 Hozzászólás

  Paragi Ildikó

  Linki

  Kedves Linki,

  Vadkempingezõket én még nem láttam Romániában megmondom õszintén, de szerintem nem is olyan biztonságos. Ezekben a hegyekben medvék és más nagyvadak is élnek. Napközben kerülik az embereket, illetve az emberek sem mennek az erdõk mélyére úttalan utakon. De voltak már medvés balesetek ( pl. vadõrt támadott meg ). Így én ezt a formát nem ajánlom.

  Utána kérdeztem a tualjdonosnál a szállásra vonatkozó kérdésedre. Fõszezonban csak akkor tudja kevesebb idõre kiadni, ha két 5 napos foglalás között van pár szabad nap, vagy ha visszamondás van. Ha esetleg baráti társasággal mentek, akkor az ár is egész barátságosan megoszlik és 3 önálló lakrész van végül is, mint ahogy olvastad is 14 fõ kényelemesen elfér.
  De adok egy mail címet írja Szász Árpád részére – Õ a tulajdonos – és egyeztesd vele, hogy mikor szeretnétek menni hány fõ és hány napra, s tud e erre az idõpontra szállást adni. s ha mind a kettõtöknek megfelel, akkor be is ír és az akkor fix pont számotokra az erdélyi kirándulás tervezésébe. office@koronapanzio.ro
  Az érdeklõdés nem kötelez semmire. :)))
  Hivatkozz rám nyugodtan, hogy én adtam meg az elérhetõségét és az utazási fórumról vagy. Így emlékezni fog Rád.

  A mailt küldöm.

  #124228 Hozzászólás

  Linki

  Erdély

  Köszi Ildi!

  Sok, sok hasznos infó :) Ma szerintem könyv ügybe is szétnézek!
  Viszont az emailes gondolatébresztõ is jól hangzik: okosember@gmail.com az emilem. Megnéztem a tájházat, és tök jól néz ki, szerinted 5-nél kevesebb napra is ki lehet venni?

  Illetve tudtok valamit, hogy mennyire lehet Romániába vadkempingezni?

  #124227 Hozzászólás

  Paragi Ildikó

  Linki

  Üdv,
  én több éve visszajáró vagyok már Erdélybe. Amit alapból tudnék ajánlani az egy könyv. A címe Erdély utikönyv a Kelet – Nyugat utikönyvek sorozatból, az enyém 2005-ös kiadású. Egész Erdélyt feldolgozza, minden település, természeti képzõdmény szerepel benne amit érdemes megnézni és külön még tájegységekere is van bontva attól függõen hogy valaki a Pariumot, Erdélyi medencét, Székelyföldet, Gyimeseket, Szászföldet vagy épp a Bánságot szeretné megnézni.

  Véleményem szerint talán elsõ körben a legtöbb látnivalót és túrázási lehetõséget adó rész a Székelyföld lenne, mert innen nagyon szép természeti képzõdmények érhetõk el és lehetõség van belekostolni a Gyimesekbe és Szászföldbe is.
  Illetve itt található a Madarasi Hargita, pár órás autózással el lehet jutni a Fogarasi havasokhoz is, ahol még a nyári hõségben is van hó. Fel lehet menni a hegygerincre is. A Szászföld építészete – erõdtemplomok – különleges élményt nyújtanak. S aki még nem volt Erdélyben feltételnül érdemes megnéznie Székelyföldön a Békás szorost, lélegzet elállító látványt nyújt. Természtesen bárhová is mentek menet közben számos látnivaló és élmény kínálkozik. :))

  Itt a topikon lehet olvasni Torockóról. Az is csodálatosan szép hely és az UNESCO világörökség része, de szerintem ezt a részt szerencsésebb beépíteni a Partium és Erdélyi medence megtekintése során.

  A http://www.erdely-szep.hu oldalat is ajánlom jó szívvel. Nagyon tartalmas, naprakész és igényes oldal. Szépen fel lehet készülni belõle is. Vagy ha van további kérdés szívesen segítek.
  Mi túráink kiindulásául a zeteváraljai tájházat szoktuk választani, természtes szépségével és az általa nyújtott sok lehetõségével kellemes napokat töltünk mindig itt.
  Ha érdekel, akkor a http://www.koronapanzio.ro oldalon találod meg a tájház alatt. Az oldalon található panzió tiszta és igényes, a kiszolgálás figyelmes. Itt is megszálltam már többször. Tehát bármelyik jó választás.

  Nekem vannak összeállítva túrázási lehetõségek, ha érdekel írd meg a mail címedet és szívesen átküldöm gondolatébresztõnek.
  De a könyvet mindenképpen javaslom, nagyon hasznos utitárs :)))

  #124226 Hozzászólás

  Linki

  Erdély

  Sziasztok,

  most kezdtem még csak nézegetni a fórumot, Erdélybe keresek ötleteket, hogy merre menjünk.

  Kocsival szeretnénk menni nyáron, fõleg túrázni, illetve ami látnivaló útba esik azokat is megnézni természetesen :)

  Bármilyen ötletre nyitott vagyok, akár fórumok és honlapok, vagy könyvek is!

  #124225 Hozzászólás

  Turulmadár

  szerintem

  VESSZEN TRIANON!!!

  #124224 Hozzászólás

  DD

  CFR

  Menetrend kapcsan szerintem tok jo a CFR honlap, semmi gond vele!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 76
Hozzászólás: Erdély: Mit nem hagynátok ki?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.